Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ekim 2016 16:21 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Ankara YHT Garı, 29 Ekim'de açılacak

Bakan Ahmet Arslan, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Arslan, YHT Garı'nın 29 Ekim günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle açılacağını duyurdu.

Ankara YHT Garı, 29 Ekim'de açılacak
ankara,yht,gar,

ULAŞTIRMA Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Arslan, YHT Garı'nın 29 Ekim günü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılacağı törenle açılacağını duyurdu.
"AVRUPA'NIN 6'NCI, DÜNYANIN 8'İNCİ YHT İŞLETMECİLİĞİNE SAHİP ÜLKEYİZ"Ulaştırma Bakanı Arslan, YHT Garı'nda incelemelerde bulunduktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin YHT işletmeciliği konusunda geldiği noktanın gurur verici olduğunu vurgulayan Bakan Arslan, "Biz Avrupa'nın 6'ncı, dünyanın 8'inci YHT işletmeciliğine sahip ve YHT hatları olan bir ülkeyiz. Bu hepimizin gururu. Amacımız Türkiye'nin her yerini YHT ağlarıyla örmek yani Kapıkule'den giren bir kişi Kars'a kadar Türkiye'yi bir boydan bir boya hızlı trenlerle kat edebilecek" diye konuştu.
YAP İŞLET DEVRET MODELİYLE YAPILAN İLK YHT GARI
Ankara YHT Garı projesinin asıl mimarlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım olduğunu belirten Ulaştırma Bakanı Arslan, YHT Garı'nın 29 Ekim günü açılacağını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: "Bugün burada ülkemizin ilk yap işlet devret modeliyle yapılan YHT Garı'ndayız. Yaklaşık 2 yıldır inşaatı devam ediyor. Trafik etrafında her yerde trafik varken, bu kadar süratli ve modern bir garı 2 yılda bitirmiş olmaları nedeniyle görevli şirketimiz başta olmak üzere Devlet Demiryolları Genel Müdürü'nden bütün çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...