Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
28 Ağustos 2014 13:54 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:43

Ankara'da Tarihi Gün / CANLI YAYIN

Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yemin ederek görevine başladı.

Ankara'da Tarihi Gün / CANLI YAYIN
başbakan erdoğan,halkın cumhurbaşkanı,başbakan erdoğan,yemin töreni,görev,

TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek başkanlığında saat 14.00'da olağanüstü toplandı. Yoklamayla açılan Meclis'te, toplantı yeter sayısının bulunmasıyla birlikte Başkanlığın Genel Kurul'a sunuşları okundu. Olağanüstü toplantı çağrısı yazısı okunarak, Genel Kurul'un bilgisine sunuldu.
TBMM Başkanı Çiçek, daha sonra gündem hakkında bilgi verdi ve Erdoğan'ı salona davet etti. Erdoğan, Genel Kurul Salonu'nda bulunan milletvekilleri ve konuklar tarafından ayakta karşılandı.
Çiçek, kürsüden Erdoğan'a, 12. Cumhurbaşkanı adına düzenlenen mazbatayı takdim etti. Çiçek, and içme töreni hakkında bilgi verdikten sonra 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis Başkanvekili Bahçekapılı refakatinde kürsüye gelerek, Anayasa'nın 103'ncü maddesinde belirlenen şu metni okudu ve and içti"Cumhurbaşkanı sıfatıyla, devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, Anayasa'ya, hukukun üstünlüğüne, demokrasiye, Atatürk ilke ve inkılaplarına ve laik Cumhuriyet ilkesine bağlı kalacağıma, milletin huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerinden yararlanması ülküsünden ayrılmayacağıma, Türkiye Cumhuriyeti'nin şan ve şerefini korumak, yüceltmek ve üzerime aldığım görevi tarafsızlıkla yerine getirmek için bütün gücümle çalışacağıma, Büyük Türk Milleti ve tarih huzurunda, namusum ve şerefim üzerine ant içerim."
Erdoğan'ın ailesi ise yemini, Genel Kurul Salonu'nda Cumhurbaşkanı için ayrılan locadan izledi.12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ant içmesinin ardından salonda bulunan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından İstiklal Marşı seslendirildi, marş çalınmaya başlandığı anda Cumhurbaşkanlığı Forsu TBMM özel gönderine çekildi. Makam aracında kapalı olan cumhurbaşkanlığı forsu açıldı. Daha sonra Ankara'da ve ordu merkezlerinde 101 pare top atışı gerçekleştirildi. 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...