Tgrt Haber
24 Şubat 2014 17:45 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Anonymous hacker grubuna, büyük saldırı

Hacker grubu Anonymous, görünüşe göre, 2011'de 'saldırılan taraf' olmuş.

Anonymous hacker grubuna, büyük saldırı
Anonymous,Büyük saldırılara imza atan hacker grubu,Anonymous'a büyük saldırı ortaya çıktı,

Edward Snowden tarafından sızdırılan bazı belgelere göre ünlü Anonymous grubu, Britanyalı casuslar tarafından bir siber-atağa maruz kalmış durumda.NBC News'e göre, Britanya'nın güvenlik teşkilatlarından biri olan GCHQ , JTRIG aracılığı ile hacktivist grubuna bir saldırı düzenlemiş durumda. 2012 yılındaki bir NSA konferansından alınan belgeler, saldırının detaylı bir açıklamasını yapıyor.
"Rolling Thunder" adlı bir operasyon ile JTRIG, Anonymous üyeleri tarafından kullanılan IRC odalarına saldırdı. Bazı JTRIG ajanları, kendilerini Anonymous üyeleri gibi göstererek IRC odalarına sızarak 2011'deki devlet sitelerine yapılan saldırılardan sorumlu olan kişileri bulma çabasına girdiler. Anonymous, 2011 yılında PayPal, bazı büyük kredi kartı firmaları ve FBI, CIA ve GCHQ gibi bazı devlet sitelerine saldırıda bulunmuşlardı. Bu saldırılar ise Chealsea Manning'in davasına hitaben "Operation Payback" olarak adlandırılmışlardı.Belgelere göre, JTRIG'nin amacı, bu saldırılardan sorumlu kişileri bulmak ve gizli siber ataklarda bulunmak idi. Hatta JTRIG, şüphelileri uyarmak adına Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar aracılığı ile hack işleminin ve DDoS saldırılarının kanun dışı olduğu mesajını iletmişti. Operasyon sonunda ise, chat odalarının yarıdan fazlası "imha edilmiş" ve bir kişi, "Anonymous suçlusu" olarak yakalanmıştı.Operasyonun başarılı olmasına rağmen pek çok kişi JTRIG'nin Rolling Thunder ile sınırı aştığını düşünmekte. Operasyonla ilişkili pek çok Anonymous üyesi henüz genç olan kişilerdi ve JTRIG'nin hacktivistler arasındaki iletişim yollarına saldırmış olması, pek çoklarına göre, herhangi bir suça karışmamış kişilerin özgür ifade haklarını ihlal ettiği anlamına geliyor. McGill Üniversitesi'nde antropoloji profesörü olan ve Anonymous hakkında bir kitap yazan Gabriella Coleman, Anonymous'u hedef almanın "politik görüşlerini bildirdiklerini için halkı hedef almak ile aynı şey" olduğunu iddia ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...