Tgrt Haber
08 May 2015 21:11 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

Apple Watch teknik özellikleri neler, Apple Watch belleği ne kadar

Apple yeni akıllı saati ile pazara hızlı bir giriş yaptı. İşte Apple Watch teknik özellikleri, Apple Watch belleği ve Apple Watch diğer özellikleri.

Apple Watch teknik özellikleri neler, Apple Watch belleği ne kadar
apple, watch, apple watch özellikleri, apple watch teknik özellikleri,

Apple yeni akıllı saati ile pazara hızlı bir giriş yaptı. İşte Apple Watch teknik özellikleri, Apple Watch belleği ve Apple Watch diğer özellikleri.Son yılların en popüler teknolojik aletlerinden olan akıllı saat pazarı için de oldukça uğraşmışlar gözüküyor. Bu yazımızdan itibaren, Apple’ın akıllı saati Apple Watch‘u bir yazı dizisi boyunca, tüm özelliklerine tek tek başlık ayırarak inceleyeceğiz. İlk olarak Apple Watch’ın donanımsal özelliklerini inceleyeceğiz. Öncelikle boyutlardan bahsedelim. Apple Watch’ın biri küçük biri büyük iki versiyonu var. Küçük olan 38 mm ve büyük olan 42 mm. İki saatte de OLED ekran bulunuyor. Küçük olana 340 x 272 piksel, büyük olan 390 x 312 piksel çözünürlüğünde görüntü sunuyor. İkisinde de parlak ve canlı gözüken Apple’ın siyaha yakın renk seçimi, sadece OLED ekranında hafif yumuşak etkiler bırakmakla kalmıyor, ayrıca ekranda görüntülerin, simgelerin camda yüzer gibi görünmesini sağlıyor.

Apple Watch Teknik Özellikleri

Apple S1 işlemcisinin hayat verdiği Apple Watch, 8 GB dahili belleğe sahip. Fakat bu belleğin en fazla 2 GB‘lık kısmını müziğe, 75 MB‘lık kısmını fotoğraflara ayırabileceksiniz. Geri kalan kısma saatin uygulamaları yüklenecek. Küçük Apple Watch, 10,5mm; büyük olanı 10mm’lik kasada korunuyor. Bu kasanın IPX7 su geçirmez özelliği mevcut. Peki bu suya ne kadar dayanıklılık demek? Apple tarafından belirtilenlere göre, Apple Watch’unuz kolunuzdayken, 1 metreye kadar suda yarım saate kadar kalmanız sorun teşkil etmiyor. Aynı şekilde duş, el yıkama ya da yağmurdan da etkilenme durumu yok cihazın.

Apple Watch Teknik Özellikleri
Apple, Apple Watch’u kullanıcılara üç farklı paket şeklinde sunacak. Birincisi Apple Watch Sport, 38 mm için 349 dolar ve 42mm için 399 dolar fiyat etiketiyle, gümüş renkli alüminyum kasa kullanılarak satışa sunulacak. Orta seviye Apple Watch, 549 ve 599 dolara satılacak. Malzeme kalitesi Sport modelden daha farklı; cilalı paslanmaz çelik ve safir cam koruyucu kullanılacak. Apple Watch Edition ise zirve noktası. Çok fazla insanın ekonomik sebeplerden dolayı sahip olamayacağı ürün, 10000 dolar ve 12000 dolardan satışa sunuluyor.
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...