Tgrt Haber
28 Temmuz 2020 10:56 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

Arefe Günü resmi tatil mi? 30 Temmuz Perşembe Arefe yarım gün tatil mi?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala arefe günü hakkında araştırmalar hız kazandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan takvime göre, bayram arefesi 30 Temmuz 2020 Perşembe gününe denk geliyor. Peki Arefe Günü tatil mi? 30 Temmuz Perşembe günü yarım gün tatil mi? Detaylar haberimizde...

Arefe Günü resmi tatil mi? 30 Temmuz Perşembe Arefe yarım gün tatil mi?
Arefe Günü resmi tatil mi,30 Temmuz Perşembe Arefe yarım gün tatil mi,30 Temmuz Perşembe günü tatil mi,arefe günü tatil mi,arefe günü resmi tatil mi

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken Arefe Günü'de yaklaşıyor. Türkiye'de milyonlarca vatandaş bayram tatiline göre planlarını şekillendirecek. Hem okulların tatil olması hem de çalışan vatandaşların iple çektiği arefe gününün tatil olup olmayacağına yönelik araştırmalar hız kazandı. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2020 dini günler takvimine göre Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlayacak olup 3 Ağustos Pazartesi gününe kadar devam edecektir. Peki Arefe Günü resmi tatil mi, yarım gün mü? 2020 Arefe Günü tatil mi?

AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan dini günler takvimine göre, 2020 Kurban Bayramı 31 Temmuz Cuma günü başlayacak olup 3 Ağustos Pazartesi gününe kadar devam edecek. Bayram günlerinden bir önceki gün olan Arefe günü resmi tatil mi sorusuna ise yanıt aranırken konuya yönelik resmi açıklamalar yakından takip ediliyor. Arife günü öğleden sonra resmi tatil olacak.

KURBAN BAYRAMI AREFE GÜNÜ NE ZAMAN?
2020 yılı için Kurban Bayramı Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk gelmektedir. Arefe gününden 1 gün sonra ise Kurban Bayramı 1. günüdür.

AREFE GÜNÜ TATİL Mİ, YARIM GÜN MÜ?
Kurban Bayramı Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk gelmektedir. Arefe günü normalde yarım gün mesai oluyor. Yani yarım gün tatil oluyor.

AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?
Kurban Bayramı Arefe günü 30 Temmuz Perşembe gününe denk gelmektedir. Arefe günü normalde yarım gün mesai oluyor. Yani yarım gün tatil oluyor. Resmi kurumlar ve bankalar öğle saatine kadar hizmet veriyorlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...