Tgrt Haber
22 Ekim 2014 11:22 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

Artık Tapu İşlemleri De E-Devlet Üzerinden Yapılacak

E-Devlet uygulamasında yapılabilecekler gün geçtikçe artıyor. Tapu uygulamaları da artık E-Devlet üzerinden yapılabilecek. Peki en çok hangi E-Devlet uygulamaları kullanılıyor.

Artık Tapu İşlemleri De E-Devlet Üzerinden Yapılacak
e-devlet,tapu işlemleri,e-devlet uygulaması

Gelişen teknoloji ile artık tüm kamu işlemlerimizi internet üzerinden E-Devlet uygulamalarını kullanarak kolay bir şekilde yapabilmekteyiz. E-Devlet uygulamaları pek çok alanda işlemlerimizi kolaylaştırmaktadır. PTT şubelerinden alınan kişiye özel E-Devlet şifresi ile işlem yapılabilmektedir. Bazı E-Devlet uygulamalarında kullanım alanı bakımından daha sık işlem yapılmaktadır. Yazımızda en çok kullanılan 7 E-Devlet uygulamasını anlatacağız.

1. Sosyal Güvenlik Kurumu – 4A Hizmet Dökümü 

Sosyal Güvenlik Kurumu başlığı altındaki 4A Hizmet Dökümü en çok kullanılan E-Devlet uygulamalarından bir tanesidir. 4A Hizmet Dökümü ile SSK’ ya bağlı kişiler çalıştığı yerin iş yeri numarasını, işe giriş ve çıkış tarihini, çalışmış olduğu gün sayısını, hangi dönemde çalışıp çalışmadığı gibi sigortalılık bilgilerine ulaşabilmektedirler. 

2. Sosyal Güvenlik Kurumu – 4A Emekli Aylık Bilgisi

E-Devlet uygulamalarından en sık kullanılan bir diğer uygulama da 4A Emekli Aylık Bilgisi uygulamasıdır. 4A Emekli Aylık Bilgisi uygulaması ile SSK’lı kişiler emekli olduğunda ne kadar aylık alabilecekler ve bu gibi tüm emekli aylık bilgilerine ulaşabilirler.

3. Sosyal Güvenlik Kurumu – 4B Borç Durumu

Sosyal Güvenlik Kurumu’ na bağlı olarak hizmet veren E-Devlet 4B Borç Durumu uygulaması da en çok kullanılan E-Devlet uygulamaları arasında yer almaktadır. BAĞ-KUR’ a bağlı serbest çalışan pek çok kişi çeşitli sebeplerden dolayı primlerini ödeyememektedirler. Prim borçlarını ödeyemeyen kişiler 4B Borç Durumu uygulaması ile borç durumlarını öğrenerek ödemelerini buna göre yapabilirler.

4. Milli Eğitim Bakanlığı – Öğrenci Bilgi Sistemi

En çok kullanılan 7 E-Devlet uygulamaları arasında Öğrenci Bilgi Sistemi de yerini almaktadır. Öğrenci bilgi sistemi ile velisi olduğunuz öğrenci ile ilgili pek çok bilgiye detaylı olarak ulaşabilirsiniz.

5. Adalet Bakanlığı – Adli Sicil Kaydı Sorgulama

Özellikle iş başvurusu yaparken herhangi bir sabıkanızın olup olmadığını kontrol etmek amacı ile Adli Sicil Kaydı istenmektedir. Adalet Bakanlığı’ na bağlı olarak hizmet veren bu uygulama da çok fazla kullanılan E-Devlet uygulamaları arasındadır.

6. Gelir İdaresi Başkanlığı – Vergi Borcu Sorgulama

Her Türk vatandaşı vergi ödeyerek sorumluluğunu yerine getirmesi zorunludur. Vergi borcu sorgulama uygulaması ile vergiye borcunuz olup olmadığını öğrenebilir buna göre ödeme yapabilirsiniz.

7. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü – Tapu Bilgileri Sorgulama

Her birey ev ya da iş yeri satın alırken tapu bilgilerine ihtiyaç duymaktadır. Tapu bilgilerinizi E-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hizmet veren uygulama da en çok kullanılan uygulamalardandır 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...