Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2016 13:32 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

Asgari ücret ne kadar oldu | Asgari ücret belli oldu SON DAKİKA HABERLERİ!

Asgari Ücret Belli oldu. Peki asgari ücret ne kadar oldu. Tüm Türkiye bu habere kilitlendi. Tespit Komisyonu 29 Aralık'ta bir araya geldi. Bu toplantıda rakam netleşti. İşçi, işveren, hükümet yeni ücret için ne talep ediyor? TÜİK rakamları ne diyor? Asgari ücret 2017 yılında ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman belli olacak? İşte tüm detaylar haberimizde

Asgari ücret ne kadar oldu | Asgari ücret belli oldu SON DAKİKA HABERLERİ!
asgari ücret,2017 asgari ücret zammı, son dakika ekonomi haberleri,asgari ücret nasıl belirlenir,yeni asgari ücret,asgari ücret 2017,asgari ücret belli oldu mu,

Asgari Ücret Belli oldu. Peki asgari ücret ne kadar oldu. Tüm Türkiye bu habere kilitlendi. Tespit Komisyonu 29 Aralık'ta bir araya geldi. Bu toplantıda rakam netleşti. İşçi, işveren, hükümet yeni ücret için ne talep ediyor? TÜİK rakamları ne diyor? Asgari ücret 2017 yılında ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman belli olacak? İşte tüm detaylar haberimizdeAsgari ücret 2017 yılında ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman belli olacak? Son toplantısını 29 Aralık'ta gerçekleştirecek olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne karar verecek? 6,5 milyon asgari ücretli çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı konusunda Türkiye İstatistik Kurumu ve Hazine Müsteşarlığı’ndan ekonomik ve sosyal veriler talep edilerek bu veriler komisyon tarafından zam kararı verilmesi için değerlendirilecek.

Asgari ücret, işçilere ve bazı çalışanlara bir çalışma günü karşılığı ödenen, günlük olarak hesaplanıp aylık ödenen minimum ücrettir. Asgari ücret, günün koşullarına göre kişinin sağlık, giyim, konut gibi temel ihtiyaçlarını en az düzeyde nasıl karşılayabileceği düşünülerek hesaplanır.


2017 için asgari ücret açıklandı
Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu asgari ücreti açıkladı.

Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu asgari ücreti açıkladı.

Bakan Müezzinoğlu, ''Asgari ücretin iki kademeli olmamasına karar verdik. İşçi kesimi ve Türk-İş'ten gelen 'yılda bir defa olsun' talebini değerlendirdik.'' dedi.

2017 ASGARİ ÜCRET TUTARI

Yeni asgari ücret ise, 104 lira zam ile 1404 TL olarak belirlendi. Brüt asgari ücret ise 1777 TL. Böylece Asgari ücrete yaklaşık yüzde 8 zam yapılmış oldu.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİR?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu adıyla toplanan bir komisyon her yıl asgari ücret zammını görüşmek üzere yılda bir defa olmak üzere toplanır. 15 üyeden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TÜİK, Kalkınma Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı, en çok işçiyi bulunduran en üst düzey işçi kuruluşu ve en çok işvereni bulunduran baka bir en üst işçi kuruluşunun 5’er temsilcilerinden oluşur. Oy çokluğuyla kabul edilen kararda son söz ise hükümete aittir.

Geçtiğimiz yıl bu komisyonun ve hükümetin kabul ettiği brüt asgari ücret 1,647 TL net 1.300 TL olarak belirlenmiştir.

Asgari ücret ne kadar oldu | Asgari ücret belli oldu SON DAKİKA HABERLERİ!

2017 YILI İÇİN ASGARİ ÜCRET BEKLENTİLERİ NELERDİR?

Bu sene Asgari Ücret Komisyonu’na, Türk-İş heyeti başkanı sıfatıyla katılacak olan Nazmi Irgat ve TİSK heyetine başkanlık edecek olan Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir, şimdiden asgari ücret zammı hakkındaki görüşlerini bildirdiler.

Türk-İş heyeti başkanı Nazmi Irgat yeni yılda net 1,600 lirayı asgari ücret için uygun bulduklarını ve talep edeceklerini açıkladı. Bir işçinin günlük yaşamını idame ettirebilmesi için 1600 lira istediklerini ve bu ücretin kabulü durumunda hemen imza atabileceğini belirten Türk-İş heyetinin bu önerisine ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi pek de sıcak bakmıyor.  TİSK heyeti başkanı Metin Demir ise zaten geçen yıl asgari ücretin büyük bir zamla artırıldığını, bu sene bu kadar büyük bir zammı uygun bulmadıklarını dile getirdi.6,5 milyon çalışanı doğrudan ilişkilendiren görüşmelerde, Türkiye İstatistik Kurumu ve Hazine
Müsteşarlığı’ndan ekonomik ve sosyal veriler talep edilerek bu veriler komisyon tarafından zam kararı verilmesi için değerlendirilecek.Asgari ücretin brüt halinin tahmini 2,050 TL olması durumunda, 294 TL SGK primi, 21 TL İşsizlik Sigortası Fonu, 119,25 TL gelir vergisi, 15,75 TL damga vergisi kesintileri ile birlikte net asgari ücret 1,600 TL olabiliyor. Bu yıl brüt asgari ücret 1,647 TL’ydi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDAN  EN ÇOK VE EN AZ YARARLANACAK SEKTÖRLER HANGİLERİ?

2016 Ücret ve Yan Haklar Araştırmalarına göre gelecek yıl uygulanacak asgari ücret zammından yüzde 12,2 ile çağrı merkezi çalışanları yararlanacak, en az zam uygulanacak sektör ise yüzde 7,8 artış ile yatırım ve finansal kiralama şirketleri olacak.

2017 YILINDA NET ASGARİ ÜCRET 1,600 TL OLABİLİR Mİ?

Asgari ücret ne kadar oldu | Asgari ücret belli oldu SON DAKİKA HABERLERİ!

Türk-İş heyet başkanı Nazmi Irgat’ın isteğine karşın TİSK heyeti genel başkanı Metin Demir’in bu öneriye sıcak bakmıyor oluşu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun oy birliğiyle çalışıyor olması gibi nedenlerle 2017 yılı asgari ücretlerinin 1,600 TL olmayacağını düşünmek yanlış olmaz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise Başbakan’ın kamuoyuna sözünü tekrar ederek 1,300 lira altında asgari ücret alan kimsenin kalmayacağının garantisini vermişti. Hükümetin son sözünün çok önemli olduğu komisyon toplantılarından sonra, beklentiler ve bu seneki ücret arasında bir anlaşma sağlanabileceği tahmin ediliyor.

YENİ ASGARİ ÜCRETTE SONA DOĞRU

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017'de geçerli olacak asgari ücreti yarın yapacağı toplantıyla belirleyecek. Tarafların zam oranında anlaşması halinde, yeni asgari ücret rakamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açıklanacak.Yaklaşık 6,5 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücret görüşmelerinde sona yaklaşıldı. İlk toplantısını 6 Aralık'ta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında, ikinci toplantısını 12 Aralık'ta Türk-İş Genel Merkezinde, üçüncü toplantısını 21 Aralık'ta Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunda (TİSK) düzenleyen komisyon, dördüncü ve son olması beklenen toplantısını yarın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde yapacak.

İşçi kesimini Türk-İş'in, işveren kesimini ise TİSK'in temsil edeceği yarınki toplantıda tarafların zam oranında anlaşması halinde, milyonlarca çalışanın merakla beklediği yeni asgari ücret rakamı Bakan Müezzinoğlu tarafından kamuoyuyla paylaşılacak.

MEVCUT ASGARİ ÜCRET NET 1.300 LİRA

Asgari ücret ne kadar oldu | Asgari ücret belli oldu SON DAKİKA HABERLERİ!

Asgari ücret, halen bekar bir işçi için brüt bin 647 lira, vergiler ve kesintiler düşüldüğünde net bin 300 lira 99 kuruş olarak uygulanıyor. Apartman görevlilerinde ise normal işçilerden farklı olarak gelir ve damga vergileri kesilmediği için net bin 399 lira 95 kuruş olarak hesaplanıyor.Asgari ücretin işverene toplam maliyeti ise bir işçi için bin 935 lira 23 kuruş düzeyinde. Bunun bin 647 lirasını brüt asgari ücret, 255 lira 29 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 32 lira 94 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

Asgari Ücret Belli oldu. Peki asgari ücret ne kadar oldu. Tüm Türkiye bu habere kilitlendi. Tespit Komisyonu 29 Aralık'ta bir araya geldi. Bu toplantıda rakam netleşti. İşçi, işveren, hükümet yeni ücret için ne talep ediyor? TÜİK rakamları ne diyor? Asgari ücret 2017 yılında ne kadar olacak? Yeni asgari ücret ne zaman belli olacak? İşte tüm detaylar haberimizde

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu başkanlığında Bakanlığın Reşat Moralı Salonu'nda toplandı.Toplantıda, işçi kesimini temsil eden Türk-İş heyetine Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, TİSK heyetine ise Yönetim Kurulu Üyesi Metin Demir başkanlık yaptı.

Bakan Müezzinoğlu, komisyonda olabildiğince ortak karar vermeye çalıştıklarını ve üçlü imza için uğraştıklarını belirterek, buna rağmen işçi kesiminin imzasını alamamalarına üzüldüğünü söyledi.

"YÜZDE 8 ARTIŞ YAPILDI"

Asgari ücretin yeni yılda da yılın tamamı için belirlendiğini ifade eden Müezzinoğlu, yapılan görüşmelerin ardından yeni yılda asgari ücrete yaklaşık yüzde 8 artış yapıldığını bildirdi.

Bakan Müezzinoğlu, asgari ücretin 2017 yılında brüt bin 777 lira 50 kuruş, net bin 404 lira 6 kuruş olduğunu açıkladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...