Tgrt Haber
02 Şubat 2018 09:08 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Askerlik uzatıldı mı, askerlik süresi 18 ay mı oldu? Sondakika askerlik süresi uzadı mı?

Sondakika haberleri peş peşe geldi. Askerlik uzatıldı mı, askerlik süresi 18 ay mı oldu? sorusu gündeme geldi. Askerlik uzadı iddiası yalan çıktı!

Askerlik uzatıldı mı, askerlik süresi 18 ay mı oldu? Sondakika askerlik süresi uzadı mı?
askerlik süresi,askerlik süresi uzadı mı

Sondakika! Yalan haber olduğu bildirildi: TSK: "Askerlik süresinin uzatıldığına dair yapılan haberler tamamen asılsızdır. Böyle bir haber doğru değildir."Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapııldığı iddia edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi denilmişti:

Hükümet sözcüsü: Haberler gerçeği yansıtmıyor

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapıldığı iddia edilen açıklama şu şekildeydi! Yalan çıktı....
 
''Milli savunma bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı olağanüstü hal teskere planlama toplantısı sonucu nihai kararı hafta başı resmi gazete yayını ile duyurulacaktır. Hali hazırda silah altında bulunan ER/ERBAŞ zorunlu askerlik süreleri yenilenmiş olup , bu kararın tüm silahlı kuvvetler ile milletimize hayırlı olmasını temenni ederiz. Kısa dönem askerlik görevlerinde herhangi bir değişikliğin olmadığını öncelikle bildirmeliyiz. Uzun dönem silah altı askerlerin , askerlik süreleri ise 12 ay , 4 dönem iken 18 ay , 6 dönem süresine çıkarılmış olup ikinci bir emre kadar değiştirilemeyecektir. (Ek izin süreleri tanınacaktır.) ülkemizin içinde bulunduğu olağanüstü hali göz önünde bulundurarak bu kararı yerinde ve doğru bir planlama şekli olarak gördüğümüzü ve bu neden ile hızlı adımlarla yürürlüğe girmesini temin etmiş bulunmaktayız. Bu konu ile alakalı bilgilendirme formu genelkurmay başkanlığı resmi sitesinden yapılacaktır. Bu kararın Türk milleti ve mehmetçiğimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...