Tgrt Haber
31 Ekim 2020 17:29 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

Aslı Tarcan’dan aşırı saç dökülmesine yönelik tavsiyeler

Tıp Merkezi Sahibi ve Saç Ekim Uzmanı Aslı Tarcan, saç dökülmesine karşı alınması gereken önlemleri anlattı. Aşırı saç dökülmesinin nedenlerine ve bu konuda geç olmadan alınacak tedbirlere değinen Tarcan, sağlıklı bir saç bakımı için olmazsa olmazları sıraladı.

Aslı Tarcan’dan aşırı saç dökülmesine yönelik tavsiyeler
aslı tarcan,,saç dökülmesi,

Mevsim Geçişlerine Dikkat!

 

Saç dökülmesi, özellikle mevsim geçişlerinde artıyor. Aşırı miktarda saç dökülmesi ise can sıkıcı sonuçların ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Gür ve hacimli saçlara sahip olmayı kim istemez ki? İşte Saç Ekim Uzmanı Aslı Tarcan, saç dökülmesinin önüne geçecek, sağlıklı saç bakım rutininde neler yapılması gerektiğinin cevabını verdi.

Tarcan, “Saç dökülmesi sorunu ile herkes karşılaşıyor. Ancak bazı dönemlerde saç dökülmelerinde artış yaşanıyor. Bunun en önemli nedeni hava değişimi” açıklamalarında bulundu. Kış aylarında şapka ve bere kullanımının artması konusuna da değinen Tarcan, “Soğuktan korunmak amacıyla kullanılan bu aksesuarlar, uzun süre kafada kaldığı zaman saç köklerine zarar verebiliyor. Soğuyan hava ve nemin azalması da saç dökülmelerinde artışın yaşanma nedenleri arasında yer alıyor. Hal böyle olunca da kış aylarında saç dökülme şikayeti artış gösteriyor” dedi.

Saç Dökülmesinin Altında Yatan Nedenler Neler?

Saç dökülmesinin altında yatan nedenleri aktaran Tarcan, “Kronik ve aşırı dökülmelerin altında yatan neden genel nedenler genetik sorunlar. Hormon bozuklukları ve vitamin eksiklikleri de saç dökülmesine yol açabiliyor. Tabi bu nedenlerin üzerine bir de mevsimsel değişimler eklendiğinde, saç dökülmesinde oranlar %80’e kadar çıkabiliyor. Kuru ve nemsiz saçlar, çok daha fazla dökülme eğilimi gösteriyor” ifadelerini kullandı. Sağlıklı bir saç bakımı için saçın pH oranına dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen Tarcan, “pH cetvelinde bu oranın 4,5 ile 5,5 arasında olması sağlıklı bir saçın belirtisi. Eğer bu oran 7,5 ile 8,5 arasına yükselirse, işte o zaman saçta yıpranmalar başlıyor. Bunun sonucu olarak da aşırı kopma yaşanarak dökülme dediğimiz problem ortaya çıkıyor” dedi.

Aşırı Saç Dökülmesi Yaşamak İstemiyorsanız Bu Bakımları Yaptırın

Nemsiz havanın ve soğuğun yıprattığı saçları onarmak için mutlaka bakım yaptırılması gerekiyor. Tarcan, “Saçlarımızı yıkamak ya da kestirmek bakım değildir. Eğer saçın pH oranı arttıysa mutlaka keratin bakımı, keratin botoks bakımı ya da nem bakımı uygulanması gerekir. Nasıl susuyorsak ve susadığımız zaman su içme ihtiyacı duyuyorsak, saçlarımız da neme ve keratine susuyor diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Sülfat ve Paraben Saçın Düşmanı

Doğru şampuan seçiminin de büyük öneme sahip olduğunu vurgulayan Tarcan, “Genellikle uygun fiyatlarla satışa sunulan şampuanlarda sülfat, silikon, paraben gibi saç sağlığını olumsuz yönde etkileyen maddeler bulunuyor. Sülfat ve paraben saçın kurumasına ve yıpranmasına neden oluyor. Şampuan ve saç bakımı ürünlerinin alışverişinde, içinde sülfat ve paraben bulunmayan ürünler tercih edilirse, dökülmelerin azaldığı gözlemlenecektir” açıklamalarında bulundu.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...