Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Şubat 2014 17:42 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:54

Aykurt Nuhoğlu, CHP'nin Kadıköy adayı oldu, işte ayrıntılar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy'e Aykurt Nuhoğlu, Çekmeköy'e Seyfettin Yıldırım'ı aday gösterme kararı aldı.

Aykurt Nuhoğlu, CHP'nin Kadıköy adayı oldu, işte ayrıntılar
Aykurt Nuhoğlu, chp, kadıköy aday, kemal kılıçdaroğlu, chp yeni aday, aykut nuhoğlu kimdir, aykut nuhoğlu hakkında, aykut nuhoğlu chp kadıköy adayı

CHP Kadıköy adayı Aykurt Nuhoğlu oldu. Mevcut CHP Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yeniden aday gösterilmemişti. Aykurt Nuhoğlu kimdir. İşte detaylar. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy'e Aykurt Nuhoğlu, Çekmeköy'e Seyfettin Yıldırım'ı aday gösterme kararı aldı. Krize dönen Antalya Muratpaşa'da ise kadın aday Sultan Yeğen'den vazgeçilerek Ümit Uysal'ın adaylığına karar verildi.CHP MYK bugün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Toplantıda Kadıköy ve Çekmeköy belediye başkan adayları son kez değerlendirildi. Kadıköy'de güçlü adaylardan biri olarak gösterilen işadamı Aykut Nuhoğlu isminde karar kılındı. Burası içi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile İstanbul il yöneticilerinden Canan Kaftancıoğlu'nun da adı geçmişti. Tekin'in adaylığı istemediği belirtilirken, Kaftancıoğlu'nun ise İstanbul'un Anadolu yakasından aday olmasının adaylığını zayıflattığı kaydedilmişti. Kendisi adaylık düşünmeyen Tekin'in Nuhoğlu'nun aday gösterilmesinden yana tavır koyduğu öğrenildi.CHP'de karar verilemeyen yerlerden biri olan Çekmeköy'de de işadamı Seyfettin Yıldırım'ın aday gösterilmesine karar verildi. CHP, Çekmeköy'de eski Belediye Başkanı Hüseyin Avni Sipahi'yi aday göstermeye karar vermiş ancak Sipahi, 17 Aralık operasyonunda gözaltına alınınca adaylığından vazgeçilmişti. Kılıçdaroğlu'nun Çekmeköy adaylığı konusunda Sipahi'nin görüşlerine başvurduğu belirtildi. İşadamı Seyfettin Yıldırım'ın adaylığında Sipahi'nin referanslarının da etkili olduğu öne sürüldü. CHP'de Çekmeköy için Sarıgül'ün ekibinden Şişli Belediye Meclis üyesi Bayram Özata'nın da ismi gündeme gelmişti. Antalya'da krize dönen Muratpaşa Belediye başkan adayında ise değişikliğe gidildi. Mevcut belediye başkanı Süleyman Evcilmen aday gösterilmeyerek yerine kadın kolları başkanı Sultan Yeğen'e karar verilmişti. Ancak Yeğen'e partililer tepki göstermiş, Evcilmen de CHP'den istifa etmişti. Muratpaşa'da İl Başkanı Devrim Kök'ün aday gösterileceği de kulislerde dile getirilmişti. Dün toplanan CHP MYK'da Antalya krizi de aşıldı. Yeğen yerine Ümit Uysal'ın aday gösterilmesine karar verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...