Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Şubat 2015 17:43 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Bakanı Çavuşoğlu açıkladı, 'Fethullah Gülen için kırmızı bülten'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’in iadesine ilişkin, "Mahkeme kararları var. Adalet Bakanlığı kırmızı bülten yayınlayacak. Daha sonra süreç hukuki belgeler üzerinden işleyecek" dedi.

Bakanı Çavuşoğlu açıkladı, 'Fethullah Gülen için kırmızı bülten'
Fethullah Gülen, Fethullah Gülen kırmızı bülten, Fethullah Gülen iadesi, Fethullah Gülen amerika,Mevlüt Çavuşoğlu,Dışişleri Bakanı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, annesi Fatma Çavuşoğlu’nun ölümünün 3’üncü yıl dönümü dolayısıyla babası Osman Çavuşoğlu’nun Alanya’nın Türkler Mahallesi’ndeki evinde okutulan mevlide katıldı. Bakan Çavuşoğlu, babası Osman Çavuşoğlu ve kardeşleri Ahmet Çavuşoğlu, Hasan Çavuşoğlu, Hayri Çavuşoğlu, Şükrü Çavuşoğlu ve Aydın Çavuşoğlu ile birlikte taziyeleri kabul etti. Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer ve Ak Parti Alanya İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu’nun da katıldığı mevlidin ardından taziyeye katılanlara yemek ikram edildi. Bakan Çavuşoğlu, Antalya Müftüsü Osman Artan’ın okuduğu duanın ardından taziyeleri kabul etmeye devam etti.

"GÜLEN HAKKINDA KIRMIZI BÜLTEN ÇIKARILACAK"
Burada mevlidin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, annesinin vefatının 3’üncü yılı dolayısıyla ailesiyle birlikte mevlit okuttuklarını belirtti. Bakan Çavuşoğlu, katılan herkese teşekkür etti. Bir gazetecinin ’Fethullah Gülen’in yeşil pasaportunun iptal edilmesi söz konusu. Bu konuda ABD Dışişleri Bakanlığı’na müracaatta bulunacak mısınız?’ sorusu üzerine Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Bu işlemler tamamlandı zaten. Pasaport iptal edildi. Dışişleri Bakanlığımız bu tür durumlarda zaten hangi ülke olursa olsun, işlemlerle ilgili gerekli bilgiler veriliyor. Pasaport iptal olduktan sonra da ABD’ye bilgi verildi" dedi.
Bu sahte beyanla ilgili bundan sonraki süreç ne olacak. ABD’nin uluslararası hukuka göre ne yapması gerekiyor?’ sorusu üzerine ise Bakan Çavuşoğlu "Mahkeme kararları var. Adalet Bakanlığı kırmızı bülten yayınlayacak. Daha sonra süreç hukuki belgeler üzerinde işleyecek" diye konuştu.
’İadesi gerekiyor mu?’ sorusunu ise Bakan Çavuşoğlu,"Tabii ki iade edilmesi gerekiyor. Zaten aramızda da anlaşma var. Hepimizin üye olduğu uluslararası hukuk ve sözleşmeler var. ABD ile de hem anlaşmamız, hem de işbirliğimiz var" diye yanıtladı. ’Türkiye’deki süreç ne olacak.

’ABD’nin iade etmeme gibi bir durumu yok mu?’ sorusunu ise Bakan Çavuşoğlu "Bunu Adalet Bakanı’mıza soracaksınız. Yargı süreciyle ilgili sorulara kendisi cevap verecektir. Siz olduğu şartta dediniz, ben de olduğu şartta kime soracağınızı söyledim" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...