Tgrt Haber
08 Aralık 2014 17:50 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:10

Bedelli askerlik 2014 son durum, başvuru süresi ne zaman doluyor

Bedelli askerlik kanunu bugün resmen yasalaştı. Şimdi ise Bedelli askerlik yapacak adaylar genel şartları merak ediyor. Peki ilk ve son başvuru tarihi ne zaman yapılacak? İşte Bedelli askerlik 2014 ile ilgili tüm detaylar.

Bedelli askerlik 2014 son durum, başvuru süresi ne zaman doluyor
bedelli, bedelli askerlik, başvuru süresi, son başvuru süresi, bedelli zamanı,

Bedelli askerlik kanunu bugün resmen yasalaştı. Şimdi ise Bedelli askerlik yapacak adaylar genel şartları merak ediyor. Peki ilk ve son başvuru tarihi ne zaman yapılacak? İşte Bedelli  askerlik 2014 ile ilgili tüm detaylar. Geçtiğimiz günlerde Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve Ak Partili milletvekilleri tarafından meclise yasa taslağı olarak gönderilen bedelli ve sözleşmeli er düzenlemesi kabul edildi. Bedelli askerlik ve sözleşmeli er başvurularına ilişkin kanun teklifi bugün TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Kanun teklifinin yarın Genel Kurul'da görüşülecek.  2015 yılında çıkacağını ve bu kanundan 28 yaşından gün alan 18 bin TL bedeli ödeyen kişilerin yararlanabileceğini belirtti.  Yasa tasarısında  ilgili çalışmalar hızla devam ederken, 1 Ocak 1988’de doğanlara müjde geldi. Artık 2015 yılında çıkacak olan kanunda 1 Ocak 1988’de doğanlar da bedelli askerlikten yararlanacak. 28 yaşından gün alanlar 18 bin lira bedeli 2 ay içinde ödemek kaydıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaktır. Haklarında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlarda sona erdirilecektir. Erbaş ve Er alımıyla ilgili de bilgi veren Bakan Yılmaz, bir diğer düzenlemenin sözleşmeli erbaş ve er kaynak ve teminine ilişkin olduğunu anlattı. Bakan Yılmaz, sözleşmeli erbaş ve er kadrosunun Kara Kuvvetleri Komutanlığı için kadronun 62 bin 585, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için 4 bin 251, Hava Kuvvetleri Komutanlığı için 5 bin 75 ve Sahil Güvenlik Komutanlığı için 144 olmak üzere 72 bin 55 olarak belirlendiğini açıkladı. 2015 yılında ülkemizde bedelli askerlik gerçekelştirilecek. Başvurular ile yeni yılla birlikte alınacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...