Tgrt Haber
23 Aralık 2016 12:38 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Benzine zam mı geldi ne kadar oldu? Benzin fiyatları kaç TL oldu ÖĞREN

Benzine bir zam daha geldi, 5 TL sınırını aşan benzin giderek zamlanıyor. İstanbul, Ankara ve İzmir'de benzinin zamlı fiyatları belli oldu. Benzine zam mı geldi,ne kadar oldu? Benzin fiyatları merak ediliyor.

Benzine zam mı geldi ne kadar oldu? Benzin fiyatları kaç TL oldu ÖĞREN
benzin fiyatları, benzin, benzin zam, benzine zam mı geldi, benzin kaç tl,

Dün yapılan zam geliyor açıklamasının arından benzinde beklenen zam geldi. Akaryakıt dağıtım şirketleri, geceyarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 10 kuruş zam yaptı. Zam sonrasında benzinin litresi İstanbul'da 5,07 liradan 5,17 liraya yükselecek. Ankara'da litresi ortalama 5,12 liradan satılan benzinin litre fiyatı 5,22 lira olacak. İzmir'de ise 5,09 liradan 5,19 liraya çıkacak. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PUİS), sabah saatlerinde benzinin litre fiyatında 10 kuruş fiyat artışı beklendiğini duyurmuştu.

6 ARALIK'TA 5 LİRAYI AŞMIŞTI

En son 6 Aralık'ta benzinin litre fiyatına 15, motorine 16 kuruş zam yapılmıştı. Zam sonrası benzin fiyatları 2,5 yıl sonra yeniden 5 lirayı aşmıştı.

10 AYDA DEPOYA 57 LİRALIK MALİYET

İstanbul'da yılbaşında 4,29 lira olan 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı 16 Şubat'ta 4,03 liraya kadar geriledi. Bu seviye benzin fiyatlarının bu yıl gördüğü en düşük rakam oldu. Ancak 10 aylık süre sonunda fiyatlar 5,17 lirayla yılın en yüksek düzeyine çıktı. Şubat ayında 50 litrelik deposunu 201,5 liraya dolduran bir araç sahibi artık 258,5 lira ödeyecek. Bir depo doldurmanın maliyeti 10 ayda 57 lira artmış oldu.

BUGÜNDEN İTİBAREN GEÇERLİ OLDU

Zamlı benzin fiyatları bu gece yarısından yani 23 Aralık 2016 tarihi itibariyle tüketicilere yansıyacak. Dağıtım şirketleri benzine 10 kuruş zam yaptı. Zamlı benzin fiyatları şehirlere göre birkaç kuruş da olsa değişiklik gösteriyor.Kaynak: Benzine zam geldi zamlı benzin fiyatları 

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...