Tgrt Haber
19 Eylül 2017 11:20 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

Bitcoin Nedir? Bitcoin Nasıl Üretilir? Bitcoin Ne İşe Yarar?

Bitcoin Nasıl Üretilir? Bitcoin Nedir? Bitcoin ne işe yarar? Bitcoin, yeni çağın sanal para birimi. 10 yıl kadar önce Satoshi Nakamato tarafından ortaya çıkarılan; ancak o günlerde değeri pek anlaşılmayan Bitcoin, şu an hemen hemen tüm dünyadan kabul gören bir sanal para birimi olma özelliği taşıyor. Peki Bir Bitcoin kaç TL? Bitcoin nasıl para kazandırıyor?

Bitcoin Nedir? Bitcoin Nasıl Üretilir? Bitcoin Ne İşe Yarar?
bitcoin nedir,bitcoin nasıl üretilir,bitcoin ne işe yarar,sanal para bitcoin

Bitcoin Nasıl Üretilir? Bitcoin Nedir? Bitcoin ne işe yarar?  Bitcoin, yeni çağın sanal para birimi. 10 yıl kadar önce Satoshi Nakamato tarafından ortaya çıkarılan; ancak o günlerde değeri pek anlaşılmayan Bitcoin, şu an hemen hemen tüm dünyadan kabul gören bir sanal para birimi olma özelliği taşıyor. Peki 1 Bitcoin kaç TL? Bitcoin nasıl para kazandırıyor?

Bitcoin ne işime yarar?
Bitcoin ile internet üzerinden alışveriş yapabilir veya ürettiğiniz coinleri çeşitli exchange sitelerinde  Türk lirasına ve çeşitli ülkelerin para birimlerine çevirebilirsiniz. Yine, ürünlerinizi Bitcoin ile takas ederek ticaret hayatına Bitcoin’i dahil edebilirsiniz.
Bir Solukta Bitcoin; Nedir / Ne değildir? Avantajları Nelerdir?

Dijital para birimidir. Maddesel/Fiziki bir karşılığı şimdilik yoktur.( altın gümüş vb.)
Bitcoin bir ağ etkileşimidir. Bir merkezi yoktur. A’dan B’ye dijital para transferi sağlar.
İnternet olan herhangi bir noktadan internet olan herhangi bir noktaya transferi yapılabilir.
Aracısı, komisyoncusu yoktur. Masraflar aracı olmadığı için çok çok düşüktür. Sadece transfer işlemini onaylayan madencilere çok cüzzi miktarlarda ödeme yapılır.
Bitcoin, açık kaynak kodla yazılmıştır ve herkese açıktır. Sistemin sahibi onu kullanan herkestir.
Tüm ülkelerde kullanılır ve offline hesabınıza kimse müdahale edilemez. Bu bakımdan İsviçre bankalarından daha güvenlidir denebilir.
Kullanım koşulu, ön sınırlama sözleşmeleri veya şartları gibi sınırlayıcılar yoktur. Kullanmaya başlarsanız kullanırsınız bırakırsanız kullanmazsınız.
Bitcoinler, Madenci denilen ücretsiz bir program tarafından üretilir.
Üretilecek bitcoinlerin belli bir sayı sınırı vardır. Toplamda 21 Milyon adet üretilecektir.
Üretim hızını ve enflasyonunu kontrol edebilmek için “zorluk seviyesi” her geçen gün belirli protokoller çerçevesinde artar. Bu seviyeler ağdaki üretim yoğunluğuna göre belirlenir.
Her kullanıcının dijital bir cüzdanı vardır. Bitcoinlerinizi bu cüzdanlarda tutarsınız.
Bitcoin transferleriniz eşsiz bir imza ile imzalanır ve sırayla madenciler tarafından doğruluğu ve eşsizliği kontrol edilerek onaylanır. Böylece aynı bitcoin ikinci kez kullanılamaz.
Bitcoin ile ürün satışı yapmak için hiçbir ekstra ödeme yapmazsınız. Sizden herhangi bir ön koşul istenmez.
Bitcoin, TL,USD, EURO gibi birçok para birimine dönüştürülebilir. (Bunu yapan siteler komisyon almaktadır.)
Qr kodu ile mobil ödemeler yapabilirsiniz.
Bitcoin borsaları hafta sonu ya da tatil günleri durmaz, daima çalışır.

Bitcoin nasıl üretilir?
Bitcoin üretmek için mining yapmanız gerekmektedir. Türkçe ismi ile madencilik yaparak bitcoin sanal para birimi üretebilirsiniz. Ancak şuan ki şartlar ile elinizde bulunan bilgisayarlar ile bitcoin madenciliğini yapmak oldukça verimsizdir. Sadece bu iş için özel makineler üretilmiş olup dünyanın bir çok yerinde büyük bitcoin tarlaları kurulmuştur. Siz bunun yerine bitcoin türevi altcoinler üreterek bu üretimlerinizi Bitcoin’e çevirebilirsiniz. Bu konu ile ilgili olarak Altcoin Nedir? başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. Madencilik yapmak için ilk önce iyi bir ekran kartına ve bir bilgisayara ihtiyacınız var. CPU, yani işlemci ile de madencilik yapabilirsiniz. Ancak günümüz şartlarında bu oldukça verimsizdir. AMD Ekran kartlarına sahip bilgisayarlar ile yüksek miktarda kazı yapabilir ve bu birimleri biriktirebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...