Tgrt Haber
25 Ekim 2021 09:57

Bitcoin yeniden yükselişe geçti

Geçen hafta 66 bin doların üzerine çıkarak rekor kıran Bitcoin daha sonra yönünü aşağı çevirmişti. Bitcoin fiyatı 60 bin doların altının test edilmesinin ardından yeniden yükselişe geçti ve bu sabah 62 bin 200 dolar seviyesine kadar yükseldi. Kripto paralara duyduğu ilgiyle de bilinen Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey, ABD'de enflasyondaki yükselişin kayda değer şekilde kötüleşeceğini savundu.

Bitcoin yeniden yükselişe geçti
Bitcoin,kripto para

Kripto paralar geçtiğimiz hafta yaşanan düzeltme hareketinin ardından yeni haftanın ilk gününde yeniden yönlerini yukarı çevirdi.

ProShares'in Bitcoin vadeli borsa yatırım fonunun geçtiğimiz hafta NYSE'de işleme açılması sonrasında 67 bin dolar sınırına kadar yükselmiş olan Bitcoin fiyatı 60 bin doların altının test edilmesinin ardından yeniden yükselişe geçti.

Bitcoin fiyatı bu sabah 62 bin 200 dolar seviyesine kadar yükseldi ve  şu sıralarda 24 saat öncesine göre yüzde 1,53 artışla 61 bin 912 dolar seviyesinde.

Ethereum fiyatı yüzde 0,84 artışla 4 bin142 dolar seviyesine toparlanırken, Dogecoin fiyatı da yüzde 8 artışla 0,267639 dolar seviyesine yükseldi.

XRP ve Cardano ise bugün değer kaybediyor.

TWITTER CEO'SU DORSEY HİPERENFLASYON UYARISI YAPTI

Twitter'ın kurucusu ve kriptoparaların önde gelen bir savunucusu olan Jack Dorsey, ABD'de enflasyondaki yükselişin kayda değer şekilde kötüleşeceğini savundu.

Enflasyondaki kötüleşmenin ABD ve dünyanın geri kalanında yaşanacağını  savunan Dorsey, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Hiperenflasyon her yeli değiştirecek. Bu oluyor" ifadelerini kullandı.

Attığı mesajon ardından geylen yorumlara da yanıt veren Dorsey, enflasyon probleminin küresel bir durum haline gelmesini beklediğini vurguladı.

Daha önce milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones da enflasyonda hızlı  bir yükseliy dönemine girildiği uyarısında bulunmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...