Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Mart 2015 03:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

BM kuruluşlarından Suriye için çağrı

BM direktörleri, yaptıkları ortak açıklamayla uluslararası toplumun liderlerine seslenerek Suriye'deki trajediye son vermelerini istedi.

BM kuruluşlarından Suriye için çağrı
Dünya Sağlık Örgütü, Mülteciler Yüksek Komiserliği, Dünya Gıda Programı

Suriye'de beşinci yılına yaklaşan iç savaş nedeniyle her geçen gün artan yıkım ve acılara cevap vermek için tüm insani yardım kuruluşları ile seferber olan BM sistemi, gerek maddi yetersizlik gerekse güvenlik sorunları nedeniyle ihtiyaç içindeki milyonlarca Suriyeliye yeterince yardımcı olamıyor.

Aralarında UNICEF, Dünya Sağlık Örgütü, Mülteciler Yüksek Komiserliği, Dünya Gıda Programı'nın yer aldığı 8 kuruluşun direktörleri ortak bir bildiriyle tüm uluslararası toplumu göreve çağırdı.

Suriye'de 200 bini geçen ölü sayısı ve milyonlarca kişinin çektiği sıkıntılara yer verilen bildiride, 12.2 milyon kişinin insani yardıma ihtiyaç duyduğu, milyonlarcasının da komşu ülkelere sığındığı kaydedildi.

BM'nin insani yardımlarının devam edeceği vurgulanan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"İnsanlar çok çaresiz. Kuşatma altındakilerinin gidebilecekleri bir yer yok. Dünya liderlerinin, farklılıkları bir kenara bırakarak Suriye'de anlamlı bir değişimi sağlama sorumluluğu var. Çatışan taraflar üzerindeki nüfuzlarını kullanarak; sivillere yönelik saldırıların durmasını, gıdasız bir şekilde yaşayan 212 bin kişinin bulunduğu kentlerdeki kuşatmanın kaldırılmasını ve buralara gıda ve tıbbi malzeme sokulmasını, cezalandırma yöntemi olarak elektrik ve içme suyu kesilmesinin sonlanmasını sağlasınlar ve eğitim sisteminin tamamen çökmesini engellesinler. Suriye halkı ve dünyadaki tüm halklar bu acıların sona ermesini istiyor. Nesillerin geleceği ve uluslararası toplumun güvenilirliği tehlikede."

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da dün yaptığı açıklamada, uluslararası toplumdan Suriye'ye yardım etmelerini ve burada işlenen savaş suçlarının cezasız kalmayacağını göstermelerini istemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...