Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Mart 2016 13:49 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

Brüksel'de peş peşe terör saldırısı! Ölü sayısı artıyor...

Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Zaventem Havalimanındaki patlamalarda 14 ve Brüksel metrosundaki patlamada ise 20 kişi olmak üzere toplam ölü sayısı 34'e yükseldi. Patlamalarda 136 kişi de yaralandı.

Brüksel'de peş peşe terör saldırısı! Ölü sayısı artıyor...
brüksel, bombalı saldırı, canlı bomba, ölü sayısı,

Brüksel Savcısı’nın bürosundan yapılan açıklamada Zaventem Havalimanı’ndaki saldırıyı canlı bombacının gerçekleştirdiği belirtildi. Savcılık bürosuna göre, havalimanı ve kent içindeki Maelbeek metro istasyonunda meydana gelen toplam 3 patlamada en az 34 kişi öldü, 136 kişi de yaralandı.
Patlamaların ardından havalimanı hava trafiğine kapatılırken, havalimanına giden demiryolu trafiği de durduruldu. Görgü tanıklarına göre, havalimanındaki patlama öncesinde birinin Arapça olduğu anlaşılan bir dilde bağırdı. Belçika’nın Belga Ajansı da, bu bilgiyi başka tanıklara dayanarak doğruladı. Görgü tanıkları, patlamalardan önce birkaç el silah sesi de duyuldu.
SALDIRININ SEBEBİ BELLİ OLDU
Belçika Federal Savcısı, Brüksel Havalimanı'ndaki patlamanın canlı bomba saldırısı sonucu gerçekleştiğini açıkladı.

Brüksel Havalimanı'ndaki patlamalar, Paris'te 130 kişinin yaşamını yitirdiği katliamın başşüphelisi Salah Abdeslam'ın yakalanmasından dört gün sonra yaşandı.

Avrupa Birliği Komisyonu'ndan yapılan açılamada, saldırıların ardından AB personeline evlerinden çıkmamaları için uyarıda bulunuldu.

Zaventem Havalimanı, Başkent Brüksel'in 11 kilometre kuzeydoğusunda bulunuyor. Patlamanın yaşandığı havalimanı geçen yıl 23 milyondan fazla yolcu kabul etti.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER


 
METRODA PATLAMA

Belçika'nın başkenti Brüksel'in Zaventem Havalimanı'nda meydana gelen ikiz patlamanın ardından Avrupa Birliği'ne ait kurumların bulunduğu bölgeye yakın Maelbeek metro istasyonunda patlama meydana geldi.

AB Komisyonu, çalışanlarını dışarıya çıkmamaları konusunda uyardı. Brüksel'deki ulaştırma yetkilileri ise kentteki tüm metro istasyonlarının kapatıldığını açıkladı. Maelbeek, Brüksel'de Arap kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı bir semt olarak biliniyor.

METRODA MAHSUR KALANLAR YÜRÜDÜ

Patlamanın ardından metroda mahsur kalanlar raylarda yürüyerek çıkış için diğer istasyona ulaştı.

PATLAMANIN GÖRÜNTÜSÜ


MİSİLLEME İÇİN YAPILDI İDDİASI
13 Kasım 2015'te meydana gelen ve 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan Paris saldırılarını gerçekleştiren Salah Abdeslam, geçtiğimiz cuma günü Belçika’nın başkenti Brüksel’de yakalanmıştı. Brüksel'deki havalimanı ve metro istasyonu saldırılarının Abdeslam'ın yakalanmasına karşılık gerçekleştirilen intikam saldırıların olabileceğinden şüpheleniliyor.

ONUN EVİNDE PLANLANDI
Salah Abdeslam’ın yakalanmadan önce saldırı planladığı ortaya çıktı. Abdeslam'ın sorgu sırasında Brüksel'de terör saldırısı düzenlemeyi planladığını kabul ettiği belirtildi

"BUGÜN ÜLKEMİZ İÇİN KARA BİR GÜN"

Belçika Başbakanı Charles Michel "Korktuğumuz başımıza geldi" dedi ve bugünün Belçika için "karanlık bir gün" olduğunu söyledi.

Vatandaşların her zamankinden daha sakin olmaları gerektiğini söyleyen Belçika Başbakanı dayanışma çağrısı yaptı:

"Zor zamanlardan geçiyoruz, ancak bu zorlukları birlik olarak atlatmalıyız

İNTERNET ERİŞİMİ BEDAVA

Belçika kriz masası daha hızlı iletişim sağlanması için ülkede internet erişiminin bedava olduğunu açıkladı ve telefon kullanmayın çağrısı yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...