Tgrt Haber
28 Şubat 2014 20:21 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Bugün Nejat İşler'in doğum günü

Bir süredir tedavi gören Nejat işler 42. yaş gününü hastanede geçirdi.

Bugün Nejat İşler'in doğum günü
nejat işler,doğum günü,bugün nejat işler in doğum günü,nejat işler hastane,nejat işler yaşı,

 Nejat İşlerbu günlere nasıl geldi, nasıl ünlü oldu? Nejat İşler'in bugün doğum günü! İşler bugüne kadar neler yaşadı, hayatı.Sağlık sorunlarıyla gündemden düşmeyen Nejat İşler önemli bir çok yapımda yer aldı. Nejat İşler'in hayatı, nasıl ünlü oldu?
NEJAT İŞLER NASIL ÜNLÜ OLDU?
28 Şubat 1972 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Nejat işler, Behzat Ç. dizisindeki Ercümet Çözer ve Barda filmindeki Selim karakteriyle hafızalardan silinmedi. Feshane işçilerinden birinin torunu olan Nejat İşler ilkolu bitirdikten sonra Cağaoğlu Anadolu Lisesi'nde eğitimine devam etti.
Nejat İşler gittiği lisede ortama alışmakta zorluk çekti ve popüler olmak istedi. Okulun tiyatro kulübüne giren Nejat işler kısa bir sürede popüler oldu. Liseyi bitirdikten sonra üniversiteyi kazanamayan Nejat İşler para kazanmak için çay partileri düzenlemeye başladı. Hayatındaki hiçbir şey yolunda gitmeyince borca girdi. Mahmutpaşa da t-shirt alıp Teşvikiye'de t-shirtleri satma kararı aldı. Kışın ise kitap, dergi ve plak satıyordu.
ÜNİVERSİTEYİ KAZANDI AMA GİTMEDİ
İki sene sonra Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf bölümünü kazanan Nejat İşler askerlik için iyi olmayacağını düşünerek ünivertiseye gitmedi. Yaklaşık 10 yıl satış işleriyle uğraştı. Taksim'de dolaştığı birgün bir tiyatro sahnesinin önünden geçerken Danton'un ölümü adlı bir eserin bedava gösterimde olduğunu gördü ve içeri girdi.
Tiyatroyu izlerken neden bende bu işi yapmıyorum diye düşündü ve dayısının yanına giderek Eskişehir'de konservatuara girmeye karar verdi. Konservatuarı kazanan Nejat İşler İstanbul'a döndüğünde ise Mimar Sinan Üniversitesi Konservatuar bölümü'ne başladı. 1995 yılında üniversiteden mezun olana kadar tiyatro ve dizilerde rol aldı. Mezun olduktan sonra ise arkadaşlarıyla birlikte Kahramanlar ve Soytarılar Tiyatrosu'nu kurdu. Tiyatronun kurulmasının ardından ise hikayeler yazmaya başladı. Yazdığı hikayeler için ise "Belki hiç okumayan biri de yazabilir bunları, benim yazı yazmamın nedeni yazmak değil, sadece oynayalım diye yazıyorum" dediği öğrenildi. Nejat İşler, Tuhaf Şehir Hikayeleri, Biz Zavallı Erkekler ve Yalnızlık Benim Gizli Sevgilim adlı üç kitap kaleme aldı.
AMACI ŞÖHRET OLMAK DEĞİL
Nejat İşler 41. Antalya Altın Portakal Ödülleri için Erkek oyuncu dalında aday gösterildi. Amacının başrol oynayıp şöhret olmak olmadığını söyleyen Nejat İşler, tek isteğinin işini en iyi şekilde yapmak olduğunu söyledi. Tiyatro yaparken ölmek istediğini belirten Nejat İşler, 1994 yılında ilk dizisi Gurur'dan sonra Deli Yürek, Şehnaz Tango, Nasıl Evde Kaldım, Dedem, Gofret ve Ben, Aşk ve Gurur, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir gibi bir çok dizide yer aldı.İlk sinema filmi Eylül Fırtınası 1999'da seyirciyle buluştu. Mustafa Hakkında Herşey ve Anlat İstanbul diğer sinema filmleri.Gülbeyaz, Behzat Ç dizileri ve Barda, Kaybedenler Külübü filmleriyle de adından sıkça söz ettirdi. 17 Ocak 2014'te septik şok tanısıyla Bodrum Acıbadem Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Nejat İşler'in hayati tehkilesi kalmdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...