Tgrt Haber
04 Ocak 2016 09:41 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

Bugün okullar tatil mi? Hangi okular tatil edildi - Kar yağışı sürecek mi, kar yağışı (İstanbul hava durumu)

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının bugün itibarıyla etkisini artırması bekleniyor. Türkiye genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, bazı illerde kar yağışı etkisini hala arttırarak devam etmekte. Bugün okullar tatil mi, okullar tatil mi, Hangi okullar tatil, Okullar tatil mi, yarın okullar tatil mi, bugün tatil mi, yarın tatil mi, kar yağışı, İstanbul'da kar, kar yağışı sürecek mi, Peki 4 Ocak Pazartesi için hangi ilde okullar tatil oldu? kar yağışı nedeniyle Giresun, Batman, Sinop, Bitlis, Van, Zonguldak, Edirne, Şırnak, Bartın, Artvin, Samsun, Rize, Kırklareli, Kastamonu, Trabzon, Muş, Ordu, Tekirdağ, Mardin ve Karabük'te eğitime ara verildi. İstanbul'da okullar tatil mi, son gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz...

Bugün okullar tatil mi? Hangi okular tatil edildi - Kar yağışı sürecek mi, kar yağışı (İstanbul hava durumu)
okullar tatil mi, bugün okullar tatil mi, kar yağışı, kar uyarısı, kar yağışı sürecek mi, okullar tatil mi, istanbul, ankara, bursa, yarın okullar tatil mi, okul, öğrenci, kar, tatil, kar yağışı istanbul, kar yağışı sürecek mi, kar yağışı var mı,

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışının bugün itibarıyla etkisini artırması bekleniyor. Türkiye genelinde devam eden kar yağışı nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre, bazı illerde kar yağışı etkisini hala arttırarak devam etmekte. Bugün okullar tatil mi, okullar tatil mi, Hangi okullar tatil, Okullar tatil mi, yarın okullar tatil mi, bugün tatil mi, yarın tatil mi, kar yağışı, İstanbul'da kar, kar yağışı sürecek mi, Peki 4 Ocak Pazartesi için hangi ilde okullar tatil oldu? tkili kar yağışı nedeniyle Giresun, Batman, Sinop, Bitlis, Van, Zonguldak, Edirne, Şırnak, Bartın, Artvin, Samsun, Rize, Kırklareli, Kastamonu, Trabzon, Muş, Ordu, Tekirdağ, Mardin ve Karabük'te eğitime ara verildi.
Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bölgede  devam eden kar yağışının öğleden sonra etkisini artıracağının öngörüldüğü  bildirildi.Yağışların Diyarbakır, Şanlıurfa, Batman ve Mardin il merkezleri ile  ilçelerinde yer yer kuvvetli olacağı belirtilen açıklamada, Şırnak ve Siirt  çevreleri ile bölgenin yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı beklendiği  kaydedildi.  Kar yağışının Şanlıurfa ve Mardin'de yarın öğleden itibaren etkisini  kaybedeceği duyurulan açıklamada, "Kar yağışının Diyarbakır, Batman, Siirt ve  Şırnak'ta yarın gece saatlerine kadar etkisini sürdüreceği beklendiğinden meydana  gelebilecek buzlanma ve don olayı ile ulaşımdaki aksamalara karşı tedbirli  olunması gerekmektedir" uyarısında bulunuldu.

Kar yağışının özellikle de Doğu Anadolu Bölgesi için tehlike sinyallerini çaldırdığı meteoroloji tarafından açıklandı. Akşam saatlerinde şiddetini artırarak devam etmesi beklenen kar yağışının yarın etkisini daha çok göstereceği, ayrıca Marmara ve İç Anadolu'da da karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği  tahmin ediliyor.


İSTANBUL, ANKARA VE BURSA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Ankara ve Bursa'da bugün ve yarın için okullar tatil olacak mı? sorusuna yanıt arayan öğrenciler için valiliklerde okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Detaylar ve yeni gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz...

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDE RESMİ AÇIKLAMA!

İstanbul Valiliği, eğitim ve öğretime engel teşkil edecek bir hava muhalefetinin beklenmediğini belirterek, pazartesi günü okulların açık olacağını duyurdu.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre ilimizde bu gece itibariyle kar yağışı yerini sağanak yağmura bırakacaktır. Bu sebeple 4 Ocak 2015 Pazartesi günü hava koşullarının eğitim-öğretime engel olmayacağı değerlendirildiğinden, okulların tatil edilmesi söz konusu değildir” denildi.
 
VALİLİKTEN SAHTE HESAPLARA UYARI
 
Öte yandan, İstanbul Valisi Vasip Şahin adına açılan sahte hesaplara da dikkat çekilerek vatandaşlardan bu hesaplara itibar edilmemesi istendi. Açıklamada, “Ayrıca son zamanlarda İstanbul Valiliği ve İstanbul Valisi Sayın Vasip Şahin adına açılan sahte hesaplar üzerinden kişi ve kurumsal görseller kullanılarak yapılan bir takım yanıltıcı paylaşımlarla vatandaşlarımızın yanlış bilgilendirildiği görülmektedir. Valiliğimizle ilgili haber, duyuru ve açıklamalar, resmi internet sayfası ve sosyal medya hesaplarından yapılmaktadır. Bu sebeple www.istanbul.gov.tr internet adresi ile @vasipsahin, @TC_istanbul ve facebook.com/istanbulvaliligi sosyal medya hesapları dışında yapılan paylaşımlara vatandaşlarımız tarafından itibar edilmemesi önem arz etmektedir” denildi.

KARABÜK'TE OKULLAR TATİL Mİ?
 
Karabük'te yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki  bütün okullarda bugün eğitim ara verildi. Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışının  artarak devam etmesinin beklendiği belirtildi. Açıklamada, bu nedenle kentte Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm  okullarda eğitim öğretime bugün için ara verildiği kaydedilirken, buzlanma ve don  olaylarına karşı da vatandaşların dikkatli olmaları istendi.
 
-UŞAK'TA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Uşak'ta akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeni ile il genelindeki okullarda eğitim ve öğretime Valilik kararı ile bir gün ara verildi.
 
Uşak Valisi Ahmet Okur sabah 06:00’da twitter’dan attığı tweet ile kar tatilini duyururken, Uşak merkez ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiğini belirtti.
 
-GİRESUN'DA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Giresun'da kar nedeniyle merkez ve 6 ilçede bir gün, Yağlıdere  ilçesinde ise 2 gün eğitim yapılamayacak.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre,  Giresun'un merkez, Bulancak, Eynesil, Görele, Çanakçı, Piraziz ve Tirebolu  ilçelerinde bugün, Yağlıdere ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli  okullarda eğitime ara verildi.
 
Doğankent ilçesinde de sadece köy okulları ile taşımalı eğitim  kapsamındaki okullarda eğitim öğretime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.
 
Giresun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Giresun'da kamu kurum  ve kuruluşlarında görevli hamileler ile engellilerin bugün izinli sayılacakları  bildirildi.
 
-BATMAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Batman'da olumsuz hava koşulları nedeniyle Sason ilçesinde iki, merkez  ve diğer ilçelerde bir gün eğitime ara verildi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışı ve don olayları dolayısıyla  herhangi bir olumsuzluk ya da mağduriyet yaşanmaması için eğitime ara verilmesine  karar verildiği bildirildi.
 
Sason ilçesinde bugün ve salı günü, il merkezi ve diğer ilçelerde ise  bugün eğitime ara verileceği duyurulan açıklamada, "Kamuda çalışan engelli ve  hamile personellerimiz de bugün idari izinli sayılacaktır" ifadesine yer verildi.
 
-VAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Van'da, mahalle yollarının kapalı olması nedeniyle kent genelindeki  tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, kentte ulaşımın sağlıklı yapılamadığı gerekçesiyle okulların tatil  edildiğini söyledi.
 
İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun belediyelerden aldığı bilgiler doğrultusunda  toplandığını belirten Kırekin, "Kurul üyeleri yaptıkları toplantının ardından  mahalle yollarının çoğunun kapalı olması, ulaşımın sağlıklı yapılamaması  nedeniyle sağlıklı eğitim hizmetinin yapılamayacağına karar verdi. Bu nedenle  pazartesi günü kent genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir  gün ara verildi" diye konuştu.
 
-ZONGULDAK'TA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Zonguldak'ta yoğun kar yağışı nedeniyle okullar bugün tatil edildi.
 
Zonguldak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları  nedeniyle il genelindeki okulların bugün tatil edildiği belirtildi.
 
Öte yandan, kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli ve hamile  personelin de bugün idari izinli sayılacağı bildirildi.
 
-EDİRNE'DE OKULLAR TATİL Mİ?
 
Edirne il merkezi ve ilçelerde yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir  gün ara verildi.
 
Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, kentte etkisini  sürdüren soğuk ve yağışlı havanın hayatı olumsuz etkilediği belirtildi.
 
Yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildiği ifade edilen  açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
''İlimizde yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün  devam edecek olması ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle öğrencilerimiz için  oluşabilecek riskleri bertaraf etmek amacıyla Valilik kararıyla pazartesi günü  Edirne merkez ile Havsa, Lalapaşa, Süloğlu, Keşan, Meriç ve Uzunköprü  ilçelerindeki temel eğitim ve orta öğretim okulları ile kurumlarında  eğitim-öğretime bir gün süreyle Enez ve İpsala ilçelerinde sadece taşımalı eğitim  öğrencileri için eğitime bir gün ara verilmiştir.''
 
-BARTIN'DA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Bartın'da kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar 2 gün  tatil edildi.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar kalınlığının bir metreyi  aşması ve yağışın devam etmesi nedeniyle bugün ve 5 Ocak Salı günü il genelindeki  ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği bildirildi.
 
-RİZE'DE OKULLAR TATİL Mİ?
 
Rize'de etkili kar yağışının ardından yaşanan buzlanma nedeniyle il  genelinde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
 
Rize Valisi Ersin Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, üç gündür etkili  olan kar yağışının ardından oluşan buzlanma nedeniyle bazı olumsuzlukların  yaşanabileceğine işaret etti.
 
Olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitim ve öğretime 4  Ocak Pazartesi ara verildiğini belirten Yazıcı, "Meteorolojik veriler ışığında  öğrencilerimizin sağlığı ve ulaşım güvenliği için merkez ve tüm ilçelerinde okul  öncesi, temel eğitim, orta öğretim kurumları ile yaygın, özel öğretim ve özel  eğitim kurumlarının 4 Ocak Pazartesi tatil edilmesine karar verilmiştir"  ifadesini kullandı.
 
Vali Yazıcı, il geneli ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında görev  yapan hamile ve engelli personelin de bir gün süreyle idari izinli sayılmasının  kararlaştırıldığını kaydetti.
 
-KIRKLARELİ'DE OKULLAR TATİL Mİ?
 
Kırklareli il merkezi ve ilçelerdeki yoğun kar yağışı nedeniyle  eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.
 
Kırklareli Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelinde eğitime  bir gün ara verildiğini söyledi.
 
Korkmaz, yoğun kar yağışının yanı sıra hava sıcaklığındaki düşüşün de  devam ettiğine dikkati çekerek, Valiliğin oluşacak buzlanma nedeniyle öğrencileri  riske atmamak adına pazartesi günü eğitime ara verme kararı aldığını vurguladı.
 
-BİTLİS OKULLAR TATİL Mİ?
 
Bitlis'in merkez, Hizan, Mutki ve Güroymak ilçesinde ilk ve orta  dereceli okullar bir gün tatil edildi.
 
Kar yağışı, kapanan bazı yollar ve karayollarındaki buzlanmalar  nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için Bitlis kent merkezi, Hizan,  Mutki ve Güroymak ilçeleri ile bağlı köylerde eğitime bir gün ara verildi.
 
Ayrıca, Hizan'da engelli ve hamile kamu çalışanlarının da bugün idari  izinli sayılacakları belirtildi.
 
-SİNOP OKULLAR TATİL Mİ?
 
Sinop il merkezi ile 4 ilçedeki okullarda kar nedeniyle eğitime bir  gün ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, bölgede kar yağışının üç gündür etkisini sürdürdüğünü söyledi.
 
Özellikle sahil kesiminde yer alan ilçelerde yoğun kar yağışı olduğunu  belirten Türkkan, "Bu nedenle bugün il merkezi ile Ayancık, Türkeli, Gerze ve  Erfelek ilçelerinde eğitime bir gün ara verilme kararı alınmıştır. Söz konusu  ilçelerdeki okulların tamamı tatil edilmiştir" dedi.
 
Ayrıca,  Sinop Üniversitesinde bugün yapılacak sınavların da bir gün  ertelendiği ifade edildi.
 
-SAMSUN OKULLAR TATİL Mİ?
 
Samsun'un Alaçam, Ayvacık, Bafra, Çarşamba, 19 Mayıs, Salıpazarı,  Terme, Tekkeköy, Yakakent ilçelerinde okullarda eğitime bir gün ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar  yağışı nedeniyle ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında eğitime söz konusu  ilçelerde bugün ara verildiği belirtildi.
 
Açıklamada, gün içinde kar tatiliyle ilgili gelişmelerin sosyal medya  üzerinden açıklanacağı bildirildi.
 
-ARTVİN'DE OKULLAR TATİL Mİ?
 
Artvin'in üç ilçesinde bugün eğitim ve öğretime ara verildiği  bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kar ve  buzlanma nedeniyle Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerindeki tüm okullarda eğitime 4  Ocak Pazartesi ara verildiği belirtildi.
 
-TRABZON'DA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Trabzon'da bazı ilçelerde kar nedeniyle eğitime ara verildiği  bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Araklı,  Sürmene, Hayrat, Çaykara, Köprübaşı, Dernekpazarı ilçelerindeki tüm okullar ile  Ortahisar ve Arsin ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda 4 Ocak, Of  ilçesinde ise 4-5 Ocak'ta eğitime ara verildiği anımsatıldı.
 
Bu ilçeler dışında Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde de 4 Ocak  Pazartesi eğitime ara verildiği ifade edilen açıklamada, diğer ilçelerde eğitim  öğretimin devam edeceği kaydedildi.
 
-KASTAMONU'DA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Kastamonu'da, kar nedeniyle 3 ilçede bir gün, 3 ilçede ise 2 gün  eğitime ara verildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile kaymakamlıklardan alınan bilgiye göre,  Kastamonu'nun Abana, Cide, İnebolu ilçelerinde bugün Bozkurt, Şenpazar,  Çatalzeytin ilçelerinde ise 4-5 Ocak'ta tüm ilk ve orta dereceli okullarda  eğitime ara verildi.
 
Azdavay ilçesinde ise köy ve taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda  eğitim öğretime iki gün süreyle ara verilmesi kararlaştırıldı.
 
-MARDİN'DE OKULLAR TATİL Mİ?
 
Mardin Valiliği, soğuk hava ve buzlanma nedeniyle Artuklu, Savur,  Dargeçit ve Ömerli'de 2 gün, Midyat, Yeşilli, Mazıdağı ve Derik ilçelerinde ise 1 gün  eğitime ara verildiğini bildirdi.
 
Valilikten yapılan açıklamada, kar yağışının yanı sıra hava  sıcaklığındaki düşüş ve oluşabilecek buzlanma nedeniyle yaşanabilecek  olumsuzluklardan çocukların etkilenmemesi için eğitime ara verildiği belirtildi.
 
Açıklamada şunlar kaydedildi:
 
''Artuklu, Savur, Dargeçit, Ömerli ilçelerimizde 2 gün, Midyat,  Yeşilli, Mazıdağı ilçelerimizde 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Derik ilçe  merkezinde eğitim ve öğretim devam edecek olup, Böğrek, Beskavak, Bozbayır,  Ballı, Hisaraltı, Aşağımezra, Taşıt, Dumluca, Bozbayır, Üçtepe, Yassıtepe,  Demirli, Subaşı, Şahverdi, Düztaş, Derinsu, Meşeli, Subatan, Şerefli, Akıncılar,  Burç, Goktaş, Üçkuyu, Bozok, Çayköy, Akçay, Aktaş, Düztaşçivili, Şeyhhabib,  Pirinçli, Çukursu, Çiçekli mahallelerinde eğitime 1 gün ara verilecektir.''
 
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personel ile  hamile personelin de valilikçe idari izinli sayılacakları ifade edildi.
 
-ŞIRNAK'TA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Şırnak'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle il merkezi ile bağlı belde  ve köylerde eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.
 
Valilikten yapılan yazılı açıklamada, il merkezi ile bağlı belde ve  köylerde 4 gündür yoğun kar yağışı ve buzlanmanın etkili olduğu hatırlatıldı.
 
Bu nedenle bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verileceği  duyurulan açıklamada, engelli ve hamile memurların da bir gün idari izinli  sayılacağı ifade edildi.
 
-TEKİRDAĞ'DA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Tekirdağ'ın 9 ilçesinde kar yağışı nedeniyle eğitime ara verilmesi  kararlaştırıldı.
 
Tekirdağ Milli Eğitim Müdürü Halis İşler, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün Süleymanpaşa, Çerkezköy, Kapaklı,  Çorlu, Ergene, Saray, Hayrabolu, Malkara ve Muratlı ilçelerinde eğitime ara  verildiğini bildirdi.
 
-ORDU'DA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Ordu'da kar ve buzlanma nedeniyle bazı ilçelerde eğitime bir gün ara  verildiği bildirildi.
 
Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il  genelinde üç gündür etkili olan kar yağışının ardından meydana gelen buzlanmanın  bazı olumsuzlukları beraberinde getirdiği ifade edildi.
 
Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Çamaş, Çatalpınar, Fatsa,  Gülyalı, Kabadüz, Korgan ve Perşembe ilçelerinde 4 Ocak Pazartesi eğitim ve  öğretime ara verildiği ifade edildi.
 
-MUŞ'TA OKULLAR TATİL Mİ?
 
Muş'ta, kar nedeniyle yolları kapanan köy okulları ile taşımalı eğitim  kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin 1 gün idari izinli sayılacağı  bildirildi.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, yaptığı açıklamada, il genelinde  4 Ocak Pazartesi eğitim ve öğretimin devam edeceğini ancak yolları kapalı köy  okulları ile taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda öğrenci ve öğretmenlerin  idari izinli sayılacağını belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...