Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 Ocak 2014 22:55 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Bülent Tezcan, 'Adalet Bakanı'na fezleke hazırlanacak'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir'deki operasyona müdahale ettiği gerekçesiyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında fezleke hazırlandığını belirtti.

Bülent Tezcan, 'Adalet Bakanı'na fezleke hazırlanacak'
chp, bülent tezcan, izmir, adalet bakanı, bekir bozdağ, fezleke, tbmm, genel kurul, devlet demir yolları, istanbul milletvekili, oktay saral,

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, İzmir’deki Devlet Demiryolları Liman İşletmesi ile ilgili operasyona müdahale ettiği gerekçesiyle Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında da fezleke hazırlandığını ve Bakanlığa gönderildiğini açıkladı.TBMM Genel Kurulunun dünkü birleşiminde AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral’ın yumruklu saldırısına uğrayan Bülent Tezcan, Parlamento’da düzenlediği basın toplantısında, saldırı ile ilgili söylenecek herşeyin söylendiğini, bugün başka bir konuyu açıklayacağını belirtti. Tezcan, 17 Aralık’tan buyana Türkiye’nin bir girdabın içinde sürüklendiğini, ülkenin dört bir yanında yapılan operasyonlar ve bu operasyonlara yönelik müdahalelerin olduğunu ifade etti.
Fezleke ekleri 32 klasörden oluşuyor
Bülent Tezcan, bu kapsamda İzmir’de yapılacak olup da Adalet Bakanlığı Müsteşarı’nın müdahalesiyle deşifre olan operasyona bizzat Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da müdahale ettiğini, bu nedenle Özel Soruşturma Savcılığı tarafından hakkında fezleke düzenlenerek Ankara’ya Adalet Bakanlığı’na gönderildiğini söyledi ve fezleke üst yazısını medya mensuplarına gösterdi. Tezcan, 14 sayfa ve 32 klasörden oluşan fezleke eklerinde, Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek’ten sonra Bakan Bekir Bozdağ’ın da bizzat İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Baş’ı arayarak “soruşturmaya müdahale etmesini istediğinin” kayıt altına alındığını ifade etti. Tezcan “Bakanlığa gönderilen fezlekede, Bakan Bekir Bozdağ’ın müdahalesinin yargıyı etkileme ve soruşturmayı engelleme suçu olduğu açık şekilde yazılmış” diyerek, bazı bölümler aktardı. Tezcan’ın okuduğu fezlekede “Soruşturma dosyasının savcının elinden alınması soruşturmayı engelleme fiilidir ve Türk Ceza Kanununun 277’nci maddesine göre suçtur” ifadesi yer alıyor.
İzmir Valisi de müdahale ediyor
Bülent Tezcan’ın aktardığı fezleke eki tutanaklarda, İzmir Valisi’nin, operasyonu yapacak olan Emniyet Mali Şube Müdürü’nü arayarak “Operasyona adam  göndermiyoruz, tamam mı? Savcı sorarsa, ‘talimatınız ulaştı üzerinde çalışıyoruz’ diyeceksiniz. Sadece iki kelime söyleyeceksiniz. Ankara’nın çok net tavrı bu. Anlatabildim mi?” dediği kaydediliyor. Mali Şube Müdürü’nün cep telefonuna kaydettiği konuşmaları daha sonra savcılığa teslim ettiğinin anlaşıldığını ifade eden Bülent Tezcan “Bu Ankara, sadece Bekir Bozdağ ile bitmiyor, Başbakan’a kadar gideceğinden eminim” dedi.
'Bozdağ, kendisiyle ilgili fezlekeyi derhal Meclis’e göndersin'
“Hükümet suçüstü yakalandı” diyen Tezcan “Fezleke ve ekli dosya şu anda Adalet Bakanlığı’nda. Bakan Bekir Bozdağ, dört bakanla ilgili fezlekeleri Meclis’e göndermemek için çare arıyor ama kendisi ile ilgili fezlekeyi derhal Meclis’e göndermek zorundadır” şeklinde konuştu.  

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...