Tgrt Haber
20 Kasım 2020 18:03 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Burak Önal’dan Dijital Pazarlama Eğilimleri

Crabs Media Kurucu Ortaklarından Burak Önal Dijital Pazarlama Eğilimleri konusundaki gelişmeleri yorumladı.

Burak Önal’dan Dijital Pazarlama Eğilimleri
burak önal,,Dijital Pazarlama Eğilimleri,

Kurucu ortağı olduğu Crabs Media ve gerçekleştirdiği işleri referans alan Burak Önal “Covid-19 ile birlikte sanal ortamda gerçekleşen değişimler hız kazandı. Ölçeği ne olursa olsun mevcut olan bütün marka ve şirketler dijital dünyada varlık göstermeye çok daha fazla önem vermek zorunda olduğunu kavradı. Bu durumun sonucunda da dijital pazarlama tekniklerine vakıf olmak için çalışmalarını hızlandırdı.” dedi.

Dijital pazarlama konusunda destek hizmetine başvuran firmalara da önerilerde bulunan Önal” Şirketler ve markalar, hitap ettikleri müşteri profilini doğru analiz ederek hedef kitlesinde nokta atışı yapabilmelerini sağlamalarıdır. Özellikle sosyal medya platformlarında aktif olmanın çok daha ulaşılabilir olmak adına gerçekleştirilecek en önemli hamlelerden biri olduğu fark edildi. Ancak sosyal medya sadece satış için değil müşteri ile çok daha kolay ve çabuk iletişim kurabilmek adına da kullanılmalıdır. Bu alandaki değişim ve gelişmeler anlık olduğundan bunlara adapte olabilecek dinamik bir ekip ile çalışılmalıdır” dedi.

Sosyal medyanın neden bu kadar hızla trend bir reklam aracı konusundaki görüşlerini de “Pandeminin neden olduğu bu sürecin belirsizliği ve sorunları nedeniyle firmalar, çok fala problemle baş etmek zorunda kaldı. Hatta uzun dönem kapalı kalmak zorunda olan işletmelerin sayısı azımsanmayacak kadar çok. Bu dönemde dijital platformlarda pazarlama stratejileri konusunda akıllıca davrananlar ve bu süreci iyi bir şekilde yönetenler kara geçtiler. Şirket ve markalara önerim bu alandaki stratejilerini kurmak ve yönetmek adına profesyonel destek almalarıdır.” şeklinde belirtti.

“Şirketler Kendi Web Siteleri Üzerinden Satış Yapmalıdır”

Burak Önal “ Online pazaryeri olarak görülen sosyal medya ve büyük çaptaki alışveriş siteleri sayesinde satışları yükselen işletmeler dijital pazarlamanın gücüne vakıf olmuşlardır. Ama büyük alışveriş siteleri yerine kendi web siteleri üzerinden satışlarını gerçekleştiren şirketlerin uzun vadede ve çok daha kalıcı çözümler sağlandığını gözlemlemekteyiz. Bu bağlamda son olarak önerim şirketler kendi web siteleri üzerinden satış yapmalıdır” açıklamalarında bulundu.

Burak Önal’dan Dijital Pazarlama Eğilimleri

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...