Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
16 Haziran 2014 14:47 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

CHP ve MHP'nin Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir?

CHP ve MHP'nin çatı aday görüşmelerinden çıkan isim Ekmeleddin İhsanoğlu oldu. Peki Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir?

CHP ve MHP'nin Çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu kimdir?
Ekmeleddin İhsanoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimi, CHP, MHP, çatı aday, bugün,Mısır,İslam,Kitap,eğitim,Ankara,UNESCO,Kahire,Harvard,Ak Parti,İngiltere,bekir bozdağ,Hüseyin Çelik,Devlet Bahçeli,Cumhurbaşkanlığı,Kemal Kılıçdaroğlu,Harvard Üniversitesi

1943 yılında Kahire'de doğan İhsanoğlu'nun bilim tarihi, Türk kültürü, İslam dünyası ve Batı dünyası ilişkileri ve Türk-Arap ilişkileri hakkında değişik dillerde çok sayıda Kitap , makale ve tebliği bulunuyor.
İşte CHP'nin adayı
2005-2014 arasında İslam Konferansı Örgütü eski genel sekreterliği yapan İhsanoğlu, Mısır Ayn Şems Üniversitesi Fen Fakültesi'nden mezun olduktan sonra El Ezher Üniversitesi'nde akademik hayata başladı. Türk kültürünü küçük yaşta aile çevresinde tanıyan İhsanoğlu, Kahire Milli Kütüphanesi'nde ve Ayn Şems Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde Osmanlı kültürü ve edebiyatı ile ilgili araştırma ve eğitim çalışmaları yaptı. 1974'te Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nde doktorasını tamamladıktan sonra, İngiltere'de Exeter Üniversitesi'nde doktora sonrası çalışmalar yaptı.
İhsanoğlu: Benden politikacı olmaz
İslâm ve Batı kültürüyle yakından teması olan İhsanoğlu, 1984'te profesör oldu. Prof. İhsanoğlu, İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi'nin genel direktörlüğünün yanı sıra İÜ Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü ile Türk Bilim Tarihi Kurumu'nun başkanlığını ve İÜ Bilim Tarihi Müze ve Dokümantasyon Merkezi müdürlüğü görevlerinde bulundu. UNESCO ve Harvard Üniversitesi'ndeki görevlerinin yanı sıra millî ve uluslararası birçok bilim kurumunun üyesi olan İhsanoğlu, bilim ve eğitim tarihine katkı ve hizmetlerinden dolayı birçok ödül aldı. Devlet Üstün Hizmet Madalyası sahibi olan İhsanoğlu evli ve 3 çocuk babası.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...