Tgrt Haber
27 Ocak 2021 16:14 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Clubhouse nedir? Clubhouse nasıl kullanılıyor?

Pandemi döneminde sosyal medyaya duyulan ilgi artıyor. Ses temelli sosyal ağ olan Clubhouse kullanıcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Peki Clubhouse nedir? Clubhouse nasıl kullanılıyor? Detaylar haberimizde...

Clubhouse nedir? Clubhouse nasıl kullanılıyor?
Clubhouse nedir,Clubhouse nasıl kullanılıyor,Clubhouse nasıl kullanılıyor nedir

Clubhouse ses temelli bir sosyal ağ. Paul Davison ve Rohan Seth'in kurduğu Alpha Exploration'ın ürünü. Kişilerin istediği yerden konuşabildiği, hikaye anlatabildiği, fikirler geliştirebildiği, arkadaşlıklarını derinleştirdiği ve yeni insanlarla tanıştığı ses temelli yeni nesil sosyal ürün.

Clubhouse'un kullanımı nasıl, uygulama nereden indiriliyor ?

İki ana fonksiyon var konuşma ve dinleme. Clubhouse 3 ana konuşma bölümünden oluşuyor. Bu oluşuma oda adı veriliyor. Herkesin katılımına açık Open Room, sadece takip ettiklerinizle iletişim kurabileceğiniz Social Room ve dışarıdan kimsenin katılamayacağı Closed Room seçenekleri ile konuşmaları açabiliyorsunuz. Sağ üstte yer alan konu belirle alanı ile de eğer Closed Room harici seçenekleri seçtiyseniz konu başlığını diğer kişilere göstererek katılımları konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlayabiliyorsunuz.

Clubhouse nedir? Clubhouse nasıl kullanılıyor?

Ses temelli sosyal ağda konuşma başlatmadan da vakit geçirmek mümkün. Dilerseniz istediğiniz bir konuşmaya dahil olabilirsiniz.  Gelecek etkinlikler için kendinize takvim atayabileceğiniz gibi takip ettiğiniz kişiler konuşmaya başladığında gelen bildirimle konuya girmeniz de mümkün. 

Türkiye'de iOS kullanıcısı olan teknoloji tutkunları yerini almaya başladı. Bir tweet atmanın ötesinde kişiyi dinlemek ve moderasyona bağlı soru sormak da mümkün. 

Clubhouse'un içeriğinde neler var?

Clubhouse içerik zenginliği ile kullanıcılara çok sayıda fırsat sunuyor. Clubhouse'ta bir oturumda konuşurken bahsetti özellği mevcut.  Bir diğer taraftansa, bir arkadaş grubuyla yemek yerken sizi görüp masaya dahil olan insanların olması gibi Clubhouse'ta farklı tanıdıklara denk gelmek de mümkün.  Kişi veya kişiler müsaitse sohbetinize dahil olacaktır. Uygulamanın farklılaştığı nokta ses temelli olması. En iyi özelliği de sesteki gürültüyü temizlemesi.

Clubhouse nedir? Clubhouse nasıl kullanılıyor?

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...