Tgrt Haber
05 Şubat 2015 18:07 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Latin açılımı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 10-13 Şubat arasında, Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya, Küba ve Meksika'ya resmi ziyaretlerde bulunması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Latin açılımı
Güney Amerika, küba, erdoğan, latin ülkeleri

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 10-13 Şubat arasında bazı bakanlar, bürokratlar ve işadamlarıyla Güney Amerika ülkelerinden Kolombiya, Küba ve Meksika'yı ziyaret edecek.

20 YIL ARADAN SONRA İLK ZİYARET

Güney Amerika'da yapılacak tur, 1995'ten bu yana bölgeye Türkiye'den Cumhurbaşkanı seviyesinde gerçekleştirilen ilk ziyaret olacak.

Bu ziyaretlerden ikisi, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto'nun 2013, Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos'un 2011'de Türkiye temaslarına iade-i ziyaret niteliği taşıyor.

Ziyaretler sırasında, üç ülkeyle ikili, bölgesel ve uluslararası gündemdeki konuların kapsamlı şekilde ele alınması ve farklı alanlarda çeşitli anlaşmaların imzalanması öngörülüyor.
Ayrıca bu ülkelerde düzenlenecek iş konseyi toplantıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a refakat eden işadamlarının yerel muhataplarıyla bir araya gelmelerine, karşılıklı yatırım ve ticaret projelerini değerlendirmelerine, mevcut projeleri de geliştirip daha üst seviyelere taşımalarına imkan sağlayacak. Türkiye'nin, Güney Amerika'daki iki stratejik ortağından biri olan Meksika başta olmak üzere, bölge ülkeleriyle her alanda ilişkilerinin güçlendirilmesini hedefleyen bu ziyaretlerin, gelecek süreçte aynı kararlılık ve artan ivmeyle devam edeceği belirtildi.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...