Tgrt Haber
12 Nisan 2014 13:43 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:55

Cumhurbaşkanlığı Adayı Olarak Adı Geçen Ümit Boyner, (Ümit Boyner kimdir)

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP kulislerinde Hikmet Çetin, Mehmet Haberal ve Ümit Boyner isimleri gündeme geldi.

Cumhurbaşkanlığı Adayı Olarak Adı Geçen Ümit Boyner, (Ümit Boyner kimdir)
cumhurbaşkanlığı seçimleri, ümit boyner, ümit boyner kimdir, hikmet çetin, hikmet çetin kimdir, mehmet haberal, mehmet haberal kimdir

Ağustos ayında yapılacak cumhurbaşkanı seçimleri için CHP'nin kimi aday göstereceği merak konusu. Bu konuda ince eleyip sık dokuyan CHP lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin hamlesini bekliyor.
KILIÇDAROĞLU: ADAYIMIZ SİVİL OLACAK
Daha önce yaptığı açıklamada "adayımız sivil bir olacak" şeklinde bir açıklama yapan CHP lideri; İlker Başbuğ, Meral Akşener, Deniz Baykal, TBMM Grup Başkanvekili Güldal Mumcu, Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan gibi isimlere sıcak bakmadığının sinyalini vermişti. Konuyla ilgili Cumhuriyet yazarı Utku Çakırözer, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP kulislerinde adı geçen isimleri köşesine taşıdı.
İşte Cumhuriyet yazarının gündeme getirdiği 3 isim;
CHP liderine birkaç kanaldan TÜSİAD Eski Başkanı Ümit Boyner'in ismi gitmiş durumda. Kılıçdaroğlu'nun kafasında çizdiği profile, bugüne kadar sıraladığı kriterlere uygun bir isim. CHP, hem milletvekilliği hem de belediye başkanlığı için Boyner'e öneri götürmüş ancak olumlu yanıt alamamıştı. Konu Çankaya adaylığı olduğunda tutumu değişir mi bilinmiyor.
ÇETİN VE HABERAL İÇİN NABIZ YOKLANIYOR
TBMM Eski Başkanı Hikmet Çetin ve Prof. Mehmet Haberal'ın isimleri de CHP kulislerinde sıkça dillendiriliyor. CHP kimliklerine karşın toplumun diğer kesimlerinden oy alma potansiyellerine dikkat çekiliyor. Kılıçdaroğlu ise şimdilik sadece önerileri dinlemekle yetiniyor. Karar için biraz daha bekleyecek.
ÜMİT BOYNER KİMDİR?
Nazlı Ümit Boyner (1963, İstanbul), Türk iş kadını, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin eski başkanı (2010-13). İstanbul doğumlu olan Boyner, üniversite eğitimini ekonomi üzerine 1985'te University of Rochester'da tamamladı. 1996'da Boyner Grubu'nun holdingleşme stratejisi ile birlikte Finansmandan Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak göreve başladı. TÜSİAD'da 2005 yılında Dış Tanıtım Komisyonu'ndan sorumlu yönetim kurulu üyesi, 2007 yılında başkan yardımcısı oldu. 21 Ocak 2010 tarihinde TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine seçildi.
Ayrıca Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) kurucu üyesi ve dört yıl süreyle başkan yardımcılığı görevini üstlenen Ümit Boyner, aynı zamanda Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Tohum Otizm Vakfı'nda mütevelli heyeti üyesidir. Cem Boyner ile evli olan Ümit Boyner, biri şimdiki diğeri Doğan Bolak ile olan ilk evliliğinden olmak üzere iki çocuk annesidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...