Tgrt Haber
29 Ekim 2016 09:51 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

Cumhuriyet Bayramı töreninde bir ilk / 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları

Bugün 29 Ekim Cumhuriyet bayramı, Cumhuriyet bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanıyor. Bu yıl ilk kez Cumhuriyet Bayramı nedeniyle AKM’de resmi geçit töreni düzenlenmeyecek.

Cumhuriyet Bayramı töreninde bir ilk / 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları
29 ekim, cumhuriyet bayramı, 29 ekim cumhuriyet bayramı,

29 Ekim Cumhuriyet bayramı izmir ve tüm yurtta kutlanıyor. 29 Ekim Cumhuriyet bayramı kutlamaları her yıl olduğu gibi bu yılda çok renkli geçiyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl vatandaşların daha fazla katılımının sağlanacağı etkinliklerle kutlanacak. İzmir'de Cumhuriyet'in 93. yılı törenler ve konserlerle kutlanacak. 29 Ekim Resepsiyonu Konak Meydanı'nda gerçekleştirilirken, Nilüfer ve Feridun Düzağaç Gündoğdu Meydanı'nda sahne alacak. 

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları İzmir'de 28 Ekim Cuma günü (bugün) Cumhuriyet Meydanı'nda saat 12.30'da Atatürk Anıtına çelenk koyma töreniyle başlayacak. Törenin ardından ilçe kaymakamları, ilçe belediyeleri ile Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı şehitlik ve şehit ailelerini ziyaret edecek. 29 Ekim Cumartesi ise İzmir Valisi Erol Ayyıldız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun halkın bayramını kutlayacağı tören Cumhuriyet Meydanı'nda saat 10.30'da başlayacak. Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları ekibi folklor oynayacak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak ardından geçit töreni yapılacak. Törende gaziler, büyük Türk bayrağı, büyük Atatürk posteri, flamalar, okullar, polis okulları, askeri birlikler geçiş yapacak. İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın verdiği Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu saat 19.30'da Konak Meydanı'nda gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikler kapsamında Nilüfer ve Feridun Düzağaç 29 Ekim Cumartesi saat 21.00'de Gündoğdu Meydanı'nda sahne alacak. Konserin hemen öncesinde fener alayı gerçekleştirilecek. Cumhuriyet Meydanı'ndan saat 20.30'da başlayacak fener alayı Gündoğdu Meydanı'nda son bulacak. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün organize ettiği Cumhuriyet Bayramı Müsabakaları Cumartesi günü saat 10.00'da Buca Afetevleri Spor Salonun'da, Cumhuriyet Koşusu ise saat 10.30'da Atatürk Stadyumu'nda yapılacak.

Beştepe’de resepsiyon
Bu yıl; ilk kez cumhuriyet bayramı nedeniyle AKM’de resmi geçit töreni düzenlenmeyecek. Geçen yılki törende daha önceki yıllardan farklı olarak tanklar yürütülmemişti. 30 Ağustos’taki bu mecburi durum, bu yıl 29 Ekim’deki yürüyüş ile yeni bir uygulamanın başlangıcını oluşturacak. Saat 13.00’te Meclis’ten başlayarak Ulus’taki Birinci Meclis’te sona erecek bir yürüyüş töreni düzenlenecek. İlk kez sokakta düzenlenecek. Cumhuriyet Bayramı yürüyüşüne vatandaşların da katılması bekleniyor. CHP ise saat 12.00’de Birinci Meclis önünde toplanarak Anıtkabir’e yürüyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan eşi ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde akşam Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu verecek. Resepsiyona, siyasiler, sicil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, sanatçılar, milli sporcular, akademisyenler ile askeri ve sivil protokolden 2 bin kişi davet edildi.
Yamaç paraşütünde karşıladı
Ak Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, geçen yıl su altında kutladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı bu yıl yamaç paraşütüyle atlayış yapıp, havada Türk bayrağı açarak karşıladı. 
Cumhuriyete tanık 53 bin kişi yaşıyor
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri (NVİ) Genel Müdürlüğünden aldığı bilgiye göre, Türkiye genelinde, cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim 1923’ten önce doğan 12 bin 398’i erkek, 40 bin 920’si kadın toplam 53 bin 318 kişi yaşıyor. NVİ verilerine göre, Türkiye genelinde cumhuriyet ile yaşıt 14 bin 335 kişi da hayatına devam ediyor.

Antalya’daki kutlamalarda konyaaltı Caddesi’nden Cumhuriyet Meydanı’na uzanacak fener alayında 300 metre uzunluğunda Türk bayrağı açılacak. Kutlamalar Candan Erçetin konseriyle devam edecek. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bu yıl vatandaşların daha fazla katılımının sağlanacağı etkinliklerle kutlanacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde devlet erkanının kutlamalarını kabul edecek. 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının adresi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yerine Cumhuriyetin temellerinin atıldığı ve geliştirildiği, milli iradenin temsil edildiği Birinci Meclis ve TBMM olacak.

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü etkinlikleri için düzenlenecek geçit töreni TBMM ile Birinci Meclis arasında yapılacak. Birinci Meclis'in önünde, Mehteran Birliği, 16 Türk Devletinin bayraklarının da yer alacağı alanda konser verirken, asker, polis, gazi ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan gruplar TBMM'den Birinci Meclise yürüyecek.

Geçit törenine, Çanakkale, Kurtuluş, Kore ve Kıbrıs savaşlarını temsilen 120 askerin oluşturduğu tarihi bölük ve 210 kişilik tarihi Osmanlı Birliği'nin yanı sıra Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının himayesindeki yabancı öğrenciler kendi ülkelerinin bayraklarıyla renk katacak. 

Cumhuriyetin 93. yıl dönümü kutlamaları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilecek fener alayı da renkli gösterilere sahne olacak. 

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da yapılan darbe darbe girişimine karşı mücadele esnasında şehit olanların yakınları ile gaziler ve gazi yakınları da hem geçit töreninde hem de fener alayında yer alacak. 

Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na 2 bin kişi davet edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanılığı Külliyesi'nde bir resepsiyon verecek. Resepsiyona siyasiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit yakınları, gaziler, sanatçılar, milli sporcular, akademisyenler ile askeri ve sivil protokolden 2 bin kişi davet edildi.

Külliyenin güney kapısından giren davetliler Kültür ve Turizm Bakanlığı Mehteran Birliği ve 16 Türk Devleti'nin bayraklarıyla, kuzey kapısından girenler ise askeri bando tarafından karşılanacak. 

 29 Ekim Kutlamalarına ABD Uyarısı Iddiası

Tören alanından detay görüntüler, Alınan güvenlik önlemleri, yüksek binalarda konuşlanan güvenlik görevlileri, Çelenk koyma merasimi, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması, İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın açıklaması. - İzmir'de, Cumhuriyet'in 93.

Tören alanından detay görüntüler,
Alınan güvenlik önlemleri, yüksek binalarda konuşlanan güvenlik görevlileri,
Çelenk koyma merasimi, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması,
İzmir Valisi Erol Ayyıldız'ın açıklaması. - İzmir'de, Cumhuriyet'in 93. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri, Cumhuriyet meydanındaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı
İzmir Valisi Ayyıldız: " (ABD Büyükelçiliğinin terör uyarısı iddiası) Biz İzmirli'nin rahat etmesi, Cumhuriyet Bayramını şanına yakışır şekilde kutlaması için tüm tedbirleri aldık. Güzel bir bayram geçireceğiz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...