Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Eylül 2016 10:02 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

DGS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DGS sınav sonuçları sorgulama yap (2016)

DGS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DGS sınav sonuçları sorgulama, Dikey Geçiş Sınavı DGS sınav sonuçları açıklandı. Öğrenciler, sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin sitesinden öğrenebilirler. DGS sınav sonuçları, bugün açıklandı. DGS sınav sonuçlarını sorgulama yapabilirsiniz.

DGS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DGS sınav sonuçları sorgulama yap (2016)
DGS, DGS sınav sonuçları, DGS sınavı, DGS sonuçları, dgs sonuçları öğrenme, dgs sınav sonuçları sorgulama, Dikey Geçiş Sınavı, DGS sınav sonuçları açıklandı mı,DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, DGS sınav sonuçları ne zaman açıklanıyor,sınav,

DGS sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? DGS sınav sonuçları sorgulama, yapabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, "21 Ağustos 2016 tarihinde uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (2016-DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. ÖSYM geçtiğimiz haftalarda sınav sonuçlarını bayram sonunda açıklayacağını bildirmiş fakat net tarih verilmemişti. Öğrenciler, sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler. DGS sınav sonuçları, bugün açıklandı. İşte DGS sınav sonuçlarını sorgulayabileceğiniz ekran.

DGS SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLA

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan açıklamada, "21 Ağustos 2016 tarihinde uygulanan Dikey Geçiş Sınavı (2016-DGS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Öğrenciler, sınav sonuçlarını, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecekler.

YÖK üyesi Abdullah Çavuşoğlu, Kurban Bayramı sonrasında açıklanması beklenen ama bir türlü açıklanmayan DGS hakkında Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Sınavın üzerinden 1 ay geçmesine rağmen sonuçlarının hala açıklanmaması sosyal medyada büyük tepkiye yol açarken, Çavuşoğlu’da gecikmenin nedenini ‘silgi tozu’ olarak belirtti. Çavuşoğlu Twitter hesabı üzerinden, "Ağırlıklı olarak kitapçıklar arasına sıkışan silgi tozlarının tarayıcılar üzerindeki negatif etkilerinden dolayı geciken DGS ise insh.cumaya. DGS’deki gecikmeye sebep olan silgi tozu sorunu ile ilgili olarak basımda formanın ön tarafında daha fazla pay bırakmak için bugün karar aldık" paylaşımında bulundu.

'İPTALİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Sosyal medya üzerinde Dikey Geçiş Sınavı’nın iptal olacağı söylentilerine de açıklık getiren Abdullah Çavuşoğlu, “DGS de iptal söz konusu değil. Personel şu an dahi mesaide. İnşallah cumaya süreç tamamlanmış olacak” ifadelerini kullandı.

TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin İnternet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundanyararlanmaları gerekmektedir.
Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemi, adayların 2016-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır.
Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 1 ay içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler. Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Bu durumunda adaylar, 2016-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin İnternet sitesinden öğreneceklerdir. Ek Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin İnternet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.
Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz. Ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...