Tgrt Haber
29 May 2014 16:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:29

Diego Ribas Kimdir? Fenerbahçe Transfer Haberleri DİEGO RİBAS

Fenerbahçe Diego Ribas ile anlaşma sağladı. Peki, Fenerbahçe'nin renklerine katacağı ve 10 numara formayı giydireceği Diego Ribas kimdir? İşte sorunun cevabı...

Diego Ribas Kimdir? Fenerbahçe Transfer Haberleri DİEGO RİBAS
diego ribas kimdir, fenerbahçe transferi, fenerbahçe, diego ribes

Diego Ribas kimdir? Futbol'da transfer haberleri Fenerbahçe ve Diego Ribas arasında başladı. Brezilyalı Diego Fenerbahçe'ye gelecek mi, Diego Ribas Kimdir? Diego Ribas kimdir? Fenerbahçe'nin yeni 10 numarası Diego Ribas'ı yakından tanıyalım.

TÜRKÇE FACEBOOK HESABI BİLE KURDURTTU

Diego Ribas Türkiye'ye gelmeden önce Türkçe Facebook hesabı bile kurdurttu.diegoribasdacunha10fan adlı hesap dün gece kuruldu.

İŞTE TÜRKİYE FACEBOOK FAN SAYFASI

Fenerbahçe'nin transferini KAP'a açıkladığı Diego Ribas'ın kariyerini sizler için inceledik. Dünya futboluna ismini ilk olarak şimdilerde Milan'da top koşturan Robinho ile birlikte Santos forması altında duyuran Diego Ribas, ilk Avrupa deneyimini henüz 19 yaşında Porta'da yaşamıştı.

Portekiz temsilcisinde iki sezonda 59 maça çıkan ve 6 gol kaydeden Diego Ribas, 2006/2007 sezonunun başında Almanya'nın Werder Bremen ekibine transfer oldu. Werder Bremen formasıyla kariyerinin altın çağını yaşayan yıldız futbolcu, üç sezonda da çift haneli gol sayılarını gördü ve birinci Almanya seferini 121 maçta 52 golle tamamladı.

2009-2010 sezonu başında 24.5 milyon Euro gibi büyük bir bonservis bedeliyle Juventus ile anlaşan Diego Ribas, İtalyan temsilcisinde 44 maçta forma giydi ve 7 gol kaydetti. Juventus'ta geçirdiği bir sezonun ardından Wolfsburg formasıyla yeniden Almanya'ya döndü.

2011-2012 sezonu başında Arda Turan'ı da transfer eden Atletico Madrid'e kiralanan Diego Ribas, İspanyol temsilcisinin UEFA Kupası'nı kazanmasında başrolü oynayan isimlerden biriydi. Bu sezonun devre arasında yeniden kiralık olarak Atletico Madrid ile anlaşan Diego, özellikle Camp Nou'da attığı muhteşem golle takımının Şampiyonlar Ligi finaline yükselmesinde büyük pay sahibi oldu.

33 kez Brezilya Milli Takımı'nın formasını giyen yıldız oyuncu dünyanın sayılı 10 numaralarından biri olarak gösterilirken, vatandaşı Alex de Souza'nın boşluğunu doldurup dolduramayacağı merak konusu.

Atletico Madrid'in Brezilyalı futbolcusu Diego Ribas, "gelecek sezon Fenerbahçe forması giyeceği" haberleri ile ilgili konuştu.

Diego Ribas, Fenerbahçe ile ilgili transfer görüşmelerini babasının yaptığını söyledi.

"Şu ana kadar bunların dışında kaldım" diyen yıldız oyuncu, "Fenerbahçe'nin transferle ilgili açıklamalarına saygı duyuyorum ancak aklım şu anda sadece finalde. Pazar günü transferi düşüneceğim" ifadesini kullandı.

Diego sonunda itiraf etti

Brezilyalı Diego Fenerbahçe ile anlaştığını itiraf etti, “İş imzaya kaldı. Gelecek haftanın başında İstanbul’da olacağım” dedi.

Fenerbahçe’nin görüşmelerde bulunduğunu açıkladığı ve transferini sonlandırmak için çabaladığı Diego Brezilya basınına açıklamalarda bulundu. Globo’ya konuşan Sambacı futbolcu, “Fenerbahçe ile anlaştım” dedi.

Deneyimli futbolcu şunları söyledi: “Fenerbahçe ve ben, hem rakamlar üzerinde hem de hemen her konuda çoktan anlaşmaya vardık. Sadece detaylar ve atılacak imza kaldı. Şu an bununla ilgili çok rahat konuşamadığımı söylemeliyim. Ancak imza atmamın çok güçlü bir olasılık olduğunu da ifade etmeliyim. Atletico ile olan hesabı kapatmak adına süreci işletmeye başladım. Sonra İstanbul’a gideceğim ve sağlık kontrolünden geçeceğim. Gelecek haftanın başında olacak sanırım” diye konuştu.

Santos’un kendisine teklifte bulunduğunu da söyleyen 29 yaşındaki oyuncu, “Bana tekliflerini ilettiler ancak Avrupa’da oynamak istediğimi ve önceliğimin bu olduğunu kendilerine aktardım. Ayrıca Beşiktaş, Almanya ve İspanya’dan birer takım ile Birleşik Arap Emirlikleri’nden bir takım da beni istediler. Fenerbahçe içlerinde en ilgi çekici olan takımdı. Bu, beni transfer etmeye çalıştıkları üçüncü sefer oluyor” ifadelerini kullandı.

Atletico Madrid’in son olarak Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid’e boyun eğmesinin aldığı kararda etkili olduğu yönündeki spekülasyonları yalanlayan Diego, “Bu mağlubiyet beni çok üzdü. Ancak ayrılma kararımda etkisi olmadı. Konuşup anlaştık” şeklinde konuştu.

Yılın golü Diego'dan!

UEFA'nın resmi sitesindeki değerlendirmelere göre, sezonun takımı Real Madrid ile final oynayan Arda Turan'lı Atletico Madrid oldu. Fenerbahçe'nin ismini Borsa'ya bildirdiği Atletico'nun başarılı oyuncusu Diego'nun Barcelona'yla Nou Camp'ta oynanan ve 1-1 biten yarı final ilk maçındaki 30 metreden kaydettiği gol ise Şampiyonlar Ligi'nde yılın golü seçildi.

Bu sezonu 17 golle tamamlayan Cristiano Ronaldo ise yılın futbolcusu seçildi. Yılın kontrastı ise gruplarda 12 puan toplayan; ancak 2. tura çıkamayan ilk takım olan Napoli oldu. Napoli'nin aksine gruplarda sadece bir galibiyet alan, 5 gol kaydeden ve kalesinde 9 gol gören Zenit'in, sadece 6 puanla gruptan çıkması gösterildi.

Borussia Dortmund teknik direktörü Jurgen Klopp'un F Grubu'ndaki rakipleri Arsenal ile aralarındaki oyun felsefesini açıklarken kullandığı "O futbol oynamak için topa sahip olmayı seviyor. Pas pas pas.. Tam bir orkestra gibi. Ama bu biraz sessiz bir şarkı. Ben daha çok heavy metal'i tercih ediyorum" sözleri ise yılın açıklaması olarak seçildi.

Yılın geri dönüşü olarak Bayern Münih karşısında 2-0 geri düştükleri maçı 3-2 kazanan Manchester City'nin Almanya'daki bu inanılmaz performansı seçildi.

Sevilmeyen kahraman olarak da adı Beşiktaş ile anılan Demba Ba gösterildi. Senegalli oyuncunun Şampiyonlar Ligi grup maçlarında 2 gol kaydettiği hatırlatılırken, Galatasaray ile oynanan son 16 ve çeyrek final ilk maçındaki performansı yla gözden düştü. Ancak Paris Saint Germain ile oynanan çeyrek final 2. maçında, bitime 3 dakika kala attığı golle Chelsea'yi yarı finale taşıdı" denildi.

Diego Ribas kimdir? Futbol'da transfer haberleri Fenerbahçe ve Diego Ribas arasında başladı. Brezilyalı Diego Fenerbahçe'ye gelecek mi, Diego Ribas Kimdir? Diego Ribas kimdir? Fenerbahçe'nin yeni 10 numarası Diego Ribas'ı yakından tanıyalım.

"Diego, Sneijder'den daha iyi..."

Diego, Galatasaray'ın Hollandalı'sından 1 yaş küçük, 35'ine kadar da oynar Sniejder'in Galatasaray'a maliyetinden yüzde 25 daha ucuza transfer ettik Şampiyon takımdan oyuncu aldık, Sneijder Inter'de kadroya giremiyordu.

Atletico Madrid ile son maçına önceki akşam Şampiyon Ligi finalinde çıkan Diego Ribas için geri sayım başladı. Ancak Brezilyalı oyuncunun yaşı, maliyeti ve performansı birçok kişi tarafından eleştirilere malzeme ediliyor. Fenerbahçe yönetimi ise yapılan transferin Wesley Sneijder transferinden daha iyi olduğu görüşünde. İşte Fenerbahçeli yöneticilerin Diego Ribas transferiyle ilgili karşılaştırmalı yorumları:

SNEİJDER'DEN GENÇ, SELÇUK'LA YAŞIT

Diego için yaşlı tabirini kullanmak abes. Kimse şunun farkında değil. Diego, bu sezon pek çok Galatasaray'a önemli galibiyetler kazandıran 30 yaşındaki Wesley Sneijder'den 1 yaş küçük, Selçuk İnan ile aynı yaşta. Futbolcu dediğin 35'e kadar oynar. Yani 6 yıl sarı-lacivertli formayı giyebilir.

YÜZDE 25 DAHA UCUZ FİYATA ALDIK

Diego'nun pahalı olduğu yönünde eleştiriler var. Oyuncunun ortalama maliyeti yıllık 5 milyon Euro olacak. 3 yıl için hemen hemen 15 milyon civarı bir rakam ödenecek. Diego transferini eleştirenler Sneijder'in G.Saray'a maliyetini bilmiyor herhalde? 4.5 yıl için 30 milyon Euro borca girdiler. Diego'yu Sneijder'e göre yüzde 25 ucuza aldık.

ŞAMPİYON TAKIMIN OYUNCUSU OLARAK GELİYOR

Kariyer olarak kıyaslama yapmak doğru olmaz ama Sneijder geldiği zaman Inter'de kadroya giremiyordu. Diego ise Şampiyonlar Ligi finalisti ve İspanya Ligi'nde şampiyon olan takımda oynarken Türkiye'ye geliyor. Biz bu yıl 4. yıldızı takacağız. Hiçbir şeyi riske atmak istemiyoruz. Geçen sezon Sneijder nasıl G.Saray'ı Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkardıysa, Türkiye Kupası'nı aldıysa biz de sıkıştığımız anlarda bir joker olarak Diego'yu kullanacağız. Biz zaten güçlü bir takımız.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...