Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Mart 2018 18:00 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

Doğan Medya satıldı! | Doğan Medya'yı satın alan Erdoğan Demirören kimdir? | Doğan Medya kime satıldı?

Doğan Medya şirketleri satıldı! Doğan Medya şirketlerini satın alan Demirören Grubu'nun sahibi Erdoğan Demirören kimdir? 21 mart itibariyle Hürriyet, Kanal D satışı sonrası Doğan Medya'nın borsadaki hisseleri sert yükselişe geçti. Medya'daki satış sonrası Doğan Medya'nın Demirören grubuna katılması sonrası büyük değişiklikler bekleniyor. İşte satılan Doğan medya şirketleri hangileri, Hürriyet, Kanal D kime satıldı, Doğan Medya'yı satın alan kim, Doğan Medya'yı satın alan Erdoğan Demirören kimdir? Haberimizde...

Doğan Medya satıldı! | Doğan Medya'yı satın alan Erdoğan Demirören kimdir? | Doğan Medya kime satıldı?
doğan medya kime satıldı,,doğan medyayı satın alan demirören kimdir,,erdoğan demirören kimdir,,doğan medya demirören satıldı,,yıldırım demirören kimdir,,erdoğan demirören,,demirören holdingte hangi şirketler var,

Doğan Medya şirketleri kime satıldı? Doğan Medya şirketlerini satın alan Demirören Grubu'nun sahibi Erdoğan Demirören kimdir?  21 mart itibariyle Hürriyet, Kanal D satışı sonrası Doğan Medya'nın borsadaki hisseleri sert yükselişe geçti. Medya'daki satış sonrası Doğan Medya'nın Demirören grubuna katılması sonrası büyük değişiklikler bekleniyor. İşte satılan Doğan medya şirketleri hangileri, Hürriyet, Kanal D kime satıldı, Doğan Medya'yı satın alan kim, Doğan Medya'yı satın alan Erdoğan Demirören kimdir? Demirören Holding'te hangi şirketler var? Haberimizde...

DOĞAN MEDYA ŞİRKETLERİ KİME SATILDI? ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

Doğan Medya kime satıldı? Doğan Medya şirketleri arasında yer alan Hürriyet, Kanal D, CNN Türk, Fanatik gibi medya şirketlerinin yeni sahibi kim oldu? Doğan Medya şirketlerinin satılması internete bomba gibi düştü! Aydın Doğan'ın sahibi olduğu Doğan Medya şirketler grubunuın satılması hem borsada, hem ekeonomi dünyasında hem de medya dünyasında ciddi bir değişime neden oldu. Peki Doğan Medya şirketleri Hürriyet, Kanal D, CNN Türk, Fanatik kime satıldı? Doğan Medya şirketlerini alan Demirören gurubu kimdir? Erdoğan Demirören kimdir? İşte cevaplar...

Doğan Medya Grubu'nun, Demirören Holding'e satılması konusunda anlaşmaya varıldı. Bünyesinde Kanal D, CNN Türk, TV2, Dream TV, Dream Türk, Hürriyet, Posta, Fanatik, Hürriyet Daily News gibi kuruluşları barındıran Doğan Medya 1 milyar 200 milyon dolara Demirören Holding'e satıldı. Demirören Holding, 2011 yılının Mayıs ayında Milliyet ve Vatan gazetelerini Doğan Medya Grubu'nda satın almıştı.

erdoğan demirören kimdir

ERDOĞAN DEMİRÖREN KİMDİR?

28 Ağustos 1938 tarihinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören aslen İnegöllüdür. Türk sanayici ve iş adamı olan Erdoğan Demirören Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Demirören Holding, LPG sektöründe çok sayıda şirketin sahibidir. Milangaz, Likidgaz, Mutfakgaz gibi markalarla bu sektörde Türkiye'nin en büyük grupları arasında bulunuyor.

Özel Ata Lisesi'nin de sahibidir. Oğlu Yıldırım Demirören ise Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanıdır.

Evli olan Erdoğan Demirören üç çocuk babasıdır.

Son olarak Demirören Medya Grubu bünyesine Hürriyet, Posta, Kanal D, CNN Türk’ü de katarak yılın en dikkat çeken satın alma işlemi gerçekleştirmiştir.

1.2 MİLYAR DOLAR…

Aydın Doğan’ın Erdoğan Demirören’le anlaşmaya vardığı ve Doğan Medya Grubunu sattığı öğrenildi. Hürriyet’ten konuştuğumuz yetkililer, satışı yalanlanmadı ve akşam saatlerinde KAP’a bildirileceğini belirtti. İddiaya göre anlaşmaya varılan satış rakamı 1.2 milyar dolar…

DEMİRÖREN HOLDİNG BÜNYESİNDE OLAN ŞİRKETLER

Enerji

Milangaz
Oto Milangaz
Moil

Sanayi


Demirören Ağır Metal
Parsat Piston
MS Motor Servis
D-Mermer

Turizm


Kemer Country
Kemer Country Club
Kemer Country Hotel
Konut Projesi Yatırımları
Lidya Flats
Seyhan Park Evleri

AVM İşletmeciliği
Demirören İstiklal

Liman İşletmeciliği
Zeyport
Dolfen İskelesi

İnşaat


Lidya Yapı

Medya


Milliyet Gazetesi
Vatan Gazetesi
Milliyet.com.tr
Gazetevatan.com
Milliyet İnternet TV
Skorer.com
Uzmanpara
PembeNar

E-Ticaret


Milliyetemlak.com

Eğitim


Ata Eğitim Kurumları

Doğan medyayı satın alan erdoğan demirören kimdir

 

AYDIN DOĞAN KİMDİR

AYDIN DOĞAN KİMDİR?

Çocukluğu Gümüşhane’de geçen Aydın Doğan 15 Nisan 1936 yılında doğdu. Lise öğrenimini Erzincan’da tamamlayan Doğan üniversite eğitimine, daha sonra Marmara Üniversitesi olan İstanbul İktisadi Ticari İlimler Akademisi’nde devam etti. Aydın Doğan evli ve dört çocuk babası, altı torun sahibidir.

1958 yılında kendi şirketini kuran Doğan, ilk yıllarında lastik, bisiklet, radyo, ticari araç, iş ve inşaat makineleri tüccarlığı, nakliyecilik ve müteahhitlik yaptı. 1970 yılına kadar da zahirecilik ve ecza depoculuğu ile uğraştı, 1974’ten sonra da İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği’nden sonra Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği’nde bulundu. 1977 yılından bu yana İstanbul Ticaret Odası vergi rekortmenleri arasında olup 1979 yılında Milliyet gazetesini satın alarak medya sektörüne girmiş, Türkiye Gazete Sahipleri Sendikası Başkanı olmuştur. Yine 1998’de ise Tokyo’da yapılan Dünya Yayıncılık Birliği toplantısında Türkiye’den, seçimle ilk kez Yönetim Kurulu üyeliği’ne seçilen kişi oldu. 1999 senesinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet madalyası ile ödüllendirildi ve aynı yıl Girne Amerikan Üniversitesi’nden ve 2000 yılında da Ege Üniversitesi’nden fahri doktora unvanı aldı. 2004 yılında Dünya Gazeteler Birliği (World Association of Newspapers -WAN) toplantısında seçimle Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na getirilen ilk Türk oldu.

1996 yılında Aydın Doğan Vakfı’nı kurarak, kültür, eğitim, sosyal alanlarda yapmakta olduğu hizmetlerini bir çatı altına topladı. Kendisini ve aile fertlerinin ismini taşıyan sekiz okul yaptırdı. Vakıf her yıl dünyanın en saygın ödüllerinden biri olan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nı düzenliyor, Genç İletişimciler Yarışması ile de iletişim öğrenimi görenlere destek veriyor. Ayrıca verdiği Aydın Doğan Ödülü’yle edebiyattan müziğe, mimarlıktan sosyal bilimlere kadar çeşitli kültür ve sanat alanlarına da destek oluyor.

doğan medya kime satıldı

AYDIN DOĞAN'IN SAHİP OLDUĞU ŞİRKETLER


Kurduğu Doğan Medya Grubu ile, Meydan, Gözcü, Son Çağrı, Posta, Hürriyet, Radikal, Fanatik, Referans ve Hürriyet Daily News gazetelerini; ayrıca Kanal D, CNN Türk’ün de içinde bulunduğu 21 televizyon kanalını bünyesine kattı. Yine bunların yanı sıra Petrol Ofisi şirketini de holding bünyesine katmıştır. 1998 yılında medyada daha yetenekli elemanlar yetiştirebilmek için Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesini açtı. Medya Holding bünyesinde de 50’nin üzerinde şirketin sahibidir.

 

 

doğan medya kime satıldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...