Tgrt Haber
24 Kasım 2015 15:53 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:14

Dünya basını Türkiye'nin Rusya uçağını düşürmesini böyle gördü

Türk savaş uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rus jetini vurması İngiliz basınında son dakika haberi olarak duyuruldu.

Dünya basını Türkiye'nin Rusya uçağını düşürmesini böyle gördü
dünya basını,türkiye,

Türk savaş uçaklarının Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle Rus jetini vurması İngiliz basınında son dakika haberi olarak duyuruldu.

BBC News
Türk savaş uçakları, Suriye sınırında henüz kimliği bilinmeyen bir savaş uçağını vurdu. Türk askeri yetkili uluslararası bir ajansa verdiği bilgide savaş uçağının yapılan ikazdan sonra Hatay yakınında vurulduğunu belirtti.

Financial Times
Türk savaş uçakları salı günü Rus uçağını düşürdü. Türk Askeri yetkilileri Rus uçağının tekrarlanan uyarılara karşın Türk hava sahasını ihlal ettiğini açıklarken Rusya Savunma Bakanlığı Rus jetinin Türk hava sahası içinde olmamasına karşın düşürüldüğünü belirtti.

Telegraph
Yerel medyaya göre, Türk savaş uçakları Suriye sınırındaki Rus jetini düşürdü. Türkiye, Türk hava sahasını ihlal eden Rus jetinin beş dakika içinde 10 defa uyarıldığını ve iki F-16 jeti tarafından düşürüldüğünü belirtti.

Sky News
Kremlin Sarayı, Rus jetinin, Türkiye hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülmesinin çok ciddi olay olduğunu açıkladı.

Türkiye Askeri yetkililerine göre Rus jeti vurulmadan önce 10 defa uyarıldı. Açıklamada, iki jetin Türk hava sahasına “yaklaştığı” ve bunlardan birinin yapılan uyarılara karşılık vermediği gerekçesiyle düşürdüğünü kaydedildi.

Genelkurmay düşürülen Rus uçağının radar izini açıkladı

Guardian
Türk savaş uçakları Rus tipi SU-24 model uçağı, Türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürdü. Türk yetkililer, savaş uçağının Suriye'nin kuzeybatısındaki Türkmen köyü Bayır bucak yakınlarında düşürüldüğünü açıklandı.

İtalyan ve Fransız basını düşürülen uçak ile ilgili bilgileri son dakika olarak duyurdu.

La Stampa
"Rusya ve Türkiye arasında savaş riski” başlığıyla duyurduğu haberde: “Rus jetinin, Türk F-16’lar tarafından Suriye sınırında düşürülmesi, devletleri tehlikeli bir savaşın eşiğine getirdi. İki ülke, kararlı bir şekilde Suriye’de başka taraflarda durduğunu açık etti: Moskova, Esad rejimini destekliyor, Ankara ise İslami asilerle onu devirmek istiyor. İki ulus da, askeri açıdan Suriye’de varlık gösteriyor. Kremlin’in, 2 bin kişilik birliği, Latakia Üssü’nde ise 100 kadar da jeti var. Ankara’nın ise, 10 binin üzerinde askeri sınıra konuşlanmış durumda, jetleri ise Suriye’deki Kürt üslerine baskınlar düzenliyor." ifadelerini kullandı.

La Repubblica
Türkiye bir Rus jetini düşürdü.

Ankara: “Hava sahamız ihlal edildi”

Moskova inkar etti: “Jet, Suriye hava sahasındaydı”

Corriera Della Sera
Türkiye, bir Rus jetini düşürdü. Bir pilot, Suriyeli asilerce öldürüldü.

Fransız basını: Ankara Moskova hattında tansiyon yükseldi
Fransız ‘Le Monde’, ‘Le Figaro’, gazeteleri Rus savaş uçağının düşürülmesi ile ilgili SU-24 model olduğunu ve Ankara ile Moskova arasındaki tansiyonun yükseldiğini duyurdu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...