Tgrt Haber
22 May 2014 14:28 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

E- DEVLET GİRİŞ ŞİFRESİ E-Devlet Sorgulama Şifresi Alma (E DEVLET)

E- devlet giriş e- devlet şifresi nasıl alınır? E- devlet nedir? E-Devlet şifresi sorgulama E Devlet Bimer şikayet sorgulama sayfası burada! E Devlet ile ilgili Her şey haberimizde..

E- DEVLET GİRİŞ ŞİFRESİ E-Devlet Sorgulama Şifresi Alma (E DEVLET)
e devlet,e-devlet,edevlet,e devlet girişi,e devlet kapısı,e devlet şifresi,e devlet şifremi unuttum,SSK,spor,Bolu,TBMM,Avea,Kaçak,sağlık,Avrupa,eğitim,Turkcell,askerlik,Genelkurmay,Başbakanlık,Spor Bakanlığı,Emekli Sandığı

E- devlet giriş e- devlet şifresi nasıl alınır? E- devlet nedir? E-Devlet şifresi sorgulama E Devlet Bimer şikayet sorgulama sayfası burada! e- Devlet ile hayatınız kolaylaşıyor. İnternet üzerinden online olarak aşağıdaki linklere tıklayarak tüm E- devlet işlemlerinizi kolayca yapabiliyorsunuz.
Günümüzde gün geçtikçe gelişen teknoloji sayesinde birçok işlemimizi internet üzerinden yapabilmekteyiz. Ülkemizde biz vatandaşlara büyük kolaylıklar sağlayan e-devlet sistemi ile de kamu kurum ve kuruluşlarında yapacağımız birçok işlemi online olarak yapabiliyoruz. E-Devlet sayesinde devlet dairelerinde uzun kuyruklarda beklemiyor, zamanımızı boş yere harcamıyoruz. E-Devlet kurumlar ve belediyelerle ortak bir çalışma içindedir.

E-Devlet'in çalışma içinde olduğu kurumların başlıcaları şunlardır;

Cumhurbaşkanlığı

TBMM Başkanlığı

Başbakanlık

Genelkurmay Başkanlığı

Adalet Bakanlığı

Milli Savunma Bakanlığı

İçişleri Bakanlığı

Dışişleri Bakanlığı

Maliye Bakanlığı

Milli eğitim Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Sağlık Bakanlığı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Orman ve Su İşleri Bakanlığı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

Avrupa Birliği Bakanlığı

Ekonomi Bakanlığı

Gençlik ve spor Bakanlığı

Kalkınma Bakanlığı

Sosyal Güvenlik Kurumu

Ancak bu kurumları kullanabilmeniz için E-Devlet girişi seçeneklerinden herhangi birine sahip olmanız gerekir. Şimdi size E-Devlet girişini nasıl yapacağız. E Devlet işlemleriniz çok kolay şimdi yazdıklarımızı okuyun

E-Devlet Girişi Nasıl Yapılır?

E-Devlet girişi yapabilmeniz için dört seçeneğiniz vardır. Öncelikle en yaygın kullanılan E-Devlet şifresi ile E-Devlet girişini nasıl yapacağınızı anlatalım.

E-Devlet şifresiyle E-Devlet girişi yapmak istiyorsanız yaşadığınız şehirdeki size en yakın PTT şubesine gitmeniz gerekir. Şubeye gittiğinizde E-Devlet şifresi için başvuru yapmak istediğinizi yetkili kişiye bildiriniz. PTT şubesine giderken T.C. kimlik numaranızı bilmiyorsanız nüfus cüzdanınızı yanınızda götürmeyi unutmayın. Aksi halde E-Devlet şifresi için başvuruda bulunamazsınız. Başvuru yaptıktan sonra sizde 2 TL tutarında bir E-Devlet şifresi işlem ücreti istenmektedir. Bu ücreti de ödedikten sonra E-Devlet şifresi size zarf içinde verilecektir. E-Devlet şifresini değiştirmeniz güvenliğiniz açısından önemlidir. Eğer E-Devlet şifresi bir başkasının eline geçerse sizin adınıza E-Devlet üzerinden işlem yapabilir.

E-Devlet şifremi unuttum ne yapmalıyım gibi sorularla sık sık karşılaşıyoruz. Eğer E-Devlet şifremi unuttum diyorsanız E-Devlet şifresini tekrar almanın iki yolu vardır. E-Devlet şifremi unuttum yollarından biri E-Devlet resmi sitesi üzerinden yapılan E-Devlet şifremi unuttum kısmına tıklayarak daha önce girmiş olduğunuz bilgilerinizi doğrulamanızdır. Ancak daha önce hiç E-Devlet girişi yapmadan E-Devlet şifremi unuttum diyorsanız tekrar bir PTT şubesine giderek unuttuğunuzu belirtiniz. Fakat E-Devlet şifremi unuttum dediğinizde E-Devlet şifresi için işlem ücreti bu kez 10 TL olacaktır.

İkinci bir E-Devlet şifresi almak isteyen vatandaşlarımız olabilir. İkinci E-Devlet şifresi için yine PTT şubelerine gitmeniz gerekir. Bu defa E-Devlet şifresi işlem ücreti 4 TL tutarındadır.

Diğer bir E-Devlet girişi yöntemi ise mobil imzadır. Mobil imzanızı GSM operatörlerinden alabilirsiniz. Turkcell ve Avea operatörlerinden alabileceğiniz E-Devlet mobil imza seçeneği için bayiiliklere gidebilirsiniz. Yapacağınız E-Devlet mobil imza başvurusu sonunda aylık belirli bir ücret ödeyerek mobil imzanızı alabilirsiniz.

Bir başka E-Devlet giriş yöntemi de elektronik imzadır. E-Devlet elektronik imzayı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu sağlamaktadır. E-Devlet mobil imza için anlaşmalı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları bulunmaktadır. Buralardan E-Devlet elektronik imzanızı alabilirsiniz.

Son E-Devlet giriş yöntemi de T.C. kimlik kartı ile giriştir. Bu yöntem henüz pilot uygulama kapsamındadır. Bu yüzden sadece Bolu ilinde ikamet eden vatandaşlar bu E-Devlet giriş yöntemini kullanabilmektedir. Yakın bir zamanda kanunen nüfus cüzdanı yerine geçecek olan bir vatandaşlık kartı olacaktır.

E-Devlet girişi bu dört şekildedir. İstediğiniz seçeneği kullanarak E-Devlet üzerinden işlemlerinizi yapabilirsiniz. Şimdi de size E-Devlet üzerinden yapacağınız hayatımızda büyük yer kaplayan başlıca uygulamalardan bahsedelim.

E-Devlet askerlik Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden yapamayacağınız tek şey sevk bilgilerinizdir. Sevk bilgileriniz için askerlik şubelerine gitmeniz gerekir. Bunun haricinde E-Devlet askerlik sorgulama sayesinde askere gideceğiniz yerdeki görevinizi öğrenebilir, celpinizi sorgulayabilir, askere giderken ne gibi evrakların gerektiğini öğrenebilir, askerlik yoklamanızı yapabilirsiniz. E-Devlet askerlik sorgulamanızı E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarasıyla yapabilirsiniz.

E-Devlet Sabıka Kaydı Nasıl Alınır?

Artık E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle sabıka kaydınızı alabilirsiniz. E-Devlet şifresiyle yapacağınız basit birkaç işlem sonucunda adli sicil kayıt bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Ulaştığınız bu bilgileri bir çıktı haline getirip sizden istenen kurum ve kuruluşlara verebilirsiniz.

E-Devlet SSK Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle yapacağınız diğer bir işlem de E-Devlet SSK sorgulamadır. E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile giriş yaptığınız takdirde SSK prim gün sayınızı, toplam prim tutarınızı, ilk işe girdiğiniz tarihi, hangi kurumda ne zaman işe girip ne zaman işten çıktığınızı öğrenebilirsiniz.

E-Devlet Araç Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden yapacağınız E-Devlet şifresiyle yapacağınız araç sorgulama sayesinde aracınızın plakasını yazarak aracınızın çalıntı olup olmadığını, aracınızın Kaçak olup olmadığını, aracınızın üzerine herhangi bir ceza kaydının olup olmadığını ve aracınızın vize bilgilerini görebilirsiniz. Birçok E-Devlet işleminde olduğu gibi E-Devlet araç sorgulama işleminde de E-Devlet şifresi ile giriş yapabilirsiniz.

E-Devlet Hizmet Dökümü Nasıl Alınır?

E-Devlet hizmet dökümü işlemiyle SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarından hangisine bağlıysanız o kuruma ait bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Bu bilgiler ilk işe giriş tarihiniz, toplam prim gün sayınız, toplam prim miktarınız gibi temel bilgilerinizdir. E-Devlet hizmet dökümü işlemi için E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası yeterli bilgilerdir.

E-Devlet Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden borç sorgulama işleminizi sadece BAĞ-KUR için yapabilirsiniz. "4B Borç Durumu" başlığı altında BAĞ-KUR'a ait prim borçlarınızın ne kadar olduğunu öğrenebilirsiniz. E-Devlet borç sorgulama için E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası gerekecektir.

E-Devlet Maaş Sorgulama

E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle yapacağınız işlemlerden bir tanesi de E-Devlet emekli maaşı sorgulama işlemidir. E-Devlet maaş sorgulama sayesinde SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı kurumlarına bağlı olan vatandaşlarımız ne kadar emekli maaşı alacaklarını öğrenebilirler. E-Devlet maaş sorgulama işlemi için yine E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası yeterli olacaktır.

E-Devlet IMEI Sorgulama Nasıl Yapılır?

IMEI, telefonunuzun kimlik kartı niteliğindedir. E-Devlet üzerinden E-Devlet şifresiyle yapacağınız IMEI sorgulama sayesinde telefonunuzun kaçak olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda telefonunuzun çalınması, kaybolması durumunda da IMEI kodu ile telefonunuzu bloke ettirebilirsiniz. E-Devlet IMEI sorgulama işleminizi E-Devlet şifresiyle kolay bir biçimde yapabilirsiniz.

E-Devlet Mahkeme Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet üzerinden yapacağınız mahkeme sorgulama işleminizi E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile yapabilirsiniz. E-Devlet mahkeme sorgulama sayesinde zorunda olmadığınız takdirde mahkemeye gitmenize gerek yoktur. İster davalı ister davacı olun mahkemeniz hakkındaki bilgilere E-Devlet şifresiyle yapacağınız mahkeme sorgulama sayesinde ulaşabileceksiniz.

E-Devlet Vergi Borcu Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet sisteminin kolaylıklarından bir tanesi de vergi borcunuzun olup olmadığını E-Devlet şifresiyle sorgulayabilmenizdir. E-Devlet vergi borcu sorgulama işlemiyle şahsınıza ait vergi borcu var mı yok mu öğrenebilirsiniz. E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile E-Devlet vergi borcu sorgulamasını yapabilirsiniz.

E-Devlet Tapu Sorgulama Nasıl Yapılır?

E-Devlet şifresi sayesinde tapu bilgilerinize ulaşabileceğiniz gibi tapu harç bilgilerinize ulaşabilirsiniz. Herhangi bir ev alacağınız veya satacağınız zaman tapu bilgilerine ihtiyaç duyarız. Bu bilgiler için Tapu Müdürlükleri'ne gitmek zorunda değiliz. E-Devlet tapu sorgulama yaparak tapu bilgilerine ve tapu için ödeyeceğiniz harç bilgilerine ulaşabilirsiniz. E-Devlet tapu sorgulama için E-Devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası yeterli olacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...