Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Kasım 2018 13:46 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

E-Devlet Neden Açılmıyor GİRİLMİYOR? E-Devlet Çöktü mü? E-Devlet Bedelli Askerlik celp yerleri sorgulama

E-Devlet'e neden girilemediğini merak eden vatandaşlar internet üzerinden E-Devlet neden açılmıyor girilmiyor? E-Devlet çöktü mü? gibi aramalar yapıyor. Bir çok İnternet kullanıcısı E-devlete erişim sıkıntısı yaşıyor. E- devlete neden girilmiyor sorusu şuan sosyal medyada en çok dillendirilen soru oldu. Peki E- devlet neden çöktü? E- Devlete neden açılmıyor? E-Devlet ne zaman açılacak? İşte tüm bu soruların cevapları...

E-Devlet Neden Açılmıyor GİRİLMİYOR? E-Devlet Çöktü mü? E-Devlet Bedelli Askerlik celp yerleri sorgulama
E-Devlet neden açılmıyor girilmiyor

E-Devlet neden açılmıyor, E-devlet neden girilmiyor? E-Devlet çöktü mü? E-Devlet Bedelli Askerlik celp yerleri sorgulama gibi aradığınız detayların hepsi burada yer alıyor... e-Devlet, vatandaşlara devlet tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulması demektir. Bu sayede, devlet hizmetlerinin vatandaşa en kolay ve en etkin yoldan, kaliteli, hızlı, kesintisiz ve güvenli bir şekilde ulaştırılması hedeflenmektedir. Bürokratik ve klasik devlet kavramının yerini almaya başlayan e-devlet anlayışı ile, her kurumun ve her bireyin bilgi ve iletişim teknolojileri ile devlet kurumlarına ve kurumlarca sunulan hizmetlere kolayca erişmesi hedeflenmektedir.İşte detaylar...

E-DEVLET'E NEDEN ULAŞILAMIYOR DETAYLARI ÖĞRENEBİLMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet Neden Açılmıyor GİRİLMİYOR? E-Devlet Çöktü mü? E-Devlet Bedelli Askerlik celp yerleri sorgulama

E-DEVLET SİSTEMİNE NASIL GİRİLİR?

E-Devlet sisteminden yararlanabilmek için, sisteme giriş yapılmış olması gereklidir. Sisteme giriş www.turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden yapılıyor. Siteye girdikten sonra kimlik doğrulama sistemi üzerinden gerekli bilgilerin girilmesi gerekiyor. Giriş için E-Devlet şifresi, E-İmza, mobil imza, T.C. kimlik kartı ve internet bankacılığı giriş yöntemleri bulunuyor. Kayıtlı kullanıcılar tarafından en çok E-Devlet şifresi ile giriş seçeneği tercih ediliyor. E-Devlet şifreniz yoksa PTT şubelerinden 2 Türk Lirası karşılığında temin edebilirsiniz.

E-Devlet şifresi aldıktan sonra turkiye.gov.tr internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaranız ve E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Bunun dışında mobil imza seçeneğini kullanarak e-Devlet sistemine giriş yapmak istiyorsanız, kayıtlı olduğunuz telefon operatörü aracılığıyla mobil imza için kayıt olmanız gereklidir. Mobil imzanız aktivasyon işlemlerinin ardından kullanılabilir olduğunda giriş için kullanılabilir. İnternet bankacılığı seçeneği ile giriş için, kayıtlı olunan bankanın internet bankacılığı sistemine giriş yapılması gereklidir.

E-DEVLET İLE HANGİ İŞLEMLER YAPILIR?

E-Devlet sistemi ile işlem yapabilmek için sisteme giriş yapılır. Sisteme giriş yapıldıktan sonra ekranın sol kısmında yer alan menüden ‘'E-Hizmetler'', ‘'Kamu Kurumları'' ve ‘'Belediyeler'' bağlantıları kullanılarak istenilen hizmete ulaşılabilir. E-Devlet ile yapılan işlemler ana başlıklar altında bilgi alma, başvuru ve sorgulama olarak üç başlıkta toplanır.

E-Devlet sistemi ile en çok işlem yapılan hizmetler; Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan 4A hizmet dökümü sorgulama, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından sunulan vergi borcu sorgulama, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan tapu bilgileri sorgulama, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan araç plakasına yazılan ceza sorgulama işlemleridir. En çok işlem yapılan kurumlardan birisi olan Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden 4A, 4B ve 4C hizmetlerine ulaşılabilir. Bu bölümde yer alan ‘'Ne Zaman Emekli Olurum'' uygulaması ile emeklilik için yaş hesaplaması yapılabilir. E-Devlet sistemi kurumlar tarafından sunulan hizmetlere online olarak erişim imkanı sağladığı için zaman açısından da tasarruf sağlar.

E-devlet şifresi nasıl alınır? E-Devlet ile hangi işlemler yapılır? 

E-Devlet Sistemi ile kamu hizmetlerine ulaşmak artık çok daha kolay. İstediğiniz belgeler artık parmağınızın hemen ucunda. Askerlik durum belgesi sorgulama, İkametgah, Üniversite kayıtlar, yurt başvuruları vb. birçok hizmet artık e-devlet aracılığı ile yapılıyor.Tek bir şifre ile bu işlemlere ulaşmak artık çok kolay. Peki E-devlet şifresi nasıl alınır? Haberimizden ulaşabilirsiniz...

Kamu hizmetlerine ulaşmak artık çok daha kolay. E-Devlet Sistemi ile sıra bekleme derdi olmadan, işlemler birkaç dakika içerisinde gerçekleştirilebilir. Bu işlemlere ulaşmak için gerekli olan şey şifrenizin olması. E-devlet şifresi nasıl alınıyor sorusu vatandaşlar tarafından en fazla merak edilen konular arasında yer alıyor.Peki E-devlet şifresi nasıl alınır? Haberimizden ulaşabilirsiniz...

E-DEVLET ŞİFREMİ UNUTTUM NE YAPMALIYIM?

E-Devlet şifresi unutulursa sistem üzerinden yeni bir şifre oluşturulabilir. Yeni şifre için, sisteme daha önce giriş yapıldığında cep telefonu numarasının kaydedilmiş olması gereklidir. Eğer sistem üzerinde cep telefonu numarası kayıtlı değilse yeniden PTT şubesine gidilerek yeni bir E-Devlet şifresi talebinde bulunulabilir.

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL DEĞİŞTİRİLİR?

E-Devlet şifresi, PTT şubesinden alındığında akılda kalıcı bir şifre verilmeyebilir. Bu noktada da e-Devlet şifresini değiştirme ihtiyacı ortaya çıkar. E-Devlet şifre değişimi için sisteme giriş yapılır. Ardından ‘'Benim Sayfam'' butonuna tıklanır ve açılan sayfa üzerinden ‘'Şifre ve Güvenlik Ayarlarım'' bağlantısına girilerek E-Devlet şifre değişimi yapılabilir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...