Tgrt Haber
25 Aralık 2014 14:01 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:52

E devlet sistemine giriş, E devlet bedelli askerlik başvurusu

E devlet işlemleri hakkında tüm yapılması gerekenleri derlediğimiz haberimizi inceleyerek E devlet sistemi hakkında detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

E devlet sistemine giriş, E devlet bedelli askerlik başvurusu
E devlet sistemine giriş,E devlet bedelli askerlik başvurusu,e devlet şifresi,e devlet şifremi unuttum,e devlet ilk giriş,e devlet nedir,e devlet imei

Gelişen teknoloji ile birlikte birçok kurum ve kuruluşlarla ilgili olan sorgulama ve hesaplama işlemlerini internet üzerinden kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilir hale geldik.  E-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlarımız devlet dairelerinde sıra beklemeden, yorulmadan, vakit kaybetmeden işlemlerini birkaç tıkla gerçekleştirme imkanı buluyor. E-Devlet sisteminde SSK sorgulama, evrak takibi, emekli maaşı hesaplama, emeklilik yaşı sorgulama gibi pek çok sorgulama  ve hesaplama işlemlerinizi  kolaylıkla yapabilirsiniz.
E-Devlet girişi işleminizi gerçekleştirmenin pek çok yolu vardır. Şimdi sizlere E-Devlet giriş işlemini yapabilmeniz için gerekli tüm yolları, detaylarıyla birlikte anlatacağız.


E-Devlet Girişi Nasıl Yapılır ?
•    E-Devlet Şifresi ile Giriş
Bu işlemi gerçekleştirebilmek için başlıkta da belirttiğimiz gibi öncelikle bir E-Devlet şifresi sahibi olmanız  gerekmektedir.  Eğer bir E-Devlet şifreniz yoksa, bağlı bulunduğunuz PTT şubesine giderek 2 TL işlem ücreti karşılığında bir şifre sahibi olabilir ve E-Devlet girişi işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.  E-Devlet şifrenizi çeşitli nedenlerden dolayı unutmuş veya kaybetmiş olabilirsiniz. Böyle durumlarda yine bir PTT şubesine giderek şifre başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Bu işlem için PTT sizden 4 TL işlem ücreti alır. Almış olduğunuz şifre ve T.C Kimlik numaranız ile birlikte E-Devlet girişi işleminizi tamamlayabilirsiniz.
•    Mobil İmza ile Giriş
Mobil imza ile E-Devlet girişi işlemi, ülkemizde bulunan GSM operatörleri tarafından vatandaşlara sunulan bir hizmettir. AVEA, Turkcell ve Vodafone gibi operatörlere her ay düzenli bir ücret ödediğiniz takdirde mobil imzanızı oluşturabilirsiniz.
•    Elektronik İmza ile Giriş
Elektronik imza ile E-Devlet girişi, özel şirketler tarafından vatandaşlarımız sunulan imkandır. Bu şirketlerden aldığınız elektronik imza ile T.C Kimlik numaranızla birlikte E-Devlet girişi işleminizi tamamlayabilirsiniz.
E-DEVLET UYGULAMALARI
Devletin geliştirdiği E-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlarımız birçok işlemini, sıra beklemeden, zaman kaybetmeden, internet üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirebiliyor.  E-Devlet uygulamaları ile hedeflenen vatandaşlarımıza hızlı, güvenilir ve kaliteli bir hizmet vermektir. Bunun yanında bir sosyal devlet olma yolunda ilerleyen ülkemizin bu hizmetleri vatandaşlarımıza doğru bir şekilde sunması ve devlet-vatandaş arasındaki güven ortamının sağlanması gerekmektedir.
 E-Devlet uygulamaları ve E-Devlet üzerinden verilen hizmetleri vatandaş, iş ve devlet olarak 3 ana başlık içerisinde inceleyeceğiz.
1.    Vatandaşlar İçin E-Devlet uygulamaları
Vatandaşlarımız, aşağıda belirtmiş olduğumuz tüm işlemleri E-Devlet sistemine girişlerini yaparak gerçekleştirebilirler.
•    Eğitim
•    Askerlik ve Seferberlik
•    Doğum
•    İş ve Kariyer
•    Sosyal Güvenlik
•    Aile
•    Sağlık
•    Seyahat ve Turizm
•    Kültür - Sanat ve Spor
•    Yasal İşlemler
•    Haklar ve Korunması

2.    İş Başlığı Altındaki E-Devlet Uygulamaları
İş başlığı altında yapabileceğiniz tüm işlemler şunlardır;
•    İşletmenin Doğuşu ve Feshi
•    Elektronik Ticaret
•    Bağış, Destek ve Krediler
•    Yatırım ve Sermaye
•    Dış Ticaret
•    Devlet İhaleleri
•    Ekonomi ve Finans
•    İş ve Kariyer
•    Vergi

3.    Devlet Başlığı Altındaki E-Devlet Uygulamaları
Başlık altında bulunan tüm E-Devlet uygulamaları şunlardır;

•    Tarihimiz
•    Cumhurbaşkanlığı
•    TBMM
•    Genel Kurmay Başkanlığı
•    Adli ve İdari Yargı
•    Bilim ve Teknoloji
•    Devlet Sözleşme ve İhaleleri
•    Doğal Kaynaklar ve Çevre
•    Kültür ve Turizm
•    Savunma ve Güvenlik
•    Sağlık
•    Tarım
Burada belirtmiş olduğumuz tüm başlıklar ana başlıklardır. Tüm bu konuların bir de alt başlıkları bulunmaktadır. E-Devlet sistemi web sayfası vatandaşlarımıza her ne kadar karışık görünse de kullanımı oldukça kolay bir sistemdir.
E-DEVLET SSK HİZMET DÖKÜMÜ
E-Devlet sistemi ile birçok kamu ve kuruluşla ilgili olan tüm işlemlerimizi kolaylıkla gerçekleştirebiliyoruz. Hala vatandaşlarımız Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili birçok işlem için SGK Müdürlüklerine gitmekte, sıra beklemekte ve zaman kaybetmektedirler. Bunun yerine internet ortamında E-Devlet sisteminden faydalanarak işlemlerini kolayca halledebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun SSK koluna bağlı olan vatandaşlarımız, E-Devlet SSK hizmet dökümü sorgulama işlemini bu sistem üzerinden gerçekleştirebilirler. Şimdi sizlere E-Devlet SSK hizmet dökümü işlemini nasıl yapmanız gerektiğini detaylı bir şekilde anlatacağız.
E-Devlet SSK Hizmet Dökümü Sorgulama
Bu sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmek için bir E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. Eğer bir E-Devlet şifresi sahibi değilseniz, en yakın PTT şubesine kimliğinizle birlikte giderek 2 TL işlem masrafı karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Eğer E-Devlet şifreniz varsa ve çeşitli nedenlerden dolayı kaybetmiş veya unutmuş iseniz, yeni bir E-Devlet şifresi için yapmanız gereken, yine bir PTT şubesine gitmektir. Bu işlem için 4 TL ücret ödemeniz gerekmektedir. E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra T.C Kimlik numaranız ile birlikte E-Devlet sistemine girişinizi yapabilir, SSK hizmet dökümü sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

E-DEVLET PLAKA SORGULAMA
Günümüzde E-Devlet sistemi sayesinde vatandaşlarımız uzun kuyruklar beklemek zorunda kalmadan, gereksiz dosya masrafları ödemeden işlemlerini gerçekleştirebiliyorlar. Bu yazımızda E-Devlet Plaka sorgulama işleminin ne için gerekli olduğunu ve nasıl gerçekleştirmeniz gerektiğini anlatacağız. Öncelikle plaka sorgulama işlemi vatandaşlarımız için önemli ve yapılması gereken bir işlemdir. Yeni bir araç alacak olduğunuz zaman bu işlemi mutlaka yapmanız gerekir. Çünkü alacak olduğunuz araç çalıntı olabilir, herhangi bir suça karışmış olabilir, bunun yanında aracın üzerine ödenmemiş borçlar bulanabilir. İşte bu gibi durumlarla karşı karşıya gelmemek ve mağdur duruma düşmemek için E-Devlet plaka sorgulama işlemini bütün vatandaşlarımızın gerçekleştirmesi gerekmektedir.
E-Devlet Plaka Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır ?
Bu sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için diğer sorgulama ve hesaplama işlemlerinde olduğu gibi yine bir E-Devlet şifresi sahibi olmanız gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yoksa yapmanız gereken kimliğinizle birlikte size en yakın PTT şubesine gitmek ve  E-Devlet şifresi başvurusunda bulunmaktır. E-Devlet şifresini aldıktan sonra T.C Kimlik numaranız ile birlikte E-Devlet sistemine girişinizi yapabilir, sorgulayacağınız aracın plaka numarasını girerek plaka sorgulama işleminizi tamamlayabilirsiniz.

E-DEVLET ASKERLİK SORGULAMA
Askerlik, her Türk gencinin yapması gereken bir görevdir. Devlet ile ilgili birçok işlemi E-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebildiğimiz gibi E-Devlet askerlik sorgulama işlemini de yapabiliriz. Bu işlem ile gençlerimiz askerliğini nerede ve ne zaman yapacağını kolaylıkla öğrenebilirler. Bunun yanında bu işlem ile askerlik ve celp sorgusu gibi sorgulamaları yapabilir, gerekli olan belgeleri ve ihtiyaç duyulan bilgileri öğrenebilirsiniz.
E-Devlet Askerlik Sorgulama Nasıl Yapılır ?
E-Devlet askerlik sorgulama işleminizi gerçekleştirebilmek için diğer işlemlerde de olduğu gibi bir E-Devlet şifresi sahibi olmanız gerekmektedir. Eğer bir E-Devlet şifreniz yoksa bağlı bulunduğunuz PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi başvurusunda bulunmanız gerekir. 2 TL işlem masrafı karşılığında E-Devlet şifrenizi alabilir, daha sonra E-Devlet şifreniz ve T.C Kimlik numaranız ile birlikte askerlik sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

E-DEVLET MAHKEME SORGULAMA
Günümüzde iyi veya kötü sebeplerden dolayı hepimizin yolu mahkemeye düşebilir. Fakat artık eskiden olduğu gibi zorunlu olmayan durumlarda mahkemeye gitmemiz şart değildir. E-Devlet mahkeme sorgulama işlemini internet üzerinden yapacak olduğunuz birkaç basit işlemle kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz. Yalnızca bir E-Devlet şifresi ile sıra beklemeden, zaman kaybetmeden gün içerisinde istediğimiz zaman mahkeme sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Şimdi sizlere bu işlemi nasıl gerçekleştirmeniz gerektiğini anlatacağız.
E-Devlet Mahkeme Sorgulama Nasıl Yapılır?
E-Devlet mahkeme sorgulama işlemi için öncelikle bir E-Devlet şifrenizin olması gerekmektedir. Eğer bir E-Devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubesine giderek E-Devlet şifresi başvurusunda bulunmanız gerekir. Bu işlem için PTT'ye 2 TL işlem masrafı ödemelisiniz. E-Devlet şifresini aldıktan sonra T.C Kimlik numaranız ve şifreniz ile birlikte sisteme girişinizi yapabilir, mahkeme sorgulama işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...