Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 Mart 2017 12:54 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:30

e Devlet vatandaş giriş yap Seçmen Sorgulama 2017 | Şifre ile yapılacak tüm işlemler

e Devlet sistemine giriş yapabilir ve tüm sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. 4A Hizmet dökümü SSK ve SGK sorgulamaları başta olmak üzere e Devlet sistemi üzerinden bir çok işlemi yapabilirsiniz. e-Devlet üzerinden ayrıca seçmen sorgulama işlemi de yapabilirsiniz.

e Devlet vatandaş giriş yap Seçmen Sorgulama 2017 | Şifre ile yapılacak tüm işlemler
e devlet giriş, e devlet 2017, e devlet sorgulama, e devlet hizmet dökümü, e devlet ssk sorgulama, sgk sorgulama,

e Devlet sistemine giriş yapabilir ve tüm sorgulama işlemlerini yapabilirsiniz. 4A Hizmet dökümü SSK ve SGK sorgulamaları başta olmak üzere e Devlet sistemi üzerinden bir çok işlemi yapabilirsiniz. E-devlet giriş, şifre ve sorgulama ile ilgili merak edilen tüm detayları haberimizden görebilirsiniz. Online olarak bir çok hizmetin sorgulamasını yapabileceğiniz e devlet platformundan SKK, mahkeme dava dosyası, vergi borcu,tapu bilgileri ve öğrenci belgeleri gibi bir çok sorgulamayı anında yapabilirsiniz. Yaklaşık 32 milyon kayıtlı kullanıcısı olan e-devlet sistemine giriş ve sorgulama yapmak için haberimizde paylaştığımız bağlantıyı kullanabilirsiniz. E-devlet şifrenizi unuttuysanız buradaki detaylı bilgilerden faydalanabilirsiniz.

E DEVLET GİRİŞ VE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

E-Devlet giriş ve şifre alma işlemleri aşağıdaki gibidir;

E-Devlet ile istediğiniz bilgi ve belgelere ulaşmak artık çok basit. Devletimizin bizlere sunmuş olduğu bu hizmet sayesinde birçok belgeye ve kişisel bilgiye devlet binalarına gitmeden ulaşmak mümkün hale geldi. Ayrıca e-Devlet sistemi güncellenerek yeni hizmetler de sunmaya devam ediyor. E-Devlet giriş işlemleri de basittir. Bunun için yapmanız gereken ilk önce PTT şubesine gidip 2 lira ücret ödedikten sonra bir e-Devlet şifresi edinmek olacak. Daha sonra www.turkiye.gov.tr internet adresinden T.C NO ve aldığınız şifre ile giriş yapabilirsiniz. İşte e-Devlet'e eklenen yeni hizmetler ve geniş bilgiler.

SONDAKİKA: E-DEVLETTE YENİ HİZMET!

Müsteşar Yardımcısı Galip Zerey, MYK hizmetlerinin e-devlet kapısına entegrasyonu için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, kurumun meslek standartlarını temel alarak, teknik ve mesleki alanlarda ulusal yeterliliklerin esaslarını belirlediğini ifade etti.

Denetim, ölçme ve belgelendirmeye ilişkin faaliyetleri yürüten MYK'nın e-Devlet kapısına entegrasyonundan memnuniyet duyduklarını belirten Zerey, MYK mesleki yeterlilik belgesi sorgulama ve doğrulama, belge vermeye yetkili kuruluşlar ve ücret tarifeleri, sınav geçmişi sorgulama, belge durumu, teşvik ve hibe sorgulama, Europass hareketlilik belgesi sorgulama ve doğrulama, sertifika eki sorgulama işlemlerinin entegre edilecek hizmetler arasında yer aldığını kaydetti.

"E-DEVLET KAPISI MOBİL DÜNYADAKİ YERİNİ ALDI"

Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç da e-Devlet kapısının amacının, kamu kurumlarının e-Devlet hizmetlerini, vatandaşlara, işletmelere, kamu kurumlarına güvenli, tek noktadan ve etkin şekilde sunmak olduğunu ifade etti.

Kullanıcıların e-Devlet şifresi, elektronik imza, internet bankacılığı, mobil imza ve yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarıyla kapıya giriş yaparak sunulan hizmetlere erişebildiğini belirten Kılıç, "2008 yılında 22 hizmet ile başladığımız bu projede bugün bin 850'nin üzerinde hizmete, 32 milyona yakın kullanıcı sayısına ulaştık. Bu hizmetlerin 20'si barkodlu belge hizmetidir. Alınan barkodlu belgeler resmi yazı niteliği taşımakta olup vatandaşlar tarafından ilgili kamu kurumlarında kullanılabilmektedir." dedi.

Farklı platformlar için geliştirilen mobil uygulamalarla e-Devlet kapısının da mobil dünyadaki yerini aldığını ve 10 milyondan fazla kullanıcıya 500'e yakın hizmet sunulduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle konuştu:

"e-Devlet hizmetlerinin kullanımının yaygınlaştırılması ve etkinliğinin artırılması öncelikli hedeflerimiz arasında. Bu doğrultuda, mobil imza kullanımının daha ekonomik hale getirilmesi ve vatandaşlar tarafından benimsenmesine, olgunluk seviyesi yüksek, toplumun geniş kesimlerine hitap eden e-Devlet hizmetlerinin kapıya entegrasyonuna yönelik çalışmalarımız devam ediyor. MYK'nın kapıya entegrasyonu da bu çalışmalarımıza büyük katkı sağlayacak."

"48 MESLEK, BELGE ALMA ZORUNLULUĞU KAPSAMINDA"

MYK Başkanı Adem Ceylan ise gelişen bilim ve teknolojiye uygun şekilde hizmet sağlayabilmek için çalışmalar yaptıklarına işaret ederek, "Hizmet sunmakla yükümlü olduğumuz kamu kurum ve kuruluşları, vatandaşlarımız, tüzel kişilikler e-Devlet çerçevesinde kurumumuzun görev ve yetki alanlarındaki tüm hizmetlere ilişkin bilgi edinebilecek." diye konuştu.

Türkiye'de özellikle tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde belge alma zorunluluğu olduğunu anımsatan Ceylan, "48 mesleği belge alma zorunluluğu kapsamında ilan ettik. Bu yılın sonuna kadar 115 meslek mensubunun tamamı ilk

etapta tehlikeli ve çok tehlikeli meslek grupları olmak üzere belge alma zorunluluğu kapsamına girecek." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Türksat Genel Müdürü Cenk Şen, Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç ve MYK Başkanı Adem Ceylan, MYK hizmetlerinin e-Devlet kapısına entegrasyonu için hazırlanan protokolü imzaladı.

E-Devlet şifremi unuttum?

e-Devlet Şifrenizi unutursanız yeniden temin etmek için PTT şubelerine başvurmak zorunda değilsiniz. Eğer daha önce kullanıcı profilinize cep telefonu bilginizi tanımladıysanız, şifrenizi kendi kendinize ücretsiz olarak yenileyebilirsiniz. Şifre yenileme işlemini https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/SifremiUnuttum adresinde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca e-imza, mobil imza ve https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Banka-Giris adresini kullanarak internet bankacılığı ile şifre yenileme işlemi yapabilirsiniz.

e-Devlet Şifreniz asla iptal olmaz. Şifrenizin talebiniz ve bilginiz olmaksızın herhangi bir nedenle iptal edilmesi ya da kullanıma kapatılması söz konusu değildir. Şifrenizi hiç kullanmadan ya da değiştirerek kullanmaya başladıktan sonra sisteme 1 ay, 2 ay, 3 ay, 1 yıl ya da daha uzun sürelerde hiç giriş yapmamış olsanız bile, şifrenizin geçersiz olması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.

Kişisel bilgilerinizin güvenliği için, sistem 3 ayda bir şifre değişikliği yapılması uyarısında bulunur. Ancak bu durumda bile isterseniz şifrenizi değiştirmeden kullanmaya devam edebilirsiniz.

e-Devlet Şifreniz size özeldir ve kişisel bilgilerinizin güvenliği için şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. Kredi başvurusu, işe giriş v.b. nedenler ile sizden şifrenizi isteyen kişilere şifrenizi vermeyiniz. Şifrenizi verdiğiniz kişiler pek çok kişisel bilginize ulaşabilir ve adınıza işlem yapabilir.

E-DEVLET ŞİFRE İŞLEMLERİ

e-Devlet şifrenizi almak ise oldukça basittir.

1) e-Devlet şifresi

e-devlet şifresi kullanarak, e-devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmeniz için, bir e-devlet şifresi almanız gereklidir. Bu durumda, e-devlet şifrenizi herhangi bir PTT şubesine başvuru yaparak temin edebilirsiniz. Başvurduğunuz PTT şubesinde, e-Devlet şifresi alım işlemleri için, sizden 2 TL ücret ve bir takım kişisel bilgileriniz talep edilecektir ve bunların ardından şifrenizi almış olursunuz. e-Devlet şifrenizi temin ettikten sonra, kamu kuruluşları ile ilgili işlerinizi, e-devlet sistemine giriş yaparak ve burada T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi kullanarak yapabilirsiniz.

Eğer, mobil imza yöntemi ile e-devlet sistemi üzerinden işlem yapmayı tercih ettiyseniz, yapmanız gerekenler şöyledir;

2) Mobil imza

Mobil imza, e-devlet tarafından herhangi bir ücret talep edilmeden, vatandaşlara sunulmaktadır. Fakat mobil imzanın alınması aşamasında, GSM operatörleri tarafından, kullanıcılardan belirli bir miktar ücret talep edilmektedir. Mobil imza, güvenlidir ve elektronik imza görevi üstlenir. Mobil imza aynı zamanda, ıslak imza niteliğinde bir imzadır. Mobil imza ile e-devlet sistemini kullanmak için yapmanız gerekenler; T.C kimlik numaranızı, GSM numaranızı ve GSM türünüzün bilgisini sistemde bulunan ilgili bölümlere doldurmak olacaktır. Böylece e-devlet uygulamasını kullanabilirsiniz.

Bir diğer yöntem olan elektronik imzanın özellikleri ise şöyledir;

3) Elektronik imza

Islak imzaya eşdeğer olan elektronik imza, sanal ortamda bulunan belgeye aktarılması yolu ile kimlik tespitinde kullanılan bir imza çeşididir. Elektronik imza ile e-devlet uygulamasını kullanmak için sadece, T.C kimlik numaranızı kullanmanız yeterli olacaktır.

E Devlet üzerinden verilen e-hizmetler nelerdir?

1- Adalet Bakanlığı

- Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama

- Adli Sicil Kaydı Sorgulama ve Belge Doğrulama

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı

- Gelir Testi Sonucu Sorgulama

- Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama

- Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınları İstihdam Başvuru Sorgulama

3- Başbakanlık

- BİMER Yeni Başvuru

- BİMER Başvuru Sonucu Sorgulama

4- Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

- Mobil/Sabit/İnternet/Kablo TV/Uydu İşletmecilerinden Borç ve Alacak Sorgulama

- Baz İstasyonları Ölçüm Bilgileri

- IMEI - Cep Telefonu Numarası Eşleştirme

- IMEI Kaydet

- IMEI Sorgulama

- Numara Taşıma Sorgulama

5- Doğal Afet Sigortaları Kurumu

- Poliçe Sorgulama

6- Emniyet Genel Müdürlüğü

- Araç Sorgulama

- Sürücü Belgesi Ceza Puanı Sorgulama

7- Milli Eğitim Bakanlığı

- MEB Sınav Sonuç Sorgulama

- MEB Sınav Yeri Sorgulama

8- Milli Savunma Bakanlığı

- Askerlik Durum Belgesi Sorgulama

- ASAL Bedelli Askerlik Başvurusu

- ASAL Celp Dönem Tercihi

9- PTT

- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) Hesap Bilgileri Sorgulama

- Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) İhlali Geçiş Bilgileri Sorgulama

10- Sosyal Güvenlik Kurumu

- 4A Emekli Aylığı Kesintileri

- 4A Emekli Aylık Bilgisi

- 4A Emekli Ödeme Bilgileri

- 4B Borç Durumu

- 4B Emekli Aylığı Kesintileri

- 4B Aylık Bilgisi

- 4B Tescil Kaydı

- 4C Emekli Aylığı Kesintileri

- 4C Bir Aylık Maaş Tercihi

- 4C Tescil Kaydı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...