Tgrt Haber
24 Ağustos 2020 17:42 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:07

E-Kurs nedir / E-Kurs'a nasıl başvuru yapılır / DYK nedir / DYK'ye nasıl başvurulaur

E-Kurs ile ilgili bilgiler eğitim dönemi öncesi hem öğretmenler hem de öğrenciler tarafından internette araştırılıyor. Peki E-Kurs nedir, E-Kurs başvurusu nasıl yapılır, E-Kurs'a nasıl giriş yapılır? E-Kursla ilgili önemli detaylar haberimizde...

E-Kurs nedir / E-Kurs'a nasıl başvuru yapılır / DYK nedir / DYK'ye nasıl başvurulaur
E-Kurs nedir,E-Kurs&tt2;a nasıl başvurulur,DYK nedir,DYK&tt2;ye nasıl başvurulaur,,E-Kurs,,DYK,,EBA,

Öğretmenler için DYK, öğrenciler için ise E-Kurs için başvuru dönemi başladı. Peki başvurular ve sisteme giriş nasıl yapılır? İşte detaylar...

DYK BAŞVURULARI NE ZAMAN?

DYK kursu öğretmen başvuruları 21 Ağustos ve 25 Ağustos tarihleri aralığında alınıyor. 26-30 Ağustos 2020 tarihleri aralığında ise öğrenci başvuruları alınacak. Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-Kurs Modülü üzerinden gerçekleştiriliyor.

DYK KURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

DYK e kurs öğretmen başvuruları 21 Ağustos ve 25 Ağustos tarihleri aralığında alınıyor.

Başvurular, https://odsgm.meb.gov.tr/kurslar veya https://e-kurs.meb.gov.tr internet adresinden e-Kurs Modülü üzerinden gerçekleştirilir. Kurs başvurularını zamanında yapma sorumluluğu öğretmenlere aittir.

DYK KURSLARINDA KİMLER GÖREV ALIR?

Kurslarda görev alacak öğretmenler, başvuruda bulunan öğretmenler arasından veli ve öğrencilerin tercihleri de dikkate alınarak görevlendirilir. Kurslarda, belirtilen nitelikleri taşımaları kaydıyla diğer okullarda görevli öğretmenlerden görevlendirme yapılabilir.

KİMLER DYK BAŞVURUSUNDA BULUNABİLİR?

Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No'lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.

DYK TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, iş takviminde belirtilen başvuru süresi içinde kadrolarının veya MEBBİS'te görevlendirme kayıtlarının bulunduğu ilçe sınırlarında bulunan kurumlardan birisini tercih edebilir. Tercihleri dışında da görev almak isteyen öğretmenler e-Kurs Modülü üzerinden ilçedeki öğretmen ihtiyacı bulunan herhangi bir kurs merkezinde görev alma talebinde bulunur.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLER DYK'YE BAŞVURABİLİR Mİ?

Kurslarda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No'lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden e-Kurs Modülü üzerinden kurs başvurusunda bulunabilirler.

DYK İŞ TAKVİMİ

1- 18-20 Ağustos 2020 tarihleri arasında, kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması.

2- 21-25 Ağustos 2020 tarihleri arasında, öğretmen başvurularının alınması ve ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması.

3- 26-30 Ağustos 2020 tarihleri arasında, öğrenci başvurularının alınması.

4- 31 Ağustos 2020 tarihinde, kurs sınıflarının oluşturulması ve derslerin başlaması.

5- 6 Haziran 2021 tarihinde, kursların tamamlanması.

E-KURS GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E-Kurs öğrenci girişi nasıl yapılır? Şeklindeki sorular öğrenci ve veliler tarafından merak konusu oldu. MEB başvuruları bugün sona eren destekleme ve yetiştirme kurslarını e-kurs sistemi üzerinden gerçekleştirecek.

E-Kurs girişi, https://e-kurs.meb.gov.tr/Login.aspx adresi üzerinden yapılıyor. Yukarıda bulunan öğrenci girişi butonuna tıklayarak;

- E-okul öğrenci girişi
- Açık Lise Öğrenci Girşii
- Mezun Öğrenci Girişi

şeklindeki üç seçenek bulunuyor.

Öğrenim durumunuza göre tıklayarak, Güvenlik Kodunu, TC. Kimlik Numaranızı, Öğrenci numaranızı ve Nüfus Cüzdanı SeriNo veya Cilt No bilgilerinizi girerek giriş yapabileceksiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...