Tgrt Haber
17 Ocak 2017 00:04 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:50

e Okul giriş 2017 dönem takdir teşekkür hesaplama karne notları öğrenme e Okul VBS

15 tatile sayılı günler kala öğrenciler ve veliler özellikle 2.yazılı sınav notları, 3. yazılı sınav notları ve karne notlarını merak ediyor. Peki e-okul sistemine nasıl girilir? Sınav sonuçları açıklandı mı? Takdir ve teşekkür hesaplama. İşte detaylar

e Okul giriş 2017 dönem takdir teşekkür hesaplama karne notları öğrenme e Okul VBS
e okul giriş, e okul vbs, e okul takdir teşekkür hesaplama, e okul giriş sistemi, e okul vbs giriş,

e-Okul sınav sonuçları nasıl öğrenilir? 2016 - 2017 eğitim öğretim yılı içinde yapılan 2.yazılı sınav sonuçları ve 3. yazılı sınav sonuçları açıklandı. Taktir veya teşekkür belgesi almak isteyen öğrenciler e-Okul üzerinden notlarını öğrenme telaşı içine girdi. Peki e-okul sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte giriş ekranı ve tüm detayları

E-OKUL SINAV SONUÇLARI ÖĞRENME EKRANI - TIKLA

Veliler ve öğrenciler, öğrenci TC kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile e-okul.meb.gov.tr adresinden öğrencinin e-okul sayfasına giriş yapabilir ve sınav sonuçlarını kontrol edebilirler.

e-Okul sisteminin içinde neler var?

Devamsızlık Bilgileri
Haftalık Ders Programı
Not Bilgisi
Sınav Tarihleri
Pansiyon Bilgileri
Tercih sonuçları

15 TATİL NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklama ile 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı, 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlamıştı. 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek olan eğitim yılının birinci kanaat dönemi 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Sömestr yarı yıl tatili 23 Ocak 2017 - 3 Şubat 2017 tarihleri arasında yapılacak.

TAKTİR  VE TEŞEKKÜR BELGESİ HESAPLAMA

Öğrencilerin merak ettiği takdir ve teşekkür hesaplamaları için öncelikle aldığı derslerin notlarını öğrenmesi gerekmektedir. e-okul.meb.gov.tr ekranlarına eriştikten sonra TC Kimlik numarası ve okul numarasıyla sisteme giriş yaptıktan sonra sınav sonuçlarınızı kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Karne notu nasıl hesaplanır?

Karne notunu hesaplamak için öncelikle 1.yazılı ve 2.yazılı sınavın ortalamasını almanız gerekmektedir. Bunun için ilk sınavınız ile ikinci sınavınızı toplayıp iki bölmeniz gerekecektir. Çıkan sonuç ise o dersin ortalaması olacaktır. Bu şekilde tüm ders not ortalamasını bulduktan sonra hepsini toplayın ve o dönem kaç ders aldıysanız onunla bölün. Buradan elde edilecek sonuç ise sizin karne notunuz olacaktır.

ORTALAMA KAÇ OLUNCA TAKTİR VEYE TEŞEKKÜR ALINIYOR?

Derslerdeki ortalama başarı puanı 80 ile 85 puan arasında olan öğrencinin Teşekkür Belgesi alması uygun görülür. Öğrencinin dersteki ortalama başarı puanı 85’ten fazla olduğunda ise Takdir Belgesi almaya hak kazanacaktır. Bu puanlardan düşük bir puana sahip olan öğrenci ya da ön şartlar olarak yukarıda sıralanan maddelerden birisine sahip olan öğrenci ise iki belgeden hiçbirini alamayacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...