Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Ekim 2016 16:57 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 11:59

E okul, giriş VBS 2016 / E Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi

E okul, e okul giriş, e okul veli VBS 2016, E Okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi hakkında her şey, E-okul Veli Bilgilendirme, Yönetim Bilgi Sistemi giriş yapmak oldukça kolay ve pratiktir. E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemi erişebilmek isteyen tüm veliler ve öğrencilerin ihtiyacı olan öğrencinin T.V kimlik numarası ve okul numarasıdır. bu bilgiler i girdikten sonra E-okul Veli Bilgilendirme, Yönetim Bilgi Sistemine girişinizi sağlayabilirsiniz...

E okul, giriş VBS 2016 / E Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi
e okul,e okul veli,e okul giriş,e okul veli bilgilendirme sistemi,e okul öğrenci,e okul veli bilgilendirme,e okl vbs,e okul mobil,e okul VBS

E okul, e okul giriş, e okul veli VBS 2016, E-okul veli bilgilendirme sistemi ve yönetim bilgi sistemi hakkında bilinmeyenler... Eğitim alanında yapılan bir çok değişikliğin amacı öğrencilerin daha çağdaş bir eğitim seviyesine ulaştırmaktır. Eğitim sisteminde yapılan bu değişiklikler sadece müfredatlarda etkili olmamıştır. Aynı zamanda bu değişiklikler öğrencilerin eğitim sistemine kolayca erişebilmesini ve velilerinde bunlardan haberdar olabilmesi yönünde olmuştur. Önceden velisi bulunduğunuz öğrenci hakkında bilgi edinebilmek devamsızlık durumunu gözden geçirmek ve okula dair tüm not bilgilerini öğrenebilmek amaçlı eğitim gördüğü okula gitmek durumundaydı. Ancak öğretmenlerin veliler ile bire bir ilgilenmeleri ve kalabalık sınıfların olması sebebi ile bu görüşme pek sağlıklı olmamaktaydı.

Verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.
 
Ancak E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemi sayesinde bu görüşmeler son bulmuştur. Artık veliler öğrencisini takip edebilmek için eğitim gördüğü okullara gitmek durumunda değiller. Artık bire bir görüşmeleri bırakan veliler artık E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemi sayesinde öğrencilere ait bilgilere sadece bir kaç tık ile erişebilmeleri mümkün hale geldi. Sadece velilerin değil aynı zamanda öğretmenlerin ve öğrencilerin de sık sık kullandığı E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemi ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Öğretmenlerin E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemine girdiği bilgilere artık öğrenciler ve veliler veli bilgilendirme kısmına tıklayarak e-okul sistemi üzerinden öğrenciye ait notları ve geçmiş döneme ait notlara da erişebileceklerdir. Bu sistem sadece not bilgilerini paylaşma sistemi değildir aynı zamanda öğrencinin geçmiş dönemlerde aldığı belgelere kronolojik bir sırayla inceleyebilirsiniz. Aynı zamandan öğrencilerin devamsızlık durumunu da buradan takip ederek öğrenciye dair bilgi edinebilirsiniz. Sizlere verilen bu bilgileri aynı zamanda detaylı bir şekilde de inceleyebilirsiniz. Örneğin devamsızlık bilgileri izinli izinsiz olarak ayrılarak devamsızlık gün ve ders saatleri ile sisteme geçmektedir.  Ayrıca okul yönetiminin paylaştığı okul ile ilgili duyuruları da buradan takip edebilirsiniz. E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemine giriş yapabilmek için sizlerden ayrıca bir şifre istenmeyecektir. Bu sistem internet bağlantısının olduğu her akıllı cep telefonundan ya da bilgisayardan erişim sağlayabilmeniz mümkündür. E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemi kendi uygulamasını da çıkartarak giriş sürenizi minimuma indirmeyi başarmıştır. Akıllı cep telefonların uygulama mağazalarından E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemi uygulamasını indirebilir bu şekilde sisteme daha hızlı erişerek vakit kaybı yaşamanızı önlemiş olacaksınız. E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemine giriş yapmak istiyorsanız resmi E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemi web sayfasına girin.  Daha sonra karşınıza açılacak olan sayfada sizlerden öğrenciye ait T.C kimlik numarası okul numarası istenmektedir. Bu bilgileri uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde yazmanız oldukça önemlidir. Bu bilgileri girdikten sonra giriş butonuna tıklayın ve E-okul Veli Bilgilendirme -Yönetim Bilgi Sistemi ne girişinizi sağlayın.

E-OKUL KARNE NOTU HESAPLAMA 

E Okul devamsızlık sorgulama yapmak için haberimizde bulunan linki tıklayarak ya da e okul resmi internet sitesi olan https://e-okul.meb.gov.tr/ adresine giriş yaptıktan sonra karşınıza gelen ekran üzerinden T.C. kimlik numarası ve öğrenci okul numarası ile veli bilgilendirme sistemine  giriş yaparak öğrenebilirsiniz.E okul takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? E-Okul veli bilgilendirme sistemi ve öğrenci girişi için tıklayın. E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden karne notu seçeneğine tıklayın.

E-OKUL ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyereke-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,üzerinden diploma notu ile velisi olduğunuz öğrencinizin mezun olma durumunda aldığı diploma notunun bilgisine erişebilirsiniz.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ HİZMETLERİ DETAYLI AÇIKLAMA

Ders Programları: E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde bulunan ders programları bölüm sayesinde velisi olduğunuz öğrencinizin okulda bulunmakta zorunlu olduğu saatleri öğrenebilir dışarıda olduğu sürelerin kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Devamsızlık Bilgileri: Veli izni ya da izin siz devamsızlık gibi bilginiz dahilinde ya da bilginiz dışında olan dönem içi tüm devamsızlıkların günleri saatleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
Not Bilgisi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki not bilgisi bölümü üzerinden velisi olduğunuz öğrencinizin hangi derslerden sınava girdiğini, hangi notları aldığı gibi ders durumu ile ilgili bilgileri öğrenebilir, kontrolleri sağlayabilirsiniz.

Proje Ödevi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki proje ödevi bölümü ile öğrencinizin proje ödevi olup olmadığını varsa ödevin ne olduğu ya da yapılıp yapılmadığı gibi öğrencinizin ödevleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Kayıt Alınması ve Silinmesi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki kayıt alınması ve silinmesi bölümü üzerindeki velisi olduğunuz öğrencinizin kaydının değişimi ya da silinmesi gibi durumlar hakkında detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.

Nakil Bilgisi: E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki nakil bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm ile velisi olduğunuz öğrencinizin nakil durumu ile ilgili bilgilerin takibini gerçekleştirebilirsiniz.

Karne Notu: E-Okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinizin TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yaparak sistemde bulunan karne notu bölümüne erişebilirsiniz. Bu bölümde öğrencinin bir yıl içerisindeki karne notu ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.

Diploma Notu: E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden diploma notu ile velisi olduğunuz öğrencinizin mezun olma durumunda aldığı diploma notunun bilgisine erişebilirsiniz.

E-Okul Tasarımı Yenilendi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi ve e-okul yönetim bilgi sistemi tasarımı değişti. Daha önce e-okul sisteminde yaşanan sorunlar artık daha az yaşanacak. Sisteme daha önce farklı tarayıcılardan girmek imkansızdı. Ancak yeni tasarımda bu sorun aşılmış. Peki e-okul sisteminde neler değişti?

 -Artık farklı tarayıcılardan sisteme sorunsuzca giriş yapabilirsiniz
– Tasarım gözü yormayan ve sade bir hale getirildi.
– Eski tasarımda yer alan büyük boyutlu ve geç yüklenen grafik dosyaları yerini daha hızlı olanlarına bıraktı.
– E-okul mobil girişi daha önce sorunlu idi, ancak şu an tam manasıyla sisteme mobil uygulamalardan tam anlamıyla girmek mümkün
– E-okul IOS ve Android uygulamaları geliştirildi.
– Artık e-okul giriş sayfasında , sizi ilgilendiren haber ve duyuruları da görebileceksiniz.
– Tüm tarayıcı sorunları giderilmiş, mobil erişim tam anlamıyla sağlanmıştır.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sisteminde Karşılaşılan Bazı Sorunlar

E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. E-Okul sistemine öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde öğrenciye ait bilgilerin yanlış girilmesi büyük sıkıntılara yol açabilmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde Milli Eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığının göstermiş olduğu genelgelere uyulması gerekmektedir. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sistemi, bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...