Tgrt Haber
13 Ocak 2016 12:26 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:07

E okul, giriş VBS öğrenci - E okul veli, bilgilendirme sistemi (2016)

E okul, veli bilgilendirme sistemi, velilerin ve öğrencilerin, e okul veli, e okul giriş, e okul vbs, e okul veli bilgilendirme, okuldaki öğrenci başarı durumuna ilişkin olarak en güncel ve en ayrıntılı eğitim verilerini internet hız ve kolaylığında takip edebilmelerine yardımcı oluyor. E okul nakil, e okul mobil, e okul vbs, online, takdir, teşekkür, e okul karne, notlarını rahatlıkla öğrenilebilir. E Okul veli bilgilendirme, E-OKUL 2016, VBS sistemine nasıl girebiliriz. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

E okul, giriş VBS öğrenci - E okul veli, bilgilendirme sistemi (2016)
e okul,e okul veli,e okul giriş,e okul vbs,e okul öğrenci,e okul takdir,e okul teşekkür,e okul karne,e okul ders notu,e okul nakil,e okul mobil,MEB,VBS,E-OKUL,2016

E okul, veli bilgilendirme sistemi, 2016 E okul öğrenci Girişi nasıl yapılır. E okul veli, bilgilendirme sistemi, velilerin ve öğrencilerin, e okul öğrenci, e okul giriş, e okul veli bilgilendirme, E Okul nedir ve nasıl çalışır. E okul veli, bilgilendirme sistemi, E-OKUL 2016, e okul veli, e okul giriş, e okul nakil, e okul vbs, e okul takdir, e okul teşekkür, e okul mobil, bunun gibi işlemlerinizi online olarak rahatlıkla yapabilirsiniz. Artık notlar sisteme girilmeye başlandı. E okul, veli bilgilendirme sistemi velilerin ve öğrencilerin, e okul veli ve öğrenci bilgisi, okuldaki öğrenci başarı durumuna ilişkin olarak en güncel ve en ayrıntılı eğitim verilerini internet hız ve kolaylığında takip edebilmelerine yardımcı oluyor.

E-OKUL NEDİR, NASIL ÇALIŞIR, E-OKUL SİSTEMİ GİRİŞİ NASIL YAPILIR?

E OKUL NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Üstteki resime ya da linke tıkladıktan sonra açılan sayfada resimde de görüldüğü gibi “Güvenlik Kodu (Resimdeki Rakamlar), T.C Kimlik Numaranız ve Okul Numaranızı” girdikten sonra “Tamam” deyin. Tamama bastıktan sonra aşağıdaki resimdeki gibi bir ekran açılacak. Bu ekranda sizden üç soruya cevap vermeniz istenir. Bu üç sorunun cevabını girdikten sonra, altta sıralanmış olan resimlerden size ait olanı işaretleyerek “Tamam” deyin. E-okul not bilgileri sayfanız açılmış olacaktır. Eğer aşağıdaki resimde yer alan sorulardan bir ya da birkaçını bilmiyorsanız. Çıkış yapıp tekrar girerseniz sorular değişecektir. Genel olarak “doğum yeri, nüfusa kayıtlı olduğu yer,cilt no, aile sıra no,doğduğu ay vb.” tarzda nüfus cüzdanında yer alan sorular soruluyor. Burdaki amaç başkalarının sizin e-okul sayfanıza girmelerini engellemek. Bu sebeple güvenlik aşamaları arttırılmış.
Eğitim alanında kullanıma sunulmuş olan e okul sistemi üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavların sonuçlarının değerlendirilmesi mümkündür. 

Eski dönemlerde mevcut olmayan bu yenilik sayesinde öğrenci ve veliler daha gelişmiş bir altyapıya sahip olan e okul üzerinden herhangi bir sorun yaşamadan kolayca bilgi alabilmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sonuçları, sınavların sonuçları açıklandıktan sonra e okul üzerinden de öğrenilebilir durumdadır. Sağlanan bu yenilik ile birlikte her sınav için ayrı bir sorgulama sayfası aramaya gerek kalmadan sadece e okul girişi ile birlikte tüm sınav notlarına ulaşmak mümkündür. Bu açıdan sizler de bundan sonraki dönem içerisinde öğrencilerin girdiği Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarında alınan sonuçlar için online okul sistemini kullanabilirsiniz. 
 
Okul portalı sadece MEB sınav sonuçlarının öğrenebileceği bir portal değil öğrencilerin eğitim hayatındaki tüm detayları aktarmayı başaran özel bir sistemdir. Bu açıdan e okul işlemleri oldukça gelişmiştir. Öğrencilerin gördüğü tüm derslerdeki başarı durumunu detaylı olarak inceleyebileceğiniz sistem üzerinden aynı zamanda öğrencilerin devamsızlık durumunu da görebilmeniz mümkündür. Tüm bu hizmetlere erişim sağlanması ise sadece giriş ile mümkün olmaktadır. Bu açıdan e okul resmi internet sayfasına giriş yaptıktan sonra sayfanın üst kısmında bulunan öğrenci girişi bölümünün kullanılması yeterli olacak ve öğrenci ile ilgili tüm detaylar giriş sonrasında ekranda yer alacaktır. 
 
Online olarak yapılacak olan işlemler sayesinde gerçekleştirilebilecek işlemler; devamsızlık sorgulama, not sorgulama, öğrenci davranış notu sorgulama gibi işlemlerdir. 

E okul üzerinden öğrencinin önceki dönemlerine ait notları da kayıt olarak tutulduğu için sadece mevcut eğitim dönemi için değil önceki dönem içinde sistem üzerinden bilgi sağlanması mümkündür. Üstelik okul portalı için geliştirilen bir yenilik cep telefonları üzerinden e okula giriş yapılabilmesidir. Bu açıdan akıllı cihazlar kullanılarak uygulamalar sayesinde eğitim portalına erişim sağlanması, kolayca internet üzerinden belirtilen bilgilerin öğrenilmesi mümkündür. 

Türkiye’de öğrencilerin eğitim yaşamlarında velilere düşen görevin daha etkin biçimde oluşturulabilmesi amacı ile Milli Eğitim Bakanlığı sanal eğitim projesi E-Okul sistemini, Türkiye’deki eğitim sisteminin en temel yapıtaşlarından birisi haline getirdi.

Her zaman öğretmen ve okul idarecileri tarafından hem öğrencilerin hem de okulun en yeni ve en güncel bilgilerinin girişlerini düzenli olarak sanal eğitim projesi E-Okul sistemine yapılmasını sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı velilerin, her zaman internet üzerinden en güncel eğitim verilerine ulaşabilmelerine yardımcı oluyor. Günümüzde internetin bulunduğu her yerden Milli Eğitim Bakanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan E-Okul sisteminin ikinci aşaması olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi giriş sayfasına ulaşarak, öğrencilerin okuldaki son durumuna ilişkin ayrıntılı ve güncel bilgiler alınabiliyor. Böylelikle velilerin günümüzde okula gitmek zorunda kalmadan son derece pratik bir şekilde çocuklarının okuldaki durumları ile ilgili olarak merak ettikleri ve öğrenmeleri gereken tüm güncel eğitim verilerini internet kolaylığında örenebilmeleri sağlanabiliyor. Bu sebeple de günümüzde veliler tarafından da dijital platform üzerinde yer alan bu Milli Eğitim Bakanlığı E-Okul sistemi son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Bu sebeple de günümüz modern Türkiye’sinin eğitim sistemi içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından E-Okul sistemine aktif şekilde yer veriliyor.

Öğretmen ve okul idarecileri dijital platform üzerinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-okul.meb.gov.tr adresinden E-Okul sisteminin bilgi girişi bölümüne erişim sağlayabiliyor. Bu web portalında E-Okul yönetim bilgi sistemi giriş işlemleri için öğretmenler e-okul.meb.gov.tr adresinde yer alan yönetim bilgi sistemi giriş bölümünde bakanlığın görev sürelerinin başlangıcında kendilerine vermiş olduğu kullanıcı adı ve kullanıcı şifre bilgisi ile giriş yapabiliyor. Daha sonra pratik ara yüz içerisinde son derece kolay bir şekilde öğrencilerin verilerinin girişini yapabiliyor.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi içerisinde veliler, not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, haftalık ders programı, alınan dersler, derslere giren öğretmen bilgileri, sınav sonuçları, sınav tarihleri, sözlü notları, şube ortalaması ve başarı belgeleri gibi en güncel eğitim verilerini içeren bilgilere kolay bir şekilde erişim sağlayabiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet üzerinde yer alan veli bilgilendirme sistemine son derece pratik bir şekilde erişim sağlayabilen veliler çocukların notlarından, devamsızlık durumlarına kadar en güncel eğitim verilerini öğrenebilme fırsatına sahip olabiliyor. Veliler, dijital platform üzerinde yer alan e-okul.meb.gov.tr/ adresinden sisteme erişim sağlayabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...