Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
14 May 2016 14:24 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

E Okul, mobil VBS giriş, e Okul veli bilgilendirme sistemi (E OKUL)

E Okul, e okul giriş, e okul mobil VBS, e Okul veli bilgilendirme sistemi, e okul öğrenci sınav sonuçları. E okul giriş, e okul veli, E okul yönetim ve e okul veli bilgilendirme sistemi öğrenci ve velilerin işlerini oldukça kolaylaştırmış durumda. E okul yönetim bilgi sistemi ve ve bilgilendirme sistemleri hakkında detaylı bilgi edinmek için haberimizi inceleyin..

E Okul, mobil VBS giriş, e Okul veli bilgilendirme sistemi (E OKUL)
e oukl,e okul veli,e okul giriş,e okul mobil,e okul vbs,e okul karne notları,e okul kayıt,e okul lise giriş,e okul not değiştirme,e okul kontenjan,Öğrenci sınav sonuçları,e okul öğrenci e okul karne,e Okul veli bilgilendirme sistemi,eokul

E Okul, e okul giriş, e okul mobil VBS, e Okul veli bilgilendirme sistemi, e okul öğrenci sınav sonuçları. Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte birçok kişilere birçok işlem kolaylığı sağlanmıştır. E okul giriş, e okul veli, Kişiler birçok işlemi internet üzerinden yapabilmektedir. İnternet üzerinden yapılan işlemlerde kişilere sağlanan kolaylıklar saymak ile bitmiyor. Kişiler bu sayede zamandan tasarruf ediyorlar, yapmak istedikleri işlem için başka işlerini aksatmak durumunda kalmıyorlar ve işlemlerini basit bir şekilde gerçekleştiriyorlar. Durum bu şekilde olunca Milli Eğitim Bakanlığı'da öğrencilere, öğretmenlere ve velilere kolaylık sağlamak amacı ile E-Okul sistemini geliştirdi..
 


E-Okul Nedir?
E-Okul, okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bu uygulama ülkemizde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında gerçekleştirilmiştir. E-Okul uygulaması bir öğrencinin okula kaydının yapıldığı ilk günden, okuldan mezun olduğu son güne kadar olan bilgileri kapsar. E-Okul resmi ve özel fark etmeksizin tüm ana okul, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarını içermektedir.
E-Okul uygulaması iki bölümden oluşmaktadır. Birincisi velileri ve öğrencileri ilgilendiren E-Okul veli bilgilendirme sistemidir. İkincisi ise okul yöneticilerini ve öğretmenleri ilgilendiren E-Okul yönetim bilgi sistemidir.
E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ
E-Okul yönetim bilgi sistemi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya koyulmuştur. Bu sistemi idareciler ve öğretmenler kullanabilmektedir. Öğretmenler ve idareciler öğrenci hakkındaki bilgileri bu uygulamaya girerek velileri bilgilendirirler. Öğrenci hakkındaki bilgiler genel olarak öğrencinin notları ve devamsızlık durumudur. Ancak bu uygulamada idarecilerin ve öğretmenlerin dikkat etmeleri gereken hususlar vardır. Bu hususlar şunlardır:
•    İdareciler tarafından E-Okul sistemine girilen öğrenci listelerinin doğru ve eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekmesidir. Çünkü öğrenci listeleri eksik girilir ise ve bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmez ise öğrencinin sisteme eklenme şansı olmayacaktır.
•    Bahsettiğimiz üzere öğrenci listelerindeki ihmalden dolayı öğrenci listesinde ismi olmayan öğrencinin notları sisteme girilemez.
•    Eğer E-Okul sistemine bir öğrencinin sınıfı yanlış girilmiş ise ve not giriş işlemleri başlamadan bu hata düzeltilmez ise öğrenci notları girilemediğinden dolayı karne alamayacaktır.
•    E-Okul sisteminin düzenli olarak çalışabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu genelgelere uygun işlem yapılması gerekmektedir.
•    E-Okul sistemine idareciler ve öğretmenler tarafından girilmesi gereken bilgilerin zamanında girilmesi de çok önemlidir. Çünkü devamsızlık gibi bilgilerin zamanında girilmemesi öğrencileri ve velileri yanıltabilir.
•    E-Okul veli bilgilendirme sisteminin düzenli olarak çalışabilmesi için E-Okul yönetim bilgi sistemine girilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması gerekmektedir. Aksi takdirde öğrenciler ve veliler mağdur duruma düşerler.
E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi’ne Nasıl Giriş Yapılır?
E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yapmak oldukça basittir. E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmek için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerekli sayfasına giriş yapmalısınız. Ardından açılan sayfada giriş kodunu girerek işleminizi yapınız. Giriş işleminizi tamamladıktan sonra kullanıcı adınızı giriniz. Daha sonra şifrenizi giriniz ve E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş işleminizi tamamlamış olunuz. Giriş yaptıktan sonra ise E-Okul yönetim bilgi sistemine öğrencilerin not bilgileri, devamsızlık bilgileri gibi bilgileri girilebilir.
E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ
E-okul veli bilgilendirme sistemi E-Okul sisteminin bir koludur. E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde veliler ve öğrenciler bilgi edinirler. Veliler, velisi bulundukları öğrenci hakkındaki bilgileri (devamsızlık, not bilgisi vb. ) E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde edinirler. Bu sayede anne babalar çocuklarının hangi dersten başarılı olup olmadıklarını öğrenirler ve çocuklarını buna göre yönlendirirler. E-Okul veli bilgilendirme sistemi özellikle çalışan ailelerin yüzünü güldüren bir sistemdir. Çalışan anne ve babalar işleri dolayısı ile çocuklarının okullarına gidip dersleri ile çok ilgilenemezler. Bu durumda E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde çocuklarının derslerinden haberdar olabilirler. Ayrıca E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayesinde okula gitmeyip ailesine okula gidiyorum diye yalan söyleyen öğrenciler de artık bu yalanı söyleyemezler. Çünkü aileler E-Okul veli bilgilendirme sistemi ile öğrencilerin okula gidip gitmediklerini, hangi gün okulda olmadıklarını rahat bir şekilde öğrenebilirler. Velilerin ve öğrencilerin bu bilgileri edinebilmeleri için neler yapmaları gerektiğini de ayrıntılı bir şekilde anlatacağız. Ancak tabiki her internet uygulamasında olduğu gibi E-Okul veli bilgilendirme sisteminde de giriş yapabilmek için bazı bilgileri bilmek ve o bilgilerin gerekli yerlere girilmesi gerekir.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Nasıl Giriş Yapılır?
•    Öğrencilerin ya da velilerin E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmeleri için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfasına giriş yapmaları gerekmektedir.
•    Sayfaya giriş yaptıktan sonra veli bilgilendirme sistemi giriş sayfası karşınıza çıkacaktır.
•    Açılan sayfada ilk olarak bilgi edinilmek istenen öğrencinin T.C. kimlik numarası girilmelidir.
•    Ardından öğrencinin okul numarası gerekli kutucuğa girilmelidir.
•    Daha sonra ise kutucuğun yan tarafında görmüş olduğunuz rakamları, resimdeki rakamlar yazan kutucuğa giriniz. Eğer rakamları tam olarak okuyamadıysanız ya da tam olarak göremediyseniz yenileme imkanınız da vardır. Kutucuğun kenarındaki çöp adam işaretine tıklayarak resimlerde görmüş olduğunuz rakamları değiştirebilirsiniz.
•    Bu işlemleri doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra giriş butonuna tıklayarak E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş işleminizi başarı ile tamamlamış olacaksınız.
E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi İçeriği
E-okul veli bilgilendirme sistemi, E-Okul öğrenci bilgilerinden oluşmaktadır. E-Okul öğrenci bilgileri de kendi içerisinde 14 başlıktan oluşmaktadır. Bu başlıklar şunlardır :
1.    E-okul Duyurular : E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşınıza çıkan ilk bölümdür. Bu bölümde okul ile ilgili önemli duyuruların öğrencilere ulaştırılması amaçlanır.
2.    E-okul Haftalık Ders Programı : E-okul haftalık ders programı bölümü sayesinde öğrencinin haftanın hangi günleri hangi saatlerde dersinin olduğu ya da hangi günler hangi saatlerde dersinin boş olduğunu öğrenebilirsiniz.
3.    E-okul Not Bilgisi : E-okul not bilgisi bölümü ile veliler öğrencilerin derslerden almış oldukları notları öğrenebilirler. Öğrenci hangi dersten hangi notu aldı, girmiş olduğu sınavlardan hangisi açıklandı bunları öğrenebilir. Öğrenci ya da velisi performans ödevlerinden hangi puanları aldığı ve uygulama ödevlerinden almış olduğu notları öğrenebilir.
4.    E-okul Devamsızlık Bilgisi : Öğrencinin hangi günler ne zaman okula gidip gitmediğini öğrenmeyi sağlar. Ailelerin çocuklarını merak ettiklerinden dolayı, onların derse gidip gitmediklerini takip etmek için en çok yararlandıkları seçeneklerden bir tanesidir.
5.    E-okul Sınav Tarihleri : Öğrencilerin hangi gün hangi dersten sınava gireceklerini gösterir. Bu sayede öğrenciler sınavlarının ne zaman olacağını öğrenip buna göre çalışmalarını ayarlayabilirler.
6.    E-okul Aldığı Belgeler : E-okul aldığı belgeler sayesinde veliler öğrencilerin hangi dönem hangi belgeleri aldığını öğrenebilirler. Bu uygulama sayesinde sahte takdir belgesi ve teşekkür belgesi yapımı da engellenmiş olur.
7.    E-okul Ortalama Yükseltme Puanları : Bu uygulama sayesinde veliler öğrencilerin ortalama yükseltme sınavından kaç puan aldıklarını öğrenebilirler.
8.    E-okul Yıl Sonu Notları : Öğrencilerin yıl boyunca almış oldukları notların ortalamalarını gösterir.
9.    E-okul Meslek Lisesi Alana Geçiş Sonuçları : Meslek lisesinde okuyan öğrencilerin 1. Sınıfı tamamladıktan sonra uzmanlık alanlarının belirlenip seçildiği bilgileri içeren bölümdür.
10.    E-okul Teknik Lise Geçiş Sonuçları : Teknik lisede okuyan öğrencilerin geçiş ve başvuru sonuçlarının yer aldığı bölümdür.
11.    E-okul Nakil Durumu : Öğrencinin okullar arasında yapmış olduğu nakil işlemleri belirten bölümdür.
12.    E-okul E-Karne : Öğrencilerin yıl sonunda okuldan almış oldukları kağıt şeklindeki karnelerin bilgisayar üzerinden de görülebilmesi için yapılmış olan sistematik karnedir.
13.    E-okul Sınav Bilgileri : E-okul sınav bilgileri bölümü sayesinde öğrencinin okumuş olduğu yıllar boyunca almış olduğu notları görmek mümkündür.
14.    E-okul Seçmeli Ders Bilgileri : Öğrencinin kendisi karar vererek seçecek olduğu seçmeli dersleri seçmesini sağlayan bölümdür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...