Tgrt Haber
04 Temmuz 2019 11:13 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

E Okul vbs giriş, LGS 2019 tercih ekranı, MEB E Okul 2019 Tercih işlemleri devam ediyor

E okul vbs sistemi, E okul vbs sistemine giriş nasıl oluyor? Lgs tercihleri nasıl yapılıyor? LGS tercihleri hız kesmeden devam ediyorken bakalım tercihler nasıl yapılacak? Tüm öğrenci ve velilerin aklında ' LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılacak?' sorusu kafaları kurcalarken tüm soruların yanıtlarını bulmak artık çok kolay. MEB Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercih robotu aktifleştirildi. E Okul sistemine yapılacak olan girişin ardından gerçekleşecek. Peki e okul vbs sistemine nasıl giriş yapılıyor. Tercih robotuna nasıl giriş yapılıyor. İşte tüm adımlarıyla tercih dönemine dair herşeyi haberimizde derledik.

E Okul vbs giriş, LGS 2019 tercih ekranı, MEB E Okul 2019 Tercih işlemleri devam ediyor
e okul,e okul vbs,veli bilgilendirme sistemi,e okul veli,lgs,lgs tercih,lgs tercih robotu,e okul veli bilgilendirme sistemi 2019,eokul,e okul lgs tercih,LGS

E okul vbs sistemi, E okul vbs sistemine giriş nasıl oluyor? Lgs tercihleri nasıl yapılıyor? LGS tercihleri hız kesmeden devam ediyorken bakalım tercihler nasıl yapılacak? Tüm öğrenci ve velilerin aklında ' LGS tercihleri nasıl ve nereden yapılacak?' sorusu kafaları kurcalarken tüm soruların yanıtlarını bulmak artık çok kolay. MEB Liselere Geçiş Sınavı (LGS) tercih robotu aktifleştirildi. E Okul sistemine yapılacak olan girişin ardından gerçekleşecek. Peki e okul vbs sistemine nasıl giriş yapılıyor. Tercih robotuna nasıl giriş yapılıyor. İşte tüm adımlarıyla tercih dönemine dair herşeyi haberimizde derledik. E OKUL GİRİŞ SAYFASI! LGS TERCİHLERİ 2019

E Okul VBS sistemine giriş yapmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan "https://eokul.meb.gov.tr/" adresine giriş yapmak ve sağ tarafta "Veli Bilgilendirme Sistemi" başlığı altındaki istenen bilgileri doldurmak gerekmektedir. Bu aşamada T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası ve güvenlik kodu istenmektedir. Bu bilgiler doğru girilirse ikinci aşamaya geçilir

DEVAMSIZLIK BİLGİSİ İÇİN TIKLAYINIZ

E OKUL VBS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

İkinci aşamada da öğrencinin kimlik bilgileri ve okul bilgileri sorulmaktadır. Öğrencinin nüfusa kayıtlı olduğu il/ilçe bilgisi, öğrencinin doğum tarihi, öğrencinin okuduğu şube ve öğrenci fotoğrafı istenmektedir. Bu bilgiler de doğru girildiği takdirde sistem açılır.

Açılan ekranda sol menüde Devamsızlık Bilgisi, Not Bilgisi, Haftalık Ders Programı, Sınav Tarihleri, Aldığı Belgeler, Okuduğu Kitaplar, Davranış Notları, Diploma Puanı, Yıl Sonu Notları ve Nakil Durumu gibi seçenekler yer almaktadır.

LGS TERCİHLERİ NEREDEN, NASIL YAPILACAK?

2019 E OKUL LGS TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

2019 yılı ortaöğretim kurumları kontenjan tabloları ile tercihlerde rehberlik etmek üzere illere göre yüzdelik dilimlerdeki öğrenci sayıları da paylaşıldı. Öğrenciler kendi yüzdelik dilimlerini okulların geçen yıl oluşan taban ve tavan yüzdelik dilimleri ile karşılaştırarak tercih edecekleri okullar hakkında fikir edinebilecek.
Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke genelinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek.

 

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

 

Tercihlerinizde sınavla öğrenci alacak,

– Fen Liseleri

– Sosyal Bilimler Liseleri

– Anadolu Liseleri

– Anadolu İmam Hatip Liseleri

– Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden il ve ilçe sınırlaması olmaksızın yüzdelik diliminize uygunluğuna da dikkat ederek tercih listenizde en çok 5 okula yer verebilirsiniz.

Örneğin; yüzdelik diliminiz 5.67 ise tercihlerinizi %4'lük dilim ile %6'lık dilim içinden seçmeniz gerekir.

8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisinin talebi üzerine, velinin doldurup imzalayarak verdiği "Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1"e bağlı kalarak veli adına yapacaktır (12 Temmuz 2019 saat 17.00'ye kadar).
 

E OKUL SİSTEMİNDEN NELER ÖĞRENİLİR?

1- Sınav sonuçları öğrenebilir

2- Haftalık ders programını öğrenebilir

3- Devamsızlık gün sayısını öğrenebilir

4- Sınav tarihlerini öğrenebilir

5- Sorumluluk sınav tarihlerini öğrenebilir

6- Yıl sonu ortalamasını öğrenebilir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...