Tgrt Haber
18 Ağustos 2016 14:36 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:13

E okul veli bilgilendirme ile not sorgulama | E Okul'dan TEOG sınav sonuçlarını öğren

E Okul öğrenci girişi ve veli bilgilendirme sistemi ile öğrenciler notlarını sorgulama yapabilirler. TEOG sınav sonuçlarını e Okul üzerinden öğrenebilirsiniz. e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS) uygulaması ile yeni eğitim döneminde daha pratik öğrenci takibi yapılabilir. Veliler, çocuklarının okul durumunu e-Okul VBS üzerinden yapabiliyor. Ayrıntılar haberimizde...

E okul veli bilgilendirme ile not sorgulama | E Okul'dan TEOG sınav sonuçlarını öğren
e okul,e okul veli,e okul veli bilgilendirme,e okul giriş,e okul öğrenci girişi,e okul teog sınav sonuçları,teog sınavı,e okul teog giriş

E Okul'dan TEOG sınav sonuçlarını öğrenin... E Okul Veli Bilgilendirme sistemi sayesinde öğrenciler ve veliler online sistem sayesinde notları rahatlıkla öğrenebilirler. E okul öğrenci girişi, notları sorgulama yapmanın yanında öğrenilerin diğer bilgiilerine de ulaşabilirler. Öğrencilerin güncel eğitim verilerinin takibi ve güncel işlemleri e-Okul VBS mobil üzerinden çok rahat bir şekilde yapılabilirler. İşte E-okul VBS sorgulama ekranı, ve öğrenci lise nakil işlemleri... 

E-OKUL İLE HANGİ SORGULAMALAR YAPILIR?

E-Okul sisteminde öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık işlemleri, sınav bilgileri, merkezî olarak yapılacak sınavların (TEOG, DPY-B vb.) başvuru ve tercih işlemleri, belge işlemleri (takdir, teşekkür, onur vb.), haftalık ders programı girişleri, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları, duyurular ve birçok modül üzerinden bilgi girişleri T.C. Milli Eğitim Bkanalığı sunucularına girilmektedir.

E-Okul modülünün haricinde, velilerin öğrencilerin okul durumlarının takibi için açılmış olan e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) bulunmaktadır. Bu sistemde ise öğrencinin devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları bu sistem üzerinden Türkiye Cumhuriyeti (TC) Kimlik Numarası ve okul numarası girildikden sonra birkaç güvenlik sorusuna cevap verilerek takip edilebilmektedir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ ÜZERİNDEN NELERE BAKILABİLİR?

* Not bilgisi
* Devamsızlık bilgisi
* Sınav Tarihleri
* E-karne
* Sınav başvuru sonuçları
* Şube başarı ortalaması
* Nakil işlemleri
* Ders programı
* TEOG giriş yeri
* TEOG sonuçları gibi bilgilere bakabiliriz.

E-OKUL ŞİFRESİ NASIL ALINIR?

E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyereke-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okul veli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,üzerinden diploma notu ile velisi olduğunuz öğrencinizin mezun olma durumunda aldığı diploma notunun bilgisine erişebilirsiniz.

E OKUL VBS SORGULAMA EKRANI 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi eğitim alanında geliştirilen ve hizmet veren en önemli sanal eğitim projelerinden birisidir. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen modern teknoloji sayesinde elektronik ortam üzerinde yer alan tüm dijital hizmet uygulamalarının sunduğu fırsatlardan nerede olunursa, olunsun yararlanılabiliyor olması modern yüzyılda internet hizmetlerinin yaygın olarak kullanılmasına yol açıyor. Bu doğrultuda elektronik ortam üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi de veliler tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

İnternet ortamı üzerinde yer alan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi’nin veliler tarafından yoğun olarak kullanılarak, çocuklarının okul durumunu her zaman aktif bir şekilde yapmaları, öğrencilerin okul başarılarında çok daha yüksek seviyelere ulaşabilme fırsatını değerlendirebilmelerini sağlıyor. Doğrudan eğitim kalitesinde bu denli önemli etkilere sahip olan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi özellikle de velilerin, çocuklarının okul durumu ile ilgili olarak güncel ve düzenli olarak bilgilendirilebilmesini sağlıyor. Böylelikle eğitimde teknoloji dönemi öncesinde velilerin, iş veya günlük yaşam koşturma ve stresinden dolayı çocuklarının okulu ile pek ilgilenememesinin doğurduğu olumsuz durumların önüne geçilebilmesi sağlanıyor.

Bu gibi önemli eğitim düzenindeki katkıları nedeni ile de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da oldukça yoğun önem gösterilmekte olan e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi 2015’in son aylarında önemli bir yenileme ve bakım çalışmasından geçirildi. Yeni ara yüzü ile daha pratik kullanımlı ve daha fonksiyonel özelliklere kavuşan Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi aracılığı ile veliler, çocuklarının hem güncel eğitim öğretim dönemi okul bilgilerine hem de geçmiş dönemlerdeki okul başarı durumunu her bir detayı ile internetten inceleyebilme imkanına sahip olabiliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi özellikle de öğrencilerin okul kayıt bilgileri, nakil işlemleri gibi eğitim öğretim dönemi öncesinde de önemli hizmetler ile velilere ve öğrencilere önemli kolaylıkla getiriyor. Bu şekilde daha henüz başlamasına 1 aydan uzun bir süre kalan 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yönelik olarak okul öncesi işlemlerde önemli kolaylıklar sağlaması nedeni ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hem veliler hem de öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılıyor.

Son yıllarda hızla gelişen mobil teknoloji ile birlikte insanların yaşamları içerisinde etkin bir rol üstlenmeye başlayan internet altyapısını, Türk eğitim sistemine entegre etmeye çok daha önceden başlayan Milli Eğitim Bakanlığı’nın sanal ortam üzerinde ocak 2007’den bu yana kesintisiz olarak hizmet veren e-Okul isimli bir uygulaması bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın e-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden sadece dakikalar içerisinde çocuklarının güncel eğitim verilerinin ayrıntıları ile birlikte öğrenilebiliyor olması, öğrencilerin eğitim yaşamlarında gerekli olan veli atılımlarının da zamanında ve etkin bir şekilde gerçekleştirilebilmesi sağlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...