Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
15 Ocak 2016 10:38 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

E okul, veli bilgilendirme sistemi - E okul veli, öğrenci VBS giriş, karne notu hesapla

E okul, e okul veli, bilgilendirme sistemiyle veliler artık çocuklarının bilgilerini okula gitmeden kolaylıkla öğrenebiliyor.. e okul öğrenci girişi, e okul VBS, e okul karne notu, takdir, teşekkür, E Okul mobil, VBS, e-Okul veli bilgilendirme sistemi, e okul giriş, e okul VBS, ile velisi olduğunuz öğrencinin sınav tarihlerini, sınav sonuçlarını, ortalamasını, devamsızlıklarını ve karne puanı ile takdir ve teşekkür alma durumunu öğrenebilirsiniz.. TEOG, teog sonuçları, gibi işlemleri de yapabilirsiniz.

E okul, veli bilgilendirme sistemi  - E okul veli, öğrenci VBS giriş, karne notu hesapla
E okul, e okul veli, e okul giriş, e okul mobil, e okul vbs, e okul takdir, e okul teşekkür, E okul veli bilgilendirme, e okul nakil, MEB, e okul vbs. E Okul, e okul karne, e e okul karne, teşekkür,e okul öğrenci, TEOG, teog sonuçları, karne notu,VBS

E okul, E okul veli, bilgilendirme sistemiyle veliler artık çocuklarının bilgilerini okula gitmeden kolaylıkla öğrenebiliyor. e okul öğrenci girişi, E Okul vbs, VBS giriş, e okul karne notu, takdir, teşekkür E okul VBS, Milli Eğitim Bakanlığının son yıllarda öğrenci not ve devamsızlıklarını elektronik ortamdan velileri bilgilendirme sistemie e-Okul girişi için tıklayın. okul,veli bilgilendirme sistemi, e okul, öğrenci ve veli arasında, doğru ve kesintisiz bilgi akışını sağlamaktadır. E okul, e okul veli, e okul giriş, e okul mobil, e okulvbs, e okultakdir, e okul teşekkür, E-Okul veli bilgilendirme, sisteminde hem not hem dedevamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. TEOG, teog sonuçları, E okul, e okul veli, bilgilendirme sistemiyle veliler artık çocuklarının bilgilerini okula gitmeden kolaylıkla öğrenebiliyor.

E OKUL İLE ÖĞRENCİLERİN KARNE NOTUNU SORGULA

E-OKUL İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG SONUÇLARI İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi sonuçları belli oluyor.
TEOG kapsamında, 8'inci sınıf öğrencilerinin girdiği birinci dönem merkezi ortak sınavların sonuçları bugün 19.00'da açıklanacak. 

Öğrenciler, sınav sonuçlarını e-Okul üzerinden öğrenebilecek.

E-OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİ NASIL KULLANILIR?

E-Okul yönetim bilgi sistemine giriş işlemi için ilk olarak yapmanız gereken yazının sonunda verdiğimiz linke tıklamaktır. Açılan sayfada ilk olarak kutucuğu yukarıda bulunan harf ve rakamları giriniz. Daha sonra kullanıcı adı ve kullanıcı şifrenizi girip sisteme giriş yapabilirsiniz. Açılan sayfadan öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını kayıta geçebilirsiniz.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDE SUNULAN HİZMETLER NELERDİR? 

1. Ders Programları : E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinde bulunan ders programları bölüm sayesinde velisi olduğunuz öğrencinizin okulda bulunmakta zorunlu olduğu saatleri öğrenebilir dışarıda olduğu sürelerin kontrolünü sağlayabilirsiniz.
2. Devamsızlık Bilgileri : Veli izni ya da izin siz devamsızlık gibi bilginiz dahilinde ya da bilginiz dışında olan dönem içi tüm devamsızlıkların günleri saatleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
3. Not Bilgisi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki not bilgisi bölümü üzerinden velisi olduğunuz öğrencinizin hangi derslerden sınava girdiğini, hangi notları aldığı gibi ders durumu ile ilgili bilgileri öğrenebilir, kontrolleri sağlayabilirsiniz.
4. Proje Ödevi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki proje ödevi bölümü ile öğrencinizin proje ödevi olup olmadığını varsa ödevin ne olduğu ya da yapılıp yapılmadığı gibi öğrencinizin ödevleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
5. Kayıt Alınması ve Silinmesi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki kayıt alınması ve silinmesi bölümü üzerindeki velisi olduğunuz öğrencinizin kaydının değişimi ya da silinmesi gibi durumlar hakkında detaylı bilgilerine erişebilirsiniz.
6. Nakil Bilgisi : E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerindeki nakil bölümü bulunmaktadır. Bu bölüm ile velisi olduğunuz öğrencinizin nakil durumu ile ilgili bilgilerin takibini gerçekleştirebilirsiniz.
7. Karne Notu : E-Okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinizin TC kimlik numarası ve okul numarası ile giriş yaparak sistemde bulunan karne notu bölümüne erişebilirsiniz. Bu bölümde öğrencinin bir yıl içerisindeki karne notu ile ilgili bilgileri bulabilirsiniz.
8. Diploma Notu : E-Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden diploma notu ile velisi olduğunuz öğrencinizin mezun olma durumunda aldığı diploma notunun bilgisine erişebilirsiniz.

E-Okul Şifre alma işlemleri neler?
E-Okul şifre almak işlemleri de bir kaç adımdan oluşmaktadır. Aşağıdaki adımları izleyereke-okul şifresi edinebilir ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

E-okulveli bilgilendirme sistemine şu şekilde giriş yapabilirsiniz;

Başlangıç olarak,e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapınız.

Daha sonra karşınıza bir ekran gelecektir ve burada; 'Öğrenci T.C Kimlik No', 'Öğrenci Okul No' ve 'Resimdeki Rakamlar' şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır.

Ardından, tüm bu alanları doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan 'Giriş' seçeneğine tıkayınız.

Veliler bu şekildee-okulveli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra aşağıda belirtmiş olduğumuz öğrencilerle ilgili şu bilgilere ulaşabilirler;

Devamsızlık durumu,

Sınav, proje ve davranış notları,

Takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Gelişim raporları,

Karne notları.

MEB tarafından TEOG lise nakil sonuçları ve 3. yeni dönem nakil başvuruları açıklandı. 2 Temmuz 2015 TEOG nakil sonuçlarını sorgulamak için detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının yapmış olduğu Temel Orta öğretime geçiş sınavı (TEOG) lise nakil sonuçları ve 3. dönem nakil başvuruları açıklandı. 2 Temmuz 2015 TEOG 3.dönem nakil başvuru sonuçları sorgulama işlemlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.. TEOG 2015 lise nakil sonuçları ve ayrıntıları haberimizde sizlerle... Milli eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) uygulamasında liselere nakiller için başlayan tercih başvuru sürecinde Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Dönemi sonuçların açıklanmasının ardından merakla beklenen 3. nakil yerleştirme başvuruları başladı. TEOG tercih ve yerleştirme kılavuzunda belirtildiği gibi 17-21 Ağustos, 24-28 Ağustos ve 31 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde olmak üzere üç nakil hakkı tanındı. 3. dönem nakil başvuruları 4 Eylül'e kadar alınacak. Nakil sonuçları 7 Eylül tarihinde MEB.gov.tr adresi vee-okul üzerinden öğrenilecek.

3. dönem nakil başvuruları 31 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında alınacakBakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, 2014-2015 öğretim yılı "Temel Eğitimden Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi" kapsamında 8'nci sınıflara yönelik 6-16 Temmuz'da tercihlerin alındığı, yerleştirme sonuçlarının da 14 Ağustos'ta ilan edildiği anımsatıldı.

Bu kapsamda tercih yapan 1 milyon 108 bin 182 öğrenciden, 1 milyon 36 bin 809'unun tercihlerinden birine yerleştiği belirtilen açıklamada, 71 bin 373 öğrenci ise tercihlerinden birine yerleşemediğinden açık öğretim kurumlarına yönlendirildiği ifade edildi.

Açıklamaya göre, yerleştirmeye esas nakiller için 17-21 Ağustos'ta 434 bin 615 öğrenci müracaatta bulundu ve 101 bin 12'si tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakiledildi.

Yerleştirmeye esas nakiller için 24-28 Ağustos'ta ise 341 bin 166 öğrenci müracaatta bulundu, bu öğrencilerden 69 bin 742'sinin tercihleri doğrultusunda bir başka okula nakilleri gerçekleştirildi.

TEOG kapsamında, nakil için 24-28 Ağustos'ta tercih yapan öğrenciler sonuçlarını, T.C kimlik numaralarıyla "www.meb.gov.tr" adresinden öğrenebilecek.

3. dönem nakil başvuruları bugünden itibaren yapılacak

Öğrenciler, üçüncü dönem nakil başvurularını ise bugünden itibaren 4 Eylül'e kadar yapacak, sonuçları 7 Eylül'de açıklanacak. Öğrenciler, bu süreler içerisinde yerleştirmeye esas nakil başvurusu için boş kontenjan şartı aranmaksızın 3 tercih yapacak ve tercihlerini herhangi bir ortaokul müdürlüğünden, boş kontenjan şartı aramaksızın yapıp onaylatabilecek. Yerleştirmeye esas nakil süreci 7 Eylül itibarıyla sona erecek. Ayrıntılı bilgi için "http://odsgm.meb.gov.tr" adresinde Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da yayınlandı.

E-Okul Nedir?

e-Okul Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında kullanıma açılmış olan bir okul yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Bir öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içerir.
Bu projenin en önemli amacı olan okul öğrenci ve veliler arasında köprünün kurulması E Okul projesi ile gerçekleşmiştir. Projenin amacına hizmet ettiğini söylemek mümkün olacaktır. Öyle ki veliler tarafından alınan bildirimler sayesinde bu projenin çok yararlı olduğu ve okul konusundaki işlemler için büyük yararlar sağladığı belirtilmektedir.

E-Okul Yönetim girişi

E-Okul sisteminin bir bölümü de E-Okul yönetim bilgi sistemidir. E-Okul yönetim bilgi sistemi sadece okul yöneticilerinin ve öğretmenlerin girebildiği bir sistemdir. Öğretmenler ve idareciler bu sisteme girebilmek için sitenin sol tarafında bulunan e-okul yönetim bilgi sistemi giriş bölümüne bazı bilgileri girmesi gerekmektedir. Öğretmenler ve yöneticileri Milli Eğitim Kurumlarından aldıkları kullanıcı adı ve şifrelerini bu bölüme girdikten sonra son olarak da güvenlik kodunu gerekli yere girmelidir.
Sisteme giriş yaptıktan sonra yöneticiler öğrencilerin nakil işlemlerini, kayıt yenileme ve kayıt silme işlemleri gibi işlemlerin hepsini gerçekleştirebilmektedir. Öğretmenler ise sisteme giriş yaptıktan sonra öğrencilerin devamsızlık bilgisi, sınav sonuçları, not kartı, dönem ödevi bilgilerini sisteme girmektedir.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR? 

Sizde E-Okul veli bilgilendirme sisteminden yararlanmak istiyorsanız bu yazımızda yer alan bilgiler sizin faydanıza olacaktır. E-Okul VBS’den yararlanmak için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden E-Okul uygulamasına giriş yapınız.Daha sonra açılacak olan sayfada üst kısımda yer alan veli bilgilendirme bölümünde yer alan ilgili alanları doldurmanız gerekmektedir. Bu bölümde doldurmanız gereken bilgiler ise bilgi sahibi olmak istediğiniz öğrencinin TC kimlik numarası, yine aynı öğrencinin okul numarası ve son olarak ise kutucuk içinde yer alan harf ve rakamları resimdeki rakamlar yazan alana giriniz. Bu bilgileri girdikten sonra giriş butonuna basarak sisteme giriş yapabilir ve öğrenci hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 
 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...