Tgrt Haber
28 Ekim 2016 10:20 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş VBS| Öğrenci notlarını sorgulama yap

E okul veli bilgilendirme sistemi sorgulama VBS yönetim ve e okul veli bilgilendirme sistemine giriş haberimizde. Öğrenci ve velilerin işlerini oldukça kolaylaştırmış durumda. E okul veli ve öğrencileri zamanında bilgilendirmek için oluşturulmuş MEB hizmetlerden biridir. Sisteme öğretmenlerin yanı sıra veliler de giriş yapabilmektedir. Parolanız ve kullanıcı adınız ile aşağıdaki linke tıklayarak sisteme ulaşabilirsiniz.

MEB E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi giriş VBS| Öğrenci notlarını sorgulama yap
e okul,e okul veli,e okul öğrenci,e okul yönetim bilgi sistemi,e okul giriş,e okul sınav,MEB,e okul vbs,e okul sorgulama

E okul veli bilgilendirme VBS sistemine nasıl giriş yapabilirsiniz? E okul sınav sonuçlarını buradan sorgulama yaparak öğrenebilirsiniz. E okul giriş, teknik açıdan geliştirilen pek çok sistem vardır. Bizler de bu sistemin getirdiği yeniliklerden kolayca yararlanabiliriz. Vatandaşlar olarak  bizler de aynı zamanda bu tür çalışmaları kullanabiliriz. eğitim alanında da yapılan yeniliklerden pek çok kişi hizmet alır. Okullara her gün gitmekte olan öğrenciler ders eğitimlerinin sonucunda yapılan sınavlara girerler. Girdikleri sınavlarda belirli puanlar alır. Kasım ayının ikinci haftasına doğru okullarda sınav dönemi başlayacaktır. Bu başlayacak dönemlerden sonra da öğrenciler bazı puanlar elde ederler. Elde ettikleri bu puan tablolarından sonra da bu kayıtlar eskiden dosyalar üzerinde tutulurken şuanda günümüzde tüm bu kayıtlar e-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sisteminden verilmektedir. E-okul veli bilgilendirme yönetim bilgi sistemi sayesinde öğrencilerin okul hakkında olan tüm bilgiler internet sistemi altında yer alır. Öğrencilerin bu bilgileri de diledikleri zaman ulaşabilme yetisine sahiptir.

 

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

Aileler ya da veliler, kendi çocuklarının ya da sorumluluklarında olan öğrencilerinin, not, devamsızlık, disiplin durumlarını ve öğrencilerinin, okul ve sınıf içindeki durumlarını, internet aracılığı ile öğrenebilmektedir. Aileler ya da veliler, online olarak, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak suretiyle aşağıda anlatıldığı gibi bir yol izleyerek, e-okul veli bilgilendirme sistemini kullanabilirler. Buna göre, burada yapılacak olan işlemler şöyledir;

İlk önce, e-okul.meb.gov.tradresine giriş yapılmalıdır.

Daha sonraki aşamada, açılacak olan yeni sayfada sırasıyla;  ‘Resimdeki Rakamlar’, ‘Kullanıcı Adı’, ‘Şifre’şeklinde hazır bulunan bölümler görülecektir.

Hemen sonrasında, bilgilerinizin istendiği bu bölümlerdoğru ve eksiksiz şekilde doldurulmalıdır.

Ardından, yine aynı sayfada yer alan ve‘Giriş’ yazan bölüm işaretlenmelidir. E-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak oldukça kolay bir işlemdir.

Burada hemen yukarıda anlatmış olduğumuz gibi, veliler ya da aileler, bu şekilde e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra, aşağıda madde madde verilmiş olanve öğrencileri ile ilgili olan bilgilere ulaşabilirler. Bu bilgileri şu şekilde sıralayabiliriz;

Okulda yapmış oldukları devamsızlık durumu bilgileri,

Kazanmış oldukları takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Sınav, proje ve davranış durumlarından aldıkları not bilgileri,

Karne notlarının bilgisi,

Son olarak gelişim raporlarının bilgisi.

Genel anlatımı ilee-okul veli bilgilendirme sistemini bu şekilde anlattıktan sonra, şimdi sıra geldi"e-okul Yönetim Bilgi Sistemi"uygulamasını ve işlevlerini anlatmaya. Buna göre;

E OKUL YÖNETİM BİLGİ SİSTEMİNE NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Sadece, öğretmen ve idareciler tarafından kullanılabilen e-okul yönetim bilgi sistemi, internet üzerinden, okul ve öğrenciler ile ilgili işlem yapmaya olanak sağlamaktadır. Burada, e-okul yönetim bilgi sistemine öğretmen ve idareciler tarafından nasıl giriş yapılacağını anlatmadan önce, öğretmen ve idarecilerin e-okul yönetim bilgi sistemi üzerinden hangi işleri yapabileceklerini anlatalım. E-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile öğretmen ve idarecilerin yapabilecekleri işlemler şöyledir;

Öncelikle, sorumlusu oldukları ve derslerine girmiş oldukları, öğrencilerinin sınav, proje vb. notlarını, devamsızlık durumlarını ve diğer bazı bilgilerini e-okul sistemine aktarırlar.

İdareciler okullarında bulunan öğrencilerin kayıt işlemlerinin bilgisi, dosya bilgileri gibi işlemlerini e-okul sistemine aktarırlar.

Yine idareciler tarafından, öğrencilerin güncel fotoğraflarının e-okul sistemine düzenli olarak yüklenmesi işlemlerini gerçekleştirirler.

Okul idarecileri, öğrencilerin, nakil durumları, devamsızlık durumları ve devamsızlık bilgisinin takibi işlemlerini, e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile e-okul sistemine aktarırlar.

Öğretmen ve okul idarecileri bu anlatmış olduğumuz okul ve öğrenciler ile ilgili işlemleri, e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile online olarak yapabilmektedirler. Peki, öğretmen ve idareciler, e-okul yönetim bilgi sistemine nasıl giriş yapabilirler? Bu sorunun cevabını ise şu şekilde yanıtlayabiliriz;

E-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilmek için öncelikle,‘e-okul.meb.gov.tr’adresine giriş yapılmalıdır.

Hemen sonrasında, burada açılan yeni sayfada, ‘Resimdeki Rakamlar’,‘Kullanıcı Adı’ ve‘Şifre’ şeklinde hazır bulunmuş olan bölümler görülecektir

Burada son işlem olarak da, bu hazır bulunan bölümler doldurulmalıdır.

SINAV BİLGİLERİ

E-Okul projesinin veli bilgilendirme ayağı olan Veli Bilgilendirme Sistemi’ nin menülerinde yer alan bilgilerden ilki “Sınav Bilgileri” dir. Bu sekmeye tıklayarak sınav ile ilgili tüm bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

ÖĞRENCİ BİLGİLERİ

E-Okul projesinde öğrenciler ya da veliler için hazırlanan kısmın, öğrenciye ait bilgilerinin tümünü barındıran bir menüdür. Öğrenci bilgileri açılır menüsü içerisinde 12 adet uygulamayı kapsayan bir menüdür. Bu uygulamaları tek tek inceleyelim.

VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİNDE KARŞILAŞILAN BAZI SORUNLAR

E-Okul veli bilgilendirme sistemi her ne kadar bu alandaki işlemlerimizi kolaylaştırsa da bazı sorunlarla karşılaşılabilmektedir.
 
Veli bilgilendirme sisteminde karşılaşılan bu sorunlardan bazıları öğrenci listelerinin tam olarak girilememesinden kaynaklanmaktadır. Bu sorun not girişleri yapılmadan düzeltilmelidir. Aksi takdirde öğrenciyi sisteme ekleme şansı kalmayacaktır. Sisteme öğrencinin aldığı notlar girilemeyecektir.
 
Veli bilgilendirme sisteminde sınıfı yanlış girilmiş öğrenci ise not giriş işlemleri başladıktan sonra sınıfı düzeltilemeyecek ve karne alamayacaktır. Okulların çoğu öğrenciyi sisteme işlemekte ancak öğrenciye ait genel bilgiler ve veli bilgileri gibi bilgileri girmemektedir. Sisteminin düzenli bir şekilde çalışabilmesi için öğrenciye ait bilgilerin eksiksiz olarak girilmesi gerekmektedir.
 
Milli eğitim Bakanlığının genelgelerde vermiş olduğu günlük bilgilerin (devamsızlık vb.) her gün girilmesi gerektiği talimatı oldukça önem taşımaktadır. Karşılaşılan bu sorunlar sisteme girilen yanlış bilgi veya eksik bilgilerden kaynaklanmaktadır. Bilgiler doğru girildiğinde aksamadan çalışan bir uygulamadır.

E OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ

•    Öğrencilerin ya da velilerin E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapabilmeleri için ilk olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın E-Okul veli bilgilendirme sistemi sayfasına giriş yapmaları gerekmektedir.
•    Sayfaya giriş yaptıktan sonra veli bilgilendirme sistemi giriş sayfası karşınıza çıkacaktır.
•    Açılan sayfada ilk olarak bilgi edinilmek istenen öğrencinin T.C. kimlik numarası girilmelidir.
•    Ardından öğrencinin okul numarası gerekli kutucuğa girilmelidir.
•    Daha sonra ise kutucuğun yan tarafında görmüş olduğunuz rakamları, resimdeki rakamlar yazan kutucuğa giriniz. Eğer rakamları tam olarak okuyamadıysanız ya da tam olarak göremediyseniz yenileme imkanınız da vardır. Kutucuğun kenarındaki çöp adam işaretine tıklayarak resimlerde görmüş olduğunuz rakamları değiştirebilirsiniz.
•    Bu işlemleri doğru ve eksiksiz bir şekilde tamamladıktan sonra giriş butonuna tıklayarak E-Okul veli bilgilendirme sistemine giriş işleminizi başarı ile tamamlamış olacaksınız.
E-okul Veli Bilgilendirme Sistemi İçeriği
E-okul veli bilgilendirme sistemi, E-Okul öğrenci bilgilerinden oluşmaktadır. E-Okul öğrenci bilgileri de kendi içerisinde 14 başlıktan oluşmaktadır. Bu başlıklar şunlardır :
1.    E-okul Duyurular : E-Okul veli bilgilendirme sisteminde karşınıza çıkan ilk bölümdür. Bu bölümde okul ile ilgili önemli duyuruların öğrencilere ulaştırılması amaçlanır.
2.    E-okul Haftalık Ders Programı : E-okul haftalık ders programı bölümü sayesinde öğrencinin haftanın hangi günleri hangi saatlerde dersinin olduğu ya da hangi günler hangi saatlerde dersinin boş olduğunu öğrenebilirsiniz.
3.    E-okul Not Bilgisi : E-okul not bilgisi bölümü ile veliler öğrencilerin derslerden almış oldukları notları öğrenebilirler. Öğrenci hangi dersten hangi notu aldı, girmiş olduğu sınavlardan hangisi açıklandı bunları öğrenebilir. Öğrenci ya da velisi performans ödevlerinden hangi puanları aldığı ve uygulama ödevlerinden almış olduğu notları öğrenebilir.
4.    E-okul Devamsızlık Bilgisi : Öğrencinin hangi günler ne zaman okula gidip gitmediğini öğrenmeyi sağlar. Ailelerin çocuklarını merak ettiklerinden dolayı, onların derse gidip gitmediklerini takip etmek için en çok yararlandıkları seçeneklerden bir tanesidir.
5.    E-okul Sınav Tarihleri : Öğrencilerin hangi gün hangi dersten sınava gireceklerini gösterir. Bu sayede öğrenciler sınavlarının ne zaman olacağını öğrenip buna göre çalışmalarını ayarlayabilirler.
6.    E-okul Aldığı Belgeler : E-okul aldığı belgeler sayesinde veliler öğrencilerin hangi dönem hangi belgeleri aldığını öğrenebilirler. Bu uygulama sayesinde sahte takdir belgesi ve teşekkür belgesi yapımı da engellenmiş olur.
7.    E-okul Ortalama Yükseltme Puanları : Bu uygulama sayesinde veliler öğrencilerin ortalama yükseltme sınavından kaç puan aldıklarını öğrenebilirler.
8.    E-okul Yıl Sonu Notları : Öğrencilerin yıl boyunca almış oldukları notların ortalamalarını gösterir.
9.    E-okul Meslek Lisesi Alana Geçiş Sonuçları : Meslek lisesinde okuyan öğrencilerin 1. Sınıfı tamamladıktan sonra uzmanlık alanlarının belirlenip seçildiği bilgileri içeren bölümdür.
10.    E-okul Teknik Lise Geçiş Sonuçları : Teknik lisede okuyan öğrencilerin geçiş ve başvuru sonuçlarının yer aldığı bölümdür.
11.    E-okul Nakil Durumu : Öğrencinin okullar arasında yapmış olduğu nakil işlemleri belirten bölümdür.
12.    E-okul E-Karne : Öğrencilerin yıl sonunda okuldan almış oldukları kağıt şeklindeki karnelerin bilgisayar üzerinden de görülebilmesi için yapılmış olan sistematik karnedir.
13.    E-okul Sınav Bilgileri : E-okul sınav bilgileri bölümü sayesinde öğrencinin okumuş olduğu yıllar boyunca almış olduğu notları görmek mümkündür.
14.    E-okul Seçmeli Ders Bilgileri : Öğrencinin kendisi karar vererek seçecek olduğu seçmeli dersleri seçmesini sağlayan bölümdür.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...