Tgrt Haber
30 Nisan 2015 11:37 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:17

E Okul Veli Bilgilendirme sistemi girişi, e okul, not ve devamsızlık bilgilerine ulaşın

E okul, e okul veli bilgilendirme sistemi, okul, öğrenci ve veli arasında, doğru ve kesintisiz bilgi akışını sağlamaktadır. E-Okul veli bilgilendirme sisteminde hem not hem de devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır. e okul giriş, not ve devamsızlık bilgilerine nasıl ulaşırsınız... E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm bilgiler haberimizde...

E Okul Veli Bilgilendirme sistemi girişi, e okul, not ve devamsızlık bilgilerine ulaşın
e-okul,e okul veli,bilgilendirme sistemi,e okul,yönetim bilgi sistemi,devamsızlık sorgulama,MEB,eğitim,vbs,not bilgisi sorgulama,e-Okul Veli Bilgilendirme,E Okul veli,e okul giriş,Yönetim Bilgi Sistemi,e okul veli bilgilendirme sistemi

E okul, e okul veli, bilgilendirme sistemine nasıl giriş yapılır. E- okul not ve devamsızlık bilgilerine nasıl ulaşırsınız... e okul, veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm bilgiler haberimizde... e-okul giriş, veli bilgilendirme sistemi, yalnızca öğrenci velileri tarafından kullanılabilen bir oluşumdur. Şayet veliler, öğrencilerinin ya da çocuklarının sınav, karne, proje vb not durumlarını merak ediyorlar ise, artık daha önceleri olduğu gibi, okula kadar gitmelerine gerek yoktur. Çünkü e-okul veli bilgilendirme sistemi, internet üzerinden velileri, öğrencileri hakkında bilgilendiren, hizmet özelliğinde bir uygulamadır.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi yazılı notları devamsızlık bilgileri ve performans notlarını sorgulamak isteyenler tarafından ziyaretçi akınına uğradı. Not bilgileri devamsızlık bilgileri E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden ile bir tık uzağınızda.

e-okul veli bilgilendirme sistemi, e-okul uygulamasına giriş yapmak sureti ile kullanılabilmektedir. Veliler, e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yaptıktan sonra, öğrencileri ile ilgili bir takım bilgileri öğrenme imkanı kazanırlar. Velilerin e-okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapmak sureti ile, öğrencileri hakkında öğrenecekleri bilgileri ise şu şekilde sıralayabiliriz;

Okulda yapmış oldukları devamsızlık durumu bilgileri,

Eğitim öğretim dönem sonlarında almaya hak kazanmış oldukları takdir, teşekkür belgesi gibi belgelerin bilgisi,

Okulda sene içinde girmiş oldukları sınav not bilgileri, proje ve davranış durumlarından aldıkları not bilgileri,

Dönem sonlarında edinmiş oldukları karne notlarının bilgisi,

Son olarak da, gelişim raporlarının bilgisi gibi konularda merak ettiklerini öğrenebilirler.

Veliler, öğrencileri hakkındaki bu gibi bilgilere ulaşmak için, e-okul veli bilgilendirme sistemini kullanabilirler. Peki, veliler, e-okul veli bilgilendirme sistemini nasıl kullanabilir ve bu sisteme nasıl giriş yapabilirler? O zaman bu sorunun cevabını bu haberimize taşıyalım. Bu durumda, veliler, e-okul veli bilgilendirme sistemine aşağıda anlatmış olduğumuz şekilde giriş yapabilirler;

İlk önce,e-okul.meb.gov.tr  adresine giriş yapmalılar.

Daha sonraki aşamada, açılacak olan yeni sayfada sırasıyla;  ‘Resimdeki Rakamlar’, ‘Kullanıcı Adı’, ‘Şifre’ şeklinde hazır bulunan bölümleri göreceklerdir.

Hemen sonrasında, bilgilerinizin istendiği bu bölümleri doğru ve eksiksiz şekilde doldurmalılar.

Ardından, yine aynı sayfada yer alan ve  ‘Giriş’ yazan bölümü işaretleme yapmalılar.

e-okul Yönetim Bilgi Sistemi

Okul ile ilgili işlemlerin daha hızlı, daha kesintisiz ve daha pratik şekilde yapılmasına olanak sağlayan ve e-okul uygulamasının bir diğer hizmeti olan, e-okul yönetim bilgi sistemi, sadece öğretmen ve idarecilerin kullanımına yönelik olarak hazırlanmış bir e-okul uygulamasıdır. e-okul yönetim bilgi sistemi sayesinde, öğretmenler, derslerine girmiş oldukları öğrencilerine ait, sınav ve proje notlarını, e-okul sistemine aktarma imkanı kazanırlar. İdarecilerin e-okul yönetim bilgi sistemini kullanma amaçları ise, öğretmenlerden ve velilerden daha farklıdır. İdareciler, normalde okul ile ilgili her türlü sorumluluk ve yükümlülük aldıkları için, e-okul yönetim bilgi sisteminde işlem yaparken de, yine aynı doğrultuda hareket ederler. Yani bu durumda idareciler ve öğretmenler, e-okul  yönetim bilgi sistemine giriş yaparak, düzenli ve kesintisiz olarak, bilgi aktarımı gerçekleştirirler.

Öğretmen ve idareciler, e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yaptıkları takdirde, aşağıda sıraladığımız şu işlemleri yapabilirler;

Sorumlusu oldukları ve derslerine girmiş oldukları, öğrencilerinin sınav, proje vb. notlarını, devamsızlık durumlarını ve diğer bazı bilgilerini e-okul sistemine aktarırlar.

Okul idarecileri okullarında bulunan öğrencilerin kayıt işlemlerinin bilgisi, dosya bilgileri gibi işlemlerini e-okul sistemine aktarırlar.

Yine idareciler tarafından, öğrencilerin güncel fotoğraflarının e-okul sistemine düzenli olarak yüklenmesi işlemlerini gerçekleştirirler.

İdareciler, öğrencilerin, nakil durumları, devamsızlık durumları ve devamsızlık bilgisinin takibi işlemlerini, e-okul yönetim bilgi sistemi aracılığı ile e-okul sistemine aktarırlar.

Peki, öğretmen ve idareciler e-okul yönetim bilgi sistemine nasıl giriş yapabilirler? Bu durumda, öğretmen ve idareciler, aşağıda anlattığımız şekilde e-okul yönetim bilgi sistemine giriş yapabilirler;

İlk önce,‘e-okul.meb.gov.tr’adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada açılan yeni sayfada, ‘Resimdeki Rakamlar’, ‘Kullanıcı Adı’ ve ‘Şifre’ şeklinde hazır bulunmuş olan bölümleri göreceksiniz.

Burada son işlem olarak ise, bu hazır bulunan bölümleri dikkatlice doldurunuz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...