Tgrt Haber
26 Mart 2015 13:49 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:00

E-Okul veli bilgilendirme sistemi, öğrenci bilgi ekranı

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sayesinde hem veliler hem de öğrenciler not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilmektedirler. İşte E-Okul veli bilgilendirme sistemi,

E-Okul veli bilgilendirme sistemi, öğrenci bilgi ekranı
e-okul,e okul,veli bilgilendirme sistemi,not bilgisi,eğitim,Milli Eğitim Bakanlığı,e okul devamsızlık sorgulama,e okul giriş,e okul vbs,sınav notları,devamsızlık bilgileri

E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sayesinde öğrenciler ve velilier not ve devamsızlık bilgilerine kolayca ulaşabilmektedirler. E-Okul sistemine nasıl giriş yapılır? E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında tüm detayları haberimizde derledik.. E-Okul veli bilgilendirme sistemi girişi yaparak notlarınızı öğrenin. MEB tarafından oluşturulan E Okul veli bilgilendirme sistemi ile devamsızlık sorgulamadan not bilgisine kadar öğrenciler ile ilgili bilgi alınabilmektedir. E Okul veli bilgilendirme kullanımı için haberin devamını okuyabilirsiniz. E-Okul veli bilgilendirme ve yönetim bilgi sistemi pek çok öğrencinin ve velinin hayatını kolaylaştırmaktadır. E-Okul sistemi hakkında tüm merak ettiklerinizi bu haberimizden öğrenebilirsiniz.e-Okul tüm öğrencilerin ve velilerin hizmetine sunulmuş en büyük platformlardan biridir. e-Okul üzerinden tüm devamsızlık sorgulamalarınızı, karne notlarınızı ve sözlü notlarınızı görebilirsiniz. e-Okul üzerinden aynı zamanda veliler de faydalanabiliyor.
E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi uygulamalarına hız kesmeden devam ediyor. Öğretmenlerin, öğrenciler karne notları, devamsızlıklar, not hesaplamaları vb. aktivitelerini rahatlıkla yapabildiği sistem ile hayatları kolaylaştı. e okul bilgi sistemi nasıl kullanılır, sistemde hangi işlemler yapılır? E-Okul veli bilgilendirme ve YÖNETIM bilgi sistemi uygulanmaya başladığı dönemden bu yana pek çok öğrencinin ve velinin hayatını kolaylaştırmaktadır. İşte E-Okul sistemi hakkında tüm merak ettikleriniz bu bilgilere haberimizden ulaşabilirsiniz.

E Okul sistem, kurulduğu andan itibaren eğitim alanında büyük bir kolaylık sağlamıştır. Öyle ki velilerin okula gitmesine gerek kalmadan çocuğuile ilgili bilgi alması E Okul veli bilgilendirme portalı sayesinde kolay bir hal almıştır. İnternet üzerinden bu yönde bilgi almak için E Okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapılması yeterli olmaktadır. Bunun yanında sadece devamsızlık gibi bilgiler değil, öğrencilerin okul ile ilgili tüm bilgileri E Okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden velililerin bilgisine sunulmuş durumdadır.

 Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık, Avrupa Komisyonunun "Avrupa'da Eğitimi Erken Terk Raporu'na ilişkin yayımlanan haberlerde çeviri hatalarının bulunduğunu belirterek, "Bir internet sitesinde yayımlanmış ve buradan alınıp herkes haber yapmış" ifadesini kullandı.Kocabıyık, MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin organizasyonuyla Sakıp Sabancı Basın Merkezi'nde eğitim muhabirlerinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, genel müdürlüğün çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.Temel eğitime ilişkin 2002-2003 eğitim öğretim dönemiyle 2013-2014 eğitim öğretim dönemindeki istatistikleri karşılaştıran Kocabıyık, 11 bin 314 olan kurum sayısının yüzde 136'lık artışla 26 bin 698'e; 18 bin 952 olan derslik sayısının yüzde 166'lık artışla 50 bin 466'ya; 320 bin 38 olan öğrenci sayısının da yüzde 231'lik artışla 1 milyon 59 bin 495'e; 18 bin 921 olan öğretmen sayısının ise yüzde 235'lik artışla 63 bin 327'ye ulaştığını söyledi.Okul öncesi eğitime katılım oranlarında azalma olduğu yönündeki iddialara yanıt veren Kocabıyık, önceki yıllarda okul öncesi çağı olarak kabul edilen 60-72 ay arası çocuklara ilk kez 2012-2013 eğitim öğretim yılında ilkokula kayıt hakkı verildiğini hatırlatarak, "Bunun sonucunda önceki yıllarda 60-72 aylık çocuklar için öngörülen yüzde 100 okullaşma hedefi, 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine geçişle birlikte daha erken yaşları kapsar şekilde düzenlendi" dedi.
-"Okul öncesi eğitimde çok ciddi yol aldık"

2013-2014 eğitim öğretim yılında 4-5 yaş arası çocukların okullaşma oranının yüzde 37,9 olarak gerçekleştiğini, artışın 2002-2003 yıllarına göre yüzde 224 olduğunu bildiren Kocabıyık, "Okul öncesi eğitimde çok ciddi yol aldık. Resmi olmayan istatistiklere göre 60-66 ay arasında veli isteğiyle ilkokula başlayan 74 bin dolayında çocuk bulunuyor. Ortalama 140 bin dolayında çocuğun da yine veli isteğiyle ilkokul yerine okul öncesi eğitim kurumlarına başladı. Yani çocuklar sistem dışında değil. Yani çocuk, okul öncesi eğitim çağında, zorunlu eğitim çağında değil. Söylendiği gibi okul öncesinde oranlar düşmüş değil" diye konuştu.
-700 bin çocuk daha okullaştırılacak

MEB'in faaliyetleri sonucunda 2014-2015 eğitim öğretim yılında yaklaşık 95 bin çocuğun erken çocukluk eğitimine kazandırılmasının hedeflendiğini ifade eden Kocabıyık, "Bu şekilde öğrenci sayısında yaklaşık yüzde 9, brüt okullaşma oranında ise yaklaşık yüzde 22 oranında artış öngörülüyor. 2013-2014 eğitim öğretim yılı resmi istatistikler değerlendirildiğinde 10.Kalkınma Planı hedefi olan 4-5 yaşta yüzde 70 okullaşma oranına ulaşmak için 2018 yılı sonuna kadar yaklaşık 700 bin çocuğun daha okula kazandırılması gerekiyor" bilgisini verdi.Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün bütçesinin MEB bütçesinin içinde en yüksek paya sahip bütçe olduğunu ifade eden Kocabıyık, 2003'de 6 milyar lira dolayında olan bütçenin, 2013-2014 döneminde yüzde 392'lik artışla 30 milyar 118 milyona çıktığını kaydetti.
-Okul öncesinde ikili eğitimden 100 bin öğrenci faydalanıyor

Okul öncesi eğitimde ikili eğitimin çalışan anneler tarafından tepkiyle karşılandığını ancak bu dönemde daha yüksek sayıda çocuğun eğitimle buluşturulmasını hedeflediklerini ifade eden Kocabıyık, "Eğitime ne kadar yatırım yaparsak yapalım ama yine de derslik sıkıntımız var. Aslında talep çok ama talebi karşılayacak sıkıntılarımız var. İkili eğitime geçilmesiyle birlikte resmi olmayan istatistiklere göre, 100 bine yakın çocuk daha okul öncesi eğitimden faydalanıyor. Bizim MEB olarak ikili eğitimde ne kadar doğru bir karar verdiğimizi gösteriyor" dedi.
-Yatılı bölge okulları misyonunu doldurdu
Yatılı bölge orta okullarıyla ilgili bakanlığın yeni stratejisini de açıklayan Kocabıyık, 2002-2003 eğitim öğretim döneminde 157 bin 604 olan öğrenci sayısının 2013-2014'de 76 bin 947'ye düştüğünü belirterek, "Bu iyi bir şey. Yatılı bölge ortaokuları yavaş yavaş misyonunu doldurdu. İhtiyaç bittikce kapatıp taşımalı eğitime doğru gitmeye çalışıyoruz. Her çocuğun annesinin yanında büyümesini istiyoruz. Yatılı bölge orta okulları 5., 6., ve 7. ve 8. sınıfı kapsıyor ve o yaş grubundaki bir çocuğun en çok ihtiyacı olan şey ailesinin yanında olmak. Doluluk oranı yüzde 50'nin altına düşeni yatılı bölge orta okullarını kapatıyoruz ve öğrencileri taşımalı eğitime alıyoruz" dedi.

E-Okul veli bilgilendirme sistemi, öğrenci bilgi ekranı

-"Eğitimi Erken Terk Raporu" haberleri

Kocabıyık, bazı basın yayın organlarında Kasım 2014'de Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanan ve dün Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından duyurulan "Eğitimi Erken Terk Raporu"na ilişkin soruları da yanıtladı.
Kocabıyık, haberlere ilişkin, "Her okuduğunuza bakmayın. Olaya objektif bakmak gerekiyor. O haberlerde çeviri hataları var. Bir internet sitesinde yayımlanmış ve buradan alınıp herkes haber yapmış" değerlendirmesini yaptı.Kocabıyık, okul terklerine ilişkin sorunları görüp buna yönelik politikalar geliştirmek için çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Haberlerde 'MEB'in stratejisi yok' denilmiş. Bizim stratejimiz olmaz olur mu? Tabii ki var. Ama biz zaten 12 yıllık zorunlu eğitime de yeni geçtik. Zorunlu eğitimi 12 yıla geçirmek bile okul terk oranlarını azaltmak için bir stratejidir. Bu yıl 12 yıllık eğitimin 3. senesi. Yani bu veriyi bir baz olarak alamazsınız. Bunun üzerinden bir polemik çevirmek olur bu. Evet sorunlar var ama haberde verildiği kadar ağır bir tablo yok" ifadelerini kullandı.
Kocabıyık, şöyle konuştu:

"2009 yılında 18-24 yaş arasında herhangi bir diplomaya sahip olmayan öğrenci oranı yüzde 44,3 iken bu oran 2013'de yüzde 37,5 olarak gerçekleşmiş. Bu veri TÜİK'e ait, MEB'in verisi değil. Rapor da bizim raporumuz değil. Bu veri, 12 yıllık zorunlu eğitimle birlikte okullaşma oranlarını yansıtan bir veri değil. Bu sorun bugünün sorunu değil. 18-24 yaş aralığı için 10 yıl öncesine gitmek gerekiyor. Ancak 2009 ve 2013 yılları kıyaslandığında ise aslında bir azalma da söz konusu. Bir iyiye gitmeyi gösteriyor aslında."MEB'in okullaşma oranlarının arttırılması konusunda Türkiye genelinde çözümler geliştirdiğini, projeler ürettiğini ifade eden Kocabıyık, "Türkiye'de okul terki 8'inci sınıftan sonra başlıyor. Bazı durumlarda, çocuk kendi anne babası açısından ekonomiye katkı verilmesi gereken biri olarak görünüyor. Okul terklerinin çok farklı nedenleri var. MEB olarak okul terklerinin önüne geçebilmek için projeler yürütüyoruz" dedi.

-"Orijinal raporda sayısal veri yok, sadece oran var"

Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Binnur Uzun da orjinal rapor ile tercüme rapor arasında farklar olduğunu belirterek, "2013 verilerine göre, Türkiye'de yüzde 37,5. Şu an çağ nüfusunun 18-24 yaş grubunu oluşturanlardan yüzde 37,5'unun herhangi bir diplomaya sahip olmadığına dair bir rapor. Haberde 2013-2014 eğitim öğretim yılından bahsediliyor. Orijinal raporda bu yıllara ait bir veri yok. AB Komisyonu raporunun verileri 2009 ve 2013 yılına ait veriler. AB komisyonun raporunda, sayısal bir veri yok, ancak haberlerde sayısal bilgiler verilmiş. Raporun orijinalinde sadece yüzdelik oranlar verilmiş. Yani haberdeki bilgiler tamamen hatalı" değerlendirmesini yaptı.
-Okullara özel bütçe geliyor
Genel Müdür Kocabıyık, okul yönetimlerinin bütçe planlamasına ve kullanımına ilişkin yetki ve sorumlulukları arttırılacağını belirterek, "Bu amaçla okul bazlı bütçe oluşturma çalışma getireceğiz. Bundan sonra okulların ihtiyaçlarına göre bütçe ödeneği göndereceğiz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...