Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Ağustos 2020 18:43 - Güncelleme : 10 Eylül 2022 19:07

EBA canlı yayın! EBA TV canlı yayın nasıl izlenir?

EBA TV canlı yayını yoğun ilgi görüyor. Öğretmenler yeni eğitim öğretim yılına 24 Ağustos'ta mesleki gelişim programıyla başladı. Peki, EBA TV canlı yayını nasıl izlenir? EBA TV canlı izleme linki ve detaylar haberimizde..

EBA canlı yayın! EBA TV canlı yayın nasıl izlenir?
EBA canlı yayın,,EBA TV canlı yayın nasıl izlenir,,EBA canlı yayın linki,,EBA canlı,

Öğretmenler yeni eğitim öğretim yılı için bugün itibariyle mesleki gelişim programlarına başladı. Bakan Ziya Selçuk'un EBA üzerinden gerçekleştirdiği açılış konuşması ile başlayan programda ilk ders Kovid-19 salgını ve önleyici tedbirler konusunda okullarda uyulması gereken kurallar oldu.

EBA TV CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk ders zili için geri sayım sürerken okul yöneticileri ve tüm öğretmenler son hazırlıklar için okullarda olacak.

EBA canlı yayın! EBA TV canlı yayın nasıl izlenir?

 

Okullardaki toplantı alanlarında, Kovid-19 tedbirleri konusunda gerekli tüm sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri alındı.

Öğretmenler ve okul yöneticileri için 24 Ağustos Pazartesi günü başlayacak programda, Kovid-19 tedbirlerinden, uzaktan eğitimle telafi programına, psikososyal destek çalışmalarından, etkinlik planlamalarına kadar pek çok başlık tüm detaylarıyla çalışılacak.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmet Güner de öğretmenlere, koruyucu ve önleyici tedbirler noktasında dikkat edilmesi gereken detayları paylaşacağı bir video konferans verecek.

21 Eylül’de başlaması planlanan yüz yüze eğitim süreci öncesinde okul binasında, sınıflarda, tuvaletlerde, bahçede ve tüm ortak kullanım alanlarında uygulanacak sosyal mesafe, maske ve temizlik kuralları, öğrenci, öğretmen ve velilerle ilgili süreçlerin planlanması aşamasında en ince ayrıntısına kadar uygulamalı bir şekilde ele alınacak.

MEB 'Uzaktan Eğitime Bir Fikrim Var' uygulamasını başlattı

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, uzaktan eğitim sürecine ilişkin veli, öğrenci, öğretmenlerin görüşlerini almak üzere "Uzaktan Eğitime Bir Fikrim Var" isimli paylaşım sitesini hayata geçirdiklerini söyledi.

EBA canlı yayın! EBA TV canlı yayın nasıl izlenir?

"EBA'yı güçlendirmeye devam ediyoruz"
Bakanlık Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Anıl Yılmaz da toplantıda yaptığı konuşmada, toplantıda uzaktan eğitim hakkında değerlendirmelerde bulunulacağını, küresel gelişmeler de dikkate alınarak konunun kapsamlı bir şekilde ele alınacağını anlattı.

Yeni EBA'nın 2 Eylül 2019'da hizmete sunulduğunu, yeni sistemin salgın sürecinde önem kazandığını aktaran Yılmaz, "EBA'nın yeni dönemde daha da aktif kullanılacağını biliyoruz. Bunun için hem altyapı hem sistem yönetimi hem de içerik olarak EBA'yı güçlendirmeye devam ediyoruz. Bugün gerçekleştirdiğimiz toplantıyla, görüşler, öneriler ve tavsiyelerle uzaktan eğitimin dinamik planlamasına, öğrencilerimize sunacağımız eğitimin ufkuna katkı sağlamayı hedefliyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından "Uzaktan Eğitime Bir Fikrim Var" konulu değerlendirme toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Bakanlıkça hizmete sunulan "Uzaktan Eğitime Bir Fikrim Var" paylaşım sitesine, "uzaktanegitimebirfikrimvar.meb.gov.tr" adresinden erişilebilecek. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...