Tgrt Haber
01 Haziran 2017 10:25 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:12

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı | 20 Mayıs Ehliyet Sınav Sonucu SORGULAMA

Merakla beklenen Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı. Ehliyet sınav sonuçları, 20 Mayıs tarihinde gerçekleşen sınavın ardından Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden yayımlandı.İşte 20 Mayıs Ehliyet sınav sonucu sorgulama ekranı haberimizde.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı | 20 Mayıs Ehliyet Sınav Sonucu SORGULAMA
ehliyet sınavı sonuçları,ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı,ehliyet sınavı,20 Mayıs ehliyet sınavı sonucu,2017 ehliyet sınavı,2017 direksiyon sınavı ne zaman,

Merakla beklenen Ehliyet sınav sonuçları’ sınavdan 11 gün sonra MEB’in ana sayfasından yayınlandı. Sınavda 50 sorudan 35 doğru yapan kişi sınavdan başarılı olarak geçiyor. Sınav sonuçlarının ardından “direksiyon sınavı” ne zaman yapılacak sorusu gündemde. Direksiyon sınavında, sınava katılacak olanlar neye dikkat etmeli, sınav ne zaman yapılacak, haberimizde.

Ehliyet Sınav Sonuçları açıklandı. Ehliyet sınav sonuçları, 20 Mayıs tarihinde gerçekleşen sınavın ardından Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden yayımlandı.İşte 20 Mayıs Ehliyet sınav sonucu sorgulama ekranı 

EHLİYET SINAV SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ 

2017 ehliyet sınavı takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan sınav takvimine göre ehliyet sınavlarının gerçekleştirileceği tarihler şöyle;


MTSK-1 11 Şubat 2017 saat 14.00
MTSK-2 20 Mayıs 2017 saat 14.00
MTSK-3 29 Temmuz 2017 saat 14.00
MTSK-4 7 Ekim 2017 saat 14.00
MTSK-5 23 Aralık 2017 saat 14.00

Ehliyet sınavına nasıl itiraz edilir?

a. Sınav sorularına, cevap anahtarına,sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına yapılacak olan itirazlar, soru ve cevap anahtarının http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanmasından itibaren en geç 10 (on) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasından yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak ÖDSGM’ye yapılabilecektir.

b. Kursiyerler, sınav sorularına, cevap anahtarına, sınav sonuçlarına ve sınav uygulamasına ilişkin itiraz başvurularını yapabilmeleri için, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 20 TL (Yirmi TL KDV Dâhil) itiraz ücreti yatıracaklardır.

c. Başvurusu/sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, kursiyerlerin/kurumların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz.

ç. Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

d. Faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

Stajyer sürücü nedir?

Direksiyon sınavı sonucunda yeterli puanı alan ve başarılı olan adaylar stajyer sürücü olur. Stajyer sürücü olarak 2 yıl geçirilmelidir. Stajyer sürücü kurallara uyar ve 75 ceza puanına 2 yıl içinde ulaşmazsa stajyer sürücü olmaktan çıkarak normal ehliyet almaya hak kazanır. 2 yıl içerisinde trafik kurallarını ihlal eden ve 75 ceza puanına erişen stajyer sürücünün ehliyeti elinden alınır ve iptal edilir.

Stajyer sürücünün 75 ceza puanına erişmesi için 3 ya da 4 hata yapması yeterlidir. Örneğin sürücünün park yasağına uymaması sonucunda 20 ceza puanı, emniyet kemerini takmayanlara 15 ceza puanı, kırmızı ışık ihlal edilmesi sonucunda 20 ceza puanı ve hız sınırı limitinin aşılması durumunda 10 ceza puanı verilir. Yönetmelik çerçevesinde sürücü adayı iki yıl içerisinde trafik kurallarını 3 kez ihlal ederse, 0.20 promil üzerinde Alkol ile yakalanırsa ve hız limitini 3 kez ihlal ederse sürücü belgesi iptal edilebilir. Sürücü adaylarının ehliyetlerinin iptal edilmemesi için belirlenen trafik kurallarına uyması gereklidir.

2017 Direksiyon sınavı ne zaman?

Sınavdan 70 puan alan adaylar, “direksiyon sınavına” katılma hakkına sahip olmaktadır. Sınav tarihleri MEB tarafından, ehliyet kurslarına bildirilmektedir. Aday, kursla iletişime geçmelidir. MEB’in yaptığı direksiyon sınavları, ehliyet sınavından 3 hafta sonra gerçekleşmektedir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...