Tgrt Haber
25 Şubat 2016 11:15 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı - Ehliyet sınavı, açıklandı, MEB sorgula, sorgulama

Ehliyet sınav sonuçları, 13 Şubat 2016 Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavının sonuçları açıklandı! Ehliyet sınavı açıklandı. Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı, Ehliyet sınav sonuçları açıklanacak mı, MEB sorgula, sorgulama bütün bu detayları haberimizde bulabilirsiniz.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı - Ehliyet sınavı, açıklandı, MEB sorgula, sorgulama
ehliyet sonuçları,ehliyet sınav sonuçları,ehliyet sınav sonuçları sorgulama,ehliyet sınavı sonuçları,ehliyet sınavı sonuçları sorgulama,ehliyet sonuçları ne zaman açıklanacak,ehliyet sınavı,ehliyet sorgula

Ehliyet sınav sonuçları, 13 Şubat 2016 Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavının sonuçları açıklandı! Ehliyet sınavı açıklandı. Günlerdir açıklanması beklenen sınav sonuçlarına nasıl ulaşacağınıza haberimizden erişebilirsiniz. Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı, Ehliyet sınav sonuçları açıklanacak mı, MEB sorgula, sorgulama, bütün bu detaylar haberimizde.. Trafiğe çıkmak istiyorsanız eğer ehliyet sahibi olmanız gereklidir. Ehliyet sınav sonuçları, 13 Şubat 2016 Cumartesi günü yapılan ehliyet sınavının sonuçları açıklandı!  Ehliyet sınavı sonuçları açıklandı mı, Ehliyet sınav sonuçları açıklanacak mı, MEB sorgula, sorgulama yapabilirsiniz. Ehliyetiniz olmadan trafiğe çıkmanız trafik kurallarına aykırıdır. Ehliyet sahibi olmak için de ehliyet kurslarına başvurmanız gerekir. Farklı tiplerde ehliyet türleri vardır. Her ehliyet türünün de yaş sınırı vardır. A1, A2, F ve H ehliyetine başvurmak isteyen vatandaşlar 17 yaşını doldurması gereklidir. B ve G ehliyet türünü sahip olmak isteyen sürücü adayları ise 18 yaşını doldurması gereklidir. Ağır vasıta araç yani C, D ve E türü ehliyet almak isteyen sürücü adayları 22 yaşını doldurmaları gereklidir. Bu yaşları dolduran vatandaşlar ehliyet kurslarına giderek başvurularını gerçekleştirebilir. 
Ehliyet sınav soru ve cevapları için aşağıdaki linki tıklayın.

Başvuru yapmadan önce de bazı belgeleri elde etmesi gereklidir. En önemli belgelerden bazıları da; sağlık raporu, sabıka kaydı belgesi, vesikalık fotoğraf ve kan gurubunuzdur. Bu belgeleri elde ettikten sonra yazılmak istediğiniz sürücü kursuna gitmelisiniz. Ehliyet kursunda trafiğe çıkabilmeniz için bilgiler verilir. Ayrıca uygulama olarak da direksiyon dersi verirler. Kurslardan bu dersleri aldıktan sonra ehliyet sınavına girersiniz. Başarılı bir sonuç alırsanız ehliyet sınavından geçebilirsiniz ve ehliyet sahibi olabilirsiniz. 

Ehliyet kurslarında çeşitli dersler alınmaktadır. Kurslarda yer alan temel dersler ise trafik kuralları, trafik işaretleri, motor ve ekipmanları kullanmayı, ilkyardım yöntemleri ve kurallarıdır. Kurs süresi bittikten sonra bir yazılı sınava girersiniz. Milli eğitim Bakanlığı aldığınız derslerle ilgili size bir yazılı sınav yapar. Bu sınavda kurs süresince aldığınız derslerden sorular ile karşılaşırsınız. 3 dersten oluşan bu sınavda her bölümden 70 puan ve daha üzeri puan almanız gereklidir. Her dersten 70 puan ve daha üzeri puan alan sürücü adayları yazılı sınavı başarıyla geçmiş olur ve direksiyon sınavına girmeye hak kazanır. Direksiyon sınavında da 70 puan ve üzeri alan sürücü adayları ehliyet almaya hak kazanır.
 
Bu sene yapılan son sınav 13 şubat 2016 cumartesi günü yapılmıştır. Ehliyet başvurusunda bulunan sürücü adayları bu sınava girmiştir. Sınava giren sürücü adayları artık heyecanlı bir şekilde sınav sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Sınavdan 2 gün sonra Milli Eğitim Bakanlığı motorlu taşıt sürücü adayı sınavının soru ve cevaplarını yayınlamıştır. Sınava giren sürücü adayları sınav sonuçlarının açıklanmasını beklemeden sınav soru ve cevaplarına bakarak yaklaşık olarak kaç puan aldığını tahmin edebilirler. Sürücü adayları sınav soru ve cevapları internet üzerinden ulaşabilir. Milli Eğitim Bakanlığı sınav soru ve cevaplarını internet üzerinden yayınlamıştır. Soru ve cevaplara internet üzerinden Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesine giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan sınavlar seçeneğini seçmelisiniz. Açılan seçeneklerden motorlu taşıt sürücü adayı sınav duyuruları seçeneğini seçtiğinizde karşınıza tüm dönemlerin sınav soru ve cevaplarına ulaşabilirsiniz. Sınav sonuçlandığında ise sınav sonuçları da bu sayfada yayınlanacaktır. 

BİR SONRAKİ MTSK EHLİYET SINAVI NE ZAMAN

Ehliyet sınavı yıl içerisinde 6 defa yapılmaktadır. Bu yılın son sınavı 13 Şubat tarihinde yapıldı. Bir sonraki ehliyet sınavı 13 Şubat 2016 tarihinde gerçekleşecek.

2016 YILI EHLİYET SINAV TAKVİMİ 

Ehliyet sınavının sonucusu 13 Şubat 2015 Cumartesi günü gerçekleşti. Sınav sonucunun açıklanmasına az bir süre kala ehliyet sınavının 2016 takvimi de açıklandı. Buna göre, 2016 yılında ehliyet sınav tarihleri şöyle;

Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı – 2016/MTSKS-1: 13 Şubat 2016
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı – 2016/MTSKS-2: 14 Mayıs 2016
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı – 2016/MTSKS-3: 16 Temmuz 2016
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı – 2016/MTSKS-4: 27 Ağustos 2016
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı – 2016/MTSKS-5: 8 Ekim 2016
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı – 2016/MTSKS-6: 10 Aralık 2016

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Eyyüp Dam 20 Ekim 2023 13:59

Ehliyet sınavı sonuçları

Sonraki Haber Yükleniyor...