Tgrt Haber
23 Şubat 2016 14:08 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:09

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı - Ehliyet sınavı sorgula ve sorgulama yaparak öğrenin

2016 yılının ilk ehliyet sınavı 13 Şubat Cumartesi günü yapıldı. Ehliyet sınav sonuçları, sürücü adayı, ehliyet sınav sonucu, ehliyet sorgula, ehliyet sınavı, ehliyet sorgulama, gibi işlemleri buradan yapabilirsiniz... 15 Şubat Pazartesi günü sınav sorularının açıklanması rağmen sınav sonuçları hala açıklanmadı. Detayları haberimizde.

Ehliyet sınav sonuçları açıklandı mı - Ehliyet sınavı sorgula ve sorgulama yaparak öğrenin
ehliyet,meb,ehliyet sınav sonuçları,sürücü adayı,ehliyet sınav sonucu,ehliyet sorgula,ehliyet sınavı,ehliyet sorgulama

8 yaşını dolduran kız, erkek eğitim öğretim hayatını bitiren, ya da herhangi bir nedenle ehliyet almak isterler. ehliyet sınav sonuçları, sürücü adayı, ehliyet sınav sonucu, ehliyet sorgula, ehliyet sınavı, ehliyet sorgulama, gibi işlemleri buradan yapabilirsiniz...Hayatlarının çoğu zamanında işlerine yarayacak olan bu ehliyeti en kısa zamanda çıkarmak önemlidir. Toplu taşıma araçlarında harcanılan zaman ve konforsuzluk artık küçük büyük herkesin sorunu olmuştur. En ufak bir araç sahibi bile olunsa kendi aracınla gideceğin yerlere gitmek en rahat ve en güvenilir tercihtir. Ülkemizde artan trafik kazaları ile beraber arık ehliyet alma işlemi de daha tertipli ve seçici olacaktır. İki aşamalı olarak gerçekleştirilen sınavlar daha zorlayıcı olacağı vatandaşları daha da çok gözden gececiği 2016 yılına girerken ilgili görevliler tarafından duyuruldu. 

2016 yılı şubat ayında ise ilk ehliyet yazılı sınavı gerçekleştirildi. 13 Şubat Cumartesi günü gerçekleşen bu sınava çok fazla katılım oldu. Bu sınava girmek için adaylar öncelikle bazı aşamaları yaptılar. Öncelikle ehliyet almanın bazı sorumluluklar vardır. Bunun için ilk koşulu olan yazılı sınavdan 70 puanı almaktır. Yazılı sınava girmek isteyen vatandaşlar devletin merkez bankalarının ATM’lerine kartsız işlemi seçerek ‘’Sınavlar’’ kısmından motorlu araçlar sınav ücreti bölümüne 60 TL olan Ehliyet Sınavı ücretini yatırmaları gerekir. Geçtiğimiz ocak ayı içerisinde bu ücretler yatırılmış ve de ehliyet almak isteyen adaylar yazılı sınava girişlerini gerçekleştirmişlerdir. En az 70 puanını alan adaylar ise bir sonraki ay direksiyon sınavına girebilme hakkına sahip olacaklar. Direksiyon sınavına girecek olan vatandaşlar ise sınav tarihlerine kadar 160 lira olan sınav ücretini ödemeleri gerekir. Belirlenen sınav tarihinden en geç iki hafta öncesine kadar bu ücretleri yatırmak önemlidir. Çünkü aksi takdir ehliyet alabilmek için sınavlara giremezler.  bu sınav ücretlerini yatırmış olmanız gerekmektedir. Milli Eğitim Bakanlığının resmi sitelerini kullanarak bu ücretlerin son yatırma tarihlerini en güncel şekilde öğrenebilirler.

Zorlu sınav şimdilik bitmiş gözler sınavın sonucuna çevrilmiştir. Direksiyon sınavına girebilmek için bu sınavın sonucu oldukça merak uyandırır. Ehliyet Sınavının Soruları ise internet ortamında yayılmış ve doğru cevapları ile beraber verilmiştir. Sizler de kendi yaptığınız sonuçları bu şekilde karşılaştırabilirsiniz. 70 puanının altında kalan adaylar direksiyon sınavına giremeyecek yeniden yazılı sınava başvurmaları gerekecektir. Bu nedenle sonuçların açıklanması dört gözle beklenmektedir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıla açıklamalarda ise bu sınavın sonuçları sınav olunan tarihten on beş gün sonra belli olacağı duyurulmuştur. Artık ileri gelişmelerle sistemde hazırlanan bir sınava Türkiye’nin dört bir yanından katılım sağlansa bile sınavların sonuçları daha kısa bir zaman diliminde okunur. Böylece bizler aylarca sonuç beklemek yerine birkaç hafta bekleyerek merakımızı gidermiş oluruz. Geçtiğimiz hafta da yapılan bu Ehliyet Sınavının Sonuçları muhtemelen şubat ayının son haftası internet sistemi üzerinden belli olur. İnternete erişim sağlayarak sonuçlar açıklandığında sizler de kolaylıkla sonucunuzu öğrenebilirsiniz.

2016 MTSAS EHLİYET SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

1.sınav Ocak 2016 Cumartesi

2.sınav Mart 2016 Cumartesi

3.sınav Haziran 2016 Cumartesi

4.sınav Ağustos 2016 Cumartesi

5.sınav Ekim 2016 Cumartesi

6.sınav Aralık 2016 Cumartesi

2016 YILINDA GİRİLECEK DİREKSİYON SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

10 Ocak 2016 sınav sonuçları: 20 Ocak 2016 tarihinde açıklanacak.

21 Mart 2016 sınav sonuçları: 31 Mart 2016 tarihinde açıklanacak.

27 Haziran 2016 sınav sonuçları: 7 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.

22 Ağustos 2016 sınav sonuçları: 2 Eylül 2016 tarihinde açıklanacak.

10 Ekim 2016 sınav sonuçları: 20 Ekim 2016 tarihinde açıklanacak.

12 Aralık 2016 sınav sonuçları: 22 Aralık 2016 tarihinde açıklanacaktır.

YENİ EHLİYETLER İÇİN İSTENEN BELGELER DEĞİŞTİ

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, Karayolları Trafik Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle mevcut sürücü belgeleri 1 Ocak 2016'dan itibaren değiştirilmeye başlanacak. Bu kapsamda mevcut sürücü belgeleri 5 yıl içinde yeni tip sürücü belgeleriyle değiştirilecek. Yeni sürücü belgeleri, uluslararası standartlara sahip olduğu için diğer ülkelerde de kullanılabilecek.

YENİ SÜRÜCÜ BELGELERİ İÇİN VATANDAŞLARDAN ŞU BELGE VE İŞLEMLER İSTENECEK

"Tek hekimden alınan 'Sürücü olur' sağlık raporu, 1 biyometrik fotoğraf, parmak izi, sürücü belgesi değerli kağıt bedeli ile hizmet bedeli olan 15 liranın anlaşmalı bankalara yatırıldığını gösteren ödendi belgesi."

Vatandaşlar bu belgelerle emniyet müdürlüklerinin trafik tescil şube müdürlüklerine başvuracak.

POSTAYLA TESLİM EDİLECEK

Yeni tip ehliyetler tek basım merkezinde basılıp sürücülerin adresine postayla gönderilecek. Yeni tip sürüsü belgeleri, minibüs, otobüs, kamyon ve çekici sınıfları için 5 yıl, motosiklet, otomobil, traktör ve iş makinesi sınıfları için 10 yıl geçerli olacak. Ehliyetler, bu sürenin sonunda, sürücü sağlık kontrolünden geçirilerek yeniden düzenlenecek. İlk defa sürücü belgesi alanlar ile herhangi bir sebeple sürücü belgesi iptal edilmiş olup da yeniden sürücü belgesi alanlar, belgenin alındığı tarihten itibaren 2 yıl süreyle aday sürücü olarak kabul edilecekler.

 17 SINIF OLACAK

9 sınıftan oluşan mevcut sürücü belgelerinin aksine yeni tip sürücü belgesi 17 sınıftan oluşacak. Otomobil ve kamyonet kullanmak için B, kamyon ve çekici kullanmak için C, minibüs kullanmak için D1, minibüs ve otobüs kullanmak için D sınıfı ehliyete ihtiyaç duyulacak.

Lastik tekerlekli traktör kullanacaklar F, iş makinesi kullanacaklar ise G sınıfı sürücü belgesi alacaklar. B sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 3 bin 500 kilogramı geçmeyen römork içeren birleşik araçları kullanmak içi "BE" sınıfı ehliyet istenecek.

Azami yüklü ağırlığı 3 bin 500 kilogramın üzerinde olan ve 7 bin 500 kilogramı geçmeyen kamyon ve çekiciler için C1 sınıfı ehliyet gerekecek. C sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan birleşik araçlar için "CE" sınıfı ehliyet istenecek.

İki, üç ve dört tekerlekli motorlu bisikletler için M, silindir hacmi 125 santimetreküpü, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1'i geçmeyen sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosiklet ile gücü 15 kilovatı geçmeyen 3 tekerlekli motosikletler için A1 sınıfı ehliyet gerekecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...