• Piyasalar
  • up
    BIST 100
    101849
  • down
    USD
    5.636
  • down
    EURO
    6.3235
  • up
    GBP
    7.0518
  • down
    Altın
    259.118
  • TGRT Haber Arama
  • TGRT Haber Facebook
  • TGRT Haber Twitter
  • TGRT Haber Youtube
  • TGRT Haber RSS
REKLAMI KAPAT
Tarih : 08.10.2018 - 18:10 Yorum : 0

En kolay hazırlanan poğaça tarifi? | Poğaça en hızlı nasıl yapılır? (Poğaça yapmanın püf noktaları)

Bugün en kolay poğaça tarifi ve hızlı hazırlanan poğaça nasıl yapılır onu öğreniyoruz. E hadi gelin, demlikler dolusu çay bitirmenize sebep olacak, bir tane yedikten sonra doysanız da içinizde tüm tepsiyi bir oturuşta bitirme isteği uyandıracak puf gibi kabaran pofuduk poğaçalar yapmanın püf noktalarını öğreniyoruz. Çatkapı gelen misafirlerinize ne pişiricem derdi yok,10 dakikada hazırlanabilecek nefis poğaça var. Zaman probleminiz var ise kısa zamanda kolayca yapabileceksiniz. İsterseniz iç malzemesini kendi damak tadınıza göre 10 dakikada hazırlarsınız afiyet olsun.

En kolay hazırlanan poğaça tarifi? | Poğaça en hızlı nasıl yapılır? (Poğaça yapmanın püf noktaları)

Poğaca nasıl yapılır? Çabucak nasıl hazırlanır? Bugün sizlerle birlikte,10 dakikada hazırlanabilecek poğaca tarifi öğreniyoruz.Poğaça dediğin yumuşacık olur, puf puf kabarır, her ısırığında o pofudukluğuyla damakta şenlik yaşatır diyenleri görebilir miyiz? Peki bir poğacanın yumuşak olması için neler yapmalıyız?

Malzemeler

125 gr terayağ veya margarin (Eritilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz
1. 5 paket kabartma tozu
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine)
2 dolu yemek kaşığı yoğurt
3 su bardağı kadar un

Hazırlanışı
1. Eritilmiş tereyağı, sıvıyağ ve yoğurdu yoğurma kabında çırpalım.
2. Birinin sarısını üzeri için yumurta, tuzu da ilave edip çırpmaya devam edelim.
3. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyerek yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
4. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alarak elimizle açalım.
5.İçerisine istenilen iç harcından koyarak kapatalım.
6. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
7. Poğaçaların üzerine yumurta sarısını sürüp çatal ile çizikler atalım.
8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dk pişirelim.
9. Pişen poğaçalara temiz bir bez ile örterek bir kaç dakika dinlendirelim.
10. Pratik beş dakika poğaçası servise hazır.                                                                 

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun


O çok sevdiğiniz, annenizin, anneannenizin ellerinden yemeye alışık olduğunuz, ısırdığınızda üzerinde oluşan lezzet dalgasıyla iştahınıza iştah katan o poğaçaları bu kez evde, ellerinizle yapın diyoruz. 
Puf puf kabaracak olan bir poğaça biraz emek, biraz sabır ister. Hamurunda kullanacağınız malzemeleri öyle buzdolabından çıkardığınız gibi kullanamazsınız. Önce bir oda sıcaklığında beklemeli, hamur olmaya hazırlanmalılar. Tabii bu kadar da değil...

 
Öncelikle,sadece buzdolabından malzemeleri çıkarmak yetmez süt ve suyu ılık derecede elimizin yanmıcağı bir şekilde olması gerekir.
 
 
Biliyorsunuz, hamur işlerinde kullanılan 3 tür maya var genel olarak: Kuru maya, instant maya ve yaş maya. Bu noktada dikkat etmeniz gerekense eğer malzeme listesinde az miktarda toz şekerden söz ediliyorsa, o toz şekeri asla atlamamalı, "Poğaçanın içinde toz şekerin ne işi var?" diye düşünmemelisiniz. Zira özellikle kuru maya kullanılan tariflerde toz şeker mayanın aktive olmasını kolaylaştırır. Bu da pamuk poğaçalara bizi bir adım daha yaklaştırır
.
Peki hamuru nasıl olmalı?
Ele yapışmıyacak bir kıvamda olmalı,bütün içindeki malzemeler birbirine karışmış olmalı.
 
Hamurun kıvamının tutup tutmadığını anlamak için parmağınızı batırarak da test edebilirsiniz

Hamuru yoğurup bir bütün haline getirdikten sonra hamurun üzerine parmağınızla bastırın. Eğer hamurda bir çukur açılıyor ve hemen eski haline geri dönüyorsa hamurunuz olmuş demektir.

Hamuru mayalanmaya bırakırken üzerine hafif nemli bir bez örtmelisiniz!

30 dakika zaman ayırmalı ve mayalanmanın hem düzgün hem de hızlı bir şekilde olmasını sağlamak için hamurun üzerini mümkünse hafif nemli, temiz ve pamuklu bir bezle örtmelisiniz. Hamurunuz yeteri kadar mayalandıktan sonra şekil vermeye başlamadan önce bir kez daha yoğurmalısınız.

30 dakika boyunca beklettiğimiz poğaça hamuruna hemen şekil vermeye başlamayın, öncesinde son bir kez daha, kısa bir süre yoğurarak daha lezzetli sonuçlar alın.

Eğer poğaçanızın içine peynirli, patatesli, kıymalı ya da başka malzemeli bir iç harç koyacaksanız harcı önceden hazırlamanız iyi olacaktır. İç harcın soğuk olarak kullanılması hamurun yapısını bozup onu yumuşatmaz. Ancak sıcak olarak kullanırsanız mayalandırdığınız hamurun yapısında bozulmalar meydana gelebilir.

 
Poğaçalarınızı hazırladıktan sonra, pişirmeye başlamadan önce son bir kez daha mayalanmaya bırakın

Arzuya göre iç harcını koyup şekillendirdiğiniz poğaça hamurlarınızı tepsiye yerleştirdikten sonra hemen fırına atmayın, bir süre daha mayalanması için beklemeye bırakın. Kullandığınız tarife göre bu süre değişiklik gösterecektir. Tepsi mayası olarak anılan bu mayalanma süreci pofuduk poğaçalar elde etmeniz için mutlaka bilmeniz gereken lezzet sırlarından biri.

Unutmadan, tepsiye poğaça hamurlarını dizerken aralıklar bırakmayı unutmayın, mayalanacağı için hamur biraz daha büyüyecek ve yukarıdaki gibi birbirlerine değme ihtimalleri artacaktır. Bu yüzden aralarında mutlaka yeter miktarda aralık bırakmalısınız.

Etiketler : poğaça hızlı
 
 

YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber